Home » Concerte, Timp liber

Totul se schimba la concertul lui Anneke van Giersbergen in TSC

17 April 2012 scris de Niciun comentariu

Nu multi solisti – daramite soliste – reusesc sa se detaseze de formatia care i-a propulsat in topul preferintelor melomanilor si sa isi croiasca un nume separat de drumul parcurs pana atunci. Duminica seara, in clubul The Silver Church, publicul roman amator de rock alternativ va avea sansa de-a aprecia succesul uneia dintre cele mai bine cotate voci olandeze ale momentului, Anneke Van Giersbergen – care a avut o astfel de evolutie.

Dupa 13 ani de activitate in cadrul trupei The Gathering, Anneke Van Giersbergen a parasit zona de confort si a ajuns intr-un punct al carierei in care se poate considera pe culmi si pe cont propriu. Prezenta ei in Silver Church e prilejuita de lansarea albumului Everything Is Changing, primul cu numele ei pe coperta – din 2007 si pana acum, cantareata isi incercase norocul sub titulatura Agua de Annique, miscare soldata cu 4 albume de succes.

Aparand pe scena alaturi de sotul ei, tobarul Rob Snijders, popularitatea lui Anneke a inregistrat o crestere rapida in Olanda, iar colaborarile cu Within Temptation, Devin Townsend si Anathema i-au adus cohorte noi de fani. De la vremurile petrecute alaturi de The Gathering, cand a injectat nuante de shoegaze, post rock si experimental rock in scena olandeza de metal, stilul lui Anneke s-a transformat mult – trecand prin trip rock si aterizand acum intr-o zona mai aproape de pop-rock.

Concertul din Silver Church, programat duminica 22 aprilie, de la ora 21:00, va include si piese din repertoriul The Gathering, alaturi de cele de pe noul album al lui Anneke. Duminica vom trece de la progressive rock-ul initial la identitatea ei muzicala de azi, care, din cate putem auzi, este mai “roza”, mai optimista, mai mainstream. Iata o mostra: Feel Alive, primul single de pe Everything Is Changing, care anunta albumul in toamna anului trecut si a luat Internetul cu asalt odata cu lansarea videoclipului!

Astfel, cu noile piese, muzica lui Anneke promite sa fie accesibila si “molipsitoare”, chiar pentru cei care n-au auzit de cantareata pana acum. Printre “prospaturi” se numara si fenomenalul Take Me Home, al doilea single lansat odata cu albumul, pe 20 ianuarie. Ascultati-l aici si lasati-va cuceriti de Anneke la concertul sustinut de ea in TSC, duminica!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*