Home » Evenimente, Muzica, Timp liber

UNKLE si Ian Brown la Control Day Out [poze si video]

12 September 2011 scris de 1 comentariu

Sambata trecuta am avut parte de ultimul eveniment al verii, mult-asteptata Control Day Out, care, daca imi pot permite sa fiu putin pedanta, a fost de fapt Night Out. Petrecerea de la Arenele Romane a inceput pe la orele 9 – 9 :30, cand au intrat pe scena cei de la Suie Paparude.

Despre ei ce se mai poate spune, in afara de „Da, intr-adevar, stiu sa faca atmosfera”? A fost Pentru Inimi, au fost si povesti cu „a fost odata ca, ca, ca niciodata” si, la final – pentru ca publicul nu i-a dezamagit – a fost si o piesa cantata in premiera absoluta.

A urmat Ian Brown, supranumit King Monkey, fostul frontman al legendarilor Stone Roses, una dintre trupele de referinta ale curentului Madchester, in perioada de trecere dintre deceniile 8 si 9 ale secolului de-acum trecut. A cantat F.E.A.R., Just Like You, printre altele. In 2011, Brown si-a pastrat accentul de Manchester, insa sunetul nu prea mai e Madchester.

Baietii din trupa lui creeaza impresia de so laid back they could fall over, iar muzica in sine este chillax, cu influente electro si reggae, genul pe care simti ca ti-ar trebui un joint ca s-o apreciezi in totalitate. Prin urmare, si publicul s-a dezmortit ceva mai greu si a inceput sa se agite de-abia pe la mijlocul recitalului, cand Brown a cantat Sister Rose (si intamplarea a facut ca tocmai atunci sa fie si ceva probleme cu sonorizarea).

Eu, una, nu am putut sa nu ma gandesc ca, daca anul ar fi fost 1991 si nu 2011, am fi ascultat She Bags the Drums, I Am the Resurrection sau Breaking into Heaven. Asa, din repertoriul Stone Roses a fost doar Fools’ Gold, si asta aproape de nerecunoscut. Headlinerul serii, DJ James Lavelle aka UNKLE Sounds, si-a facut aparitia la finalul recitalului, acompaniindu-l pe Ian Brown pe Be There si REIGN, dupa care s-a retras discret, pentru a-l lasa pe fostul madchesterian sa se bucure de aplauzele publicului.

Nu am avut prea mult de asteptat pana la revenirea UNKLE Sounds si, de atunci pana la finalul serii, scena i-a apartinut in exclusivitate lui James Lavelle. E adevarat ca un DJ set merge mult mai bine in club – preferabil cu nori de fum plutind prin aer – decat pe scena deschisa, insa show-ul audiovizual prezentat de UNKLE Sounds s-a dovedit de-a dreptul fascinant. Sunetele s-au topit unele intr-altele, in ritmuri hipnotizatoare, cu intreruperi si treceri neasteptate, uneori solemne, alteori pur si simplu exuberante. In tot acest timp, pe ecran s-au derulat imagini spectaculoase, de la forme tridimensionale abstracte, la scene desprinse parca din thriller-uri si chiar filme SF.

Una peste alta, ultimul concert in aer liber al verii – sau primul al inceputului de toamna, depinde cum vreti s-o priviti – a fost un eveniment reusit care, fara indoiala, i-a facut pe multi sa se intrebe ce ne va mai pregati Clubul Control pentru ce-a mai ramas din acest an.

Fotografiile si clipurile au fost realizate la Control Day Out de Ioanina Pavel pentru KoolHunt.ro. Preluarea pozelor fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*