Home » Carti

Trei intr-un pat – cu fosta si actuala sotie

23 September 2009 scris de 1 comentariu

trei-intrun-patIn viata lui Imogen totul pare a fi perfect. Are un sot minunat, un fiu pe care il iubeste si un apartament frumos in Londra. Dupa cum puteti vedea sunt deja 3 persoane intr-un pat. Dar atunci cand in viata familiei apare fosta sotie a sotului, lucrurile par a se aglomera excesiv dintr-odata. Catherine Alliott ne ofera un roman comic despre gelozie, casatorie, paranoia si schimbarea locuintei de la oras la tara. Si o actiune haioasa care are ca protagonisti trei personaje impartind la modul figurat acelasi pat.

Catherine Alliott nu este cu siguranta genul acela de fata!

Trei intr-un pat/A Crowded Marriage este primul roman al lui Catherine Alliott pe care il citesc. M-am informat putin cu privire la autoare si am aflat ca aceasta a debutat profesional fiind copywriter intr-o firma de advertising. Autoarea a suferit ea insasi o relocare de la oras la tara, mutandu-se odata cu inceperea vietii de scriitoare din Londra in mult mai linistitul Hertfordshire. Primul roman l-a scris in anul 1994 si se numeste Going too far, acesta fiind urmat la foarte scurt timp, in acelasi an, de romanul The Old-girl Network. In 1996 Alliott publica The Real Thing, iar in 1998 Rosie Meadows Regrets. In noul mileniu, debuteaza in 2000 cu Olivia’s Luck, iar in 2002 scrie unul dintre cele mai mari succese ale sale A Married Man. Acesta este urmat in 2004 de romanul The Wedding Day, ca mai apoi in 2005 autoarea sa dea lovitura cu Not That Kind of Girl/Nu-s genul asta de fata! si in 2006 sa publice A Crowded Marriage/Trei intr-un pat. Acesta nu este totusi ultimul roman al autoarei, ea publicand foarte recent, in 2009 Secret Life of Evie Hamilton.

Temele abordate de autoarea britanica Catherine Alliott in romanele ei chick lit sunt casatoria, adulterul, familia. Situatiile in care isi pune personajele sunt dintre cele mai traznite. Relatii clandestine care apar din nou in viata celor care sperau ca acestea sa fie trecute cu vederea, foste sotii in casa carora te vezi nevoita sa stai, iubiti din tinerete care apar chiar in ziua nuntii tale si sunt inca necasatoriti si asa mai departe. Multa imaginatie, un stil de a amana suprizele pe tot parcursul cartii, surprinzandu-si in continuu cititoarele, ocolirea destul de inteligenta a cliseelor chick flick si foarte multe surprize amuzante sunt ingredientele care caracterizeaza stilul literar al lui Catherine Alliott. Trei intr-un pat este unul dintre cele mai bine primite romane ale autoarei si o lectura haioasa in care surprizele se tin lant.

Cat de mult iti pot schimba viata fosta sotia o sotului si o mutare din Londra la tara?

Personajul principal al romanului Trei intr-un pat/A Crowded Marriage este Imogen Cameron, pictorita netrei-intrun-pat2remarcata, casatorita cu un om de afaceri de succes, Alex. Cei 2 locuiesc in Londra alaturi de fiul lor Rufus si par a avea o viata perfecta. In momentul in care Alex, sotul lui Imogen, are probleme la serviciu, situatia lor financiara se arata a fi in cadere libera. Si atunci familia este nevoita sa se mute intr-o casuta la tara, la ceva distanta de Londra cu care se obisnuisera atat de mult.

Ca si cum lucrurile nu ar merge deja suficient de rau, casuta de la tara in care se muta familia lui Imogen este in realitate casa fostei sotii a lui Alex. Cum se va descurca Imogen sa locuiasca pe teritoriul, la propriu si la figurat, al fostei sotului si, in special, cum se va descurca in rol de femeie casnica avand grija de un card de animale domestice amenintatoare si un copil de crescut (la fel de putin obisnuit ca si Imogen cu viata la tara)? Ramane sa vedeti in romanul Trei intr-un pat/A Crowded Marriage.

Daca v-am starnit interesul, romanul Trei intr-un pat a aparut in Romania la editura Polirom in colectia Chic si poate fi comandat direct de pe site-ul editurii.

1 comentariu »

  • Alexandra said:

    Nu se muta in casa fostei sotii a lui Alex…

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*