Home » Carti

Top 10 carti pentru vacanta de vara

19 August 2010 scris de 1 comentariu

eat-pray-love-elizabethgilbertPentru ca vara se apropie de sfarsit, m-am gandit sa fac o selectie a cartilor care ne mai pot prelungi sentimentul de vacanta. Nu am selectat literatura chick-lit si nici carti profunde ale greilor literaturii, ci carti lejere, cu un strop de exotism, care pot fi citite usor, dar care se pot lasa la fel de usor la o parte si pot fi reluate dupa o baie in mare. Recomandarea mea: a se savura pe plaja sau la piscina, acompaniate de o pina colada si de muzica preferata in surdina. Enjoy!

1. Mananca, Roaga-te, Iubeste – de Elizabeth Gilbert – Editura Humanitas

O carte fascinanta, care imbina realismul cu exotismul, o calatorie la capatul lumii pentru descoperirea sinelui. Pentru cei care inca nu au auzit de ea, puteti citi recenzia realizata pe KoolHunt.ro pentru Mananca, roaga-te, iubeste. Mananca, roaga-te, iubeste este cartea care sta la baza mult-asteptatului film cu Julia Roberts si Javier Bardem – Eat Pray Love.

prin-praf-si-vise2. Prin praf si vise – de Roxana Valea – Editura Rao

Un jurnal de calatorie captivant, foarte folositor pentru cei care doresc sa exploreze Africa pe cont propriu. Autoarea a scris aceasta carte in urma safariului de 8 luni de zile, cand a traversat continentul african de la nord la sud impreuna cu 2 tineri englezi pe care i-a cunoscut pe internet.

in-necunostinta-de-cauza-amelie-nothomb3. In necunostinta de cauza – de Amelie Nothomb – Editura Polirom

Autobiografica, dupa cum sunt majoritatea cartilor ei, In necunostinta de cauza reda idila dintre autoare si un tanara japonez dintr-o familie bogata, pe vremea cand Amelie studia la Tokio.

apa-pentru-elefanti-sara-gruen4. Apa pentru elefanti – de Sara Gruen – Editura Humanitas

Poveste de dragoste ce are ca fundal lumea circului din America anilor ’30. Povestea elefantelei Rosie din Apa pentru elefanti sigur va va induiosa.

pamant-virgin-alberto-vazquez-figueroa5. Pamant virgin – de Alberto Vazquez-Figueroa – Editura Polirom

Scriitorul spaniol ne prezinta inca un conflict intre 2 moduri de viata diferite, impactul dezastruos pe care civilizatia occidentala il are asupra modului de viata al indigenilor din Amazon. Pamant Virgin de la Alberto Vazquez-Figueroa.

vara-in-siam-claudiu-golea6. Vara in Siam – de Claudia Golea – Editura Polirom

Dupa romanele inspirate din copilaria traita in Franta si adolescenta din Japonia, autoarea revine in acest roman cu experientele sale din Thailanda.

cat-te-mai-iubesc-luis-leante7. Cat te mai iubesc -Luis Leante – Editura Vellant

Cat te mai iubesc de Luis Leante este o frumoasa poveste de dragoste care transcede granitele si timpul.

povestiri-africane-doris-lessing8. Povestiri africane – de Doris Lessing – Editura Polirom

Povestiri Africane de Doris Lessing este o calatorie in timp in Africa secolului 18.

vanilie-si-ciocolata-sveva-casati-modignani9. Vanilie si ciocolata – de Sveva Casati Modignani – Editura Nemira

Despre dezamagire, iluzii si puterea dragostei. O autoare care m-a cucerit de la prima carte, Sveva Casati Modignani – Vanilie si ciocolata.

la-miezul-noptii-stephen-king10. La miezul noptii – de Stephen King – Editura Trei

Pentru ca dupa atatea romane de dragoste, este nevoie sa ne racorim noptile cu cateva povestiri de groaza. La miezul noptii de Stephen King.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*