Home » Localuri, Restaurante

Restaurant The Meat Factory – inca un popas carnivor de neratat

14 November 2012 scris de 3 comentarii

KoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design interior:  7.5/10

– meniu: 7.5/10

– servire: 7.5/10

– preturi: 7.5/10

Nu este un secret (sper) ca in Bucuresti putem manca fripturi bune, foarte bune si delicioase :) Ei bine, carnivorii au acum un motiv in plus de bucurie, caci recent s-a mai deschis  un loc unde carnea e de “origine controlata” iar  bucatarul stie foarte bine ce are de facut cu ea: The Meat Factory.

Care-i atmosfera la The Meat Factory si cum sta la capitolul design interior?

Ambientul este atent studiat, cald, usor industrial (cum sugereaza si numele) dar, mai presus de toate, simplu si luminos. Ferestrele sunt mari, canapelele sunt tapitate cu piele de vitel, iar peretii sunt decorati cu obiecte decorative din lemn si presarate din loc in loc cu placute informative provenite din fabrici.

La origine extrem de serioase, respectivele placute nu fac decat sa ne amuze cand le descoperim in peisajul echilibrat al restaurantului.

Ce mancam si bem bun in restaurantul The Meat Factory?

Carneturile disponibile aici spre consum acopera toata familia: vita, pui, porc, peste , curcan si chiar fructe de mare. Nici aperitivele sau salatele nu sunt neglijate ca si categorie in meniu, iar preparatele mai spectaculoase din fiecare categorie sunt marcate cu o steluta, ca sa va usureze procesul decizional.

Daca ajungeti acolo cu papilele salivand de pofta sau cu stomacul gol, este bine sa va luati intai un aperitiv. Fie ca optati pentru aripioare de pui sau pentru un quesadilla, veti fi cu siguranta mai linistiti dupa savurarea lor si mai pregatiti sa alegeti felul principal in mod intelept. Aripioarele sunt o combinatie delicioasa de texturi: crusta fina, aurie si crocanta intalneste doua sosuri inedite. Unul de blue cheese si unul roz si picant, numit Hot Wings. Puteti stinge iuteala cu o limonada, un suc proaspat stors de morcov cu mar sau, de ce nu, cu  un cocktail alcoolic.  Quesadilla este mai mult decat generoasa ca portie, drept pentru care ar trebui impartit in doi daca este servit la aperitiv. Altfel, ar putea constitui singur un fel principal pentru o vrabie.

Potolita fiind pofta sau gaura din stomac, ajungem la piesele de rezistenta: carne de vita, coaste de vita, carne servita “pe sabie” (ca intr-o churrascaria) sau minunatele “sizzlers” (adica acele platouri de fonta fierbinte pe care mancarea inca se mai “frige”). Asta daca vreti ceva extrem de consistent. Daca sunteti atenti la silueta, optati pentru un peste fript, cu garnitura de sparanghel sau broccoli.

Din categoria de carnuri grele, am incercat cu mare bucurie coastele de vita (Factory’s rack of ribs), preparate intr-un dens sos barbeque la cuptor timp indelungat, pana cand carnea se dezlipea cu lejeritate de pe os. Gustul usor afumat, grasimea care “indulcea” fasiile de carne, dar si cartofii wedges cu care am insotit aceasta specialitate, m-au determinat sa mananc poate mai mult decat era cazul. Portia ar putea fi impartita in doi, daca ati servit si aperitiv, asa ca nu va lacomiti  si gustati cat mai multe preparate! Carnea “la sabie” era si ea surprinzator de gustoasa (desi era de pui), bine acoperita cu patrunjel proaspat si frageda ca un porumbel.

Spre surpriza mea, si pestele a fost extrem de reusit, mai ales ca mirosul lui aromat de diverse mirodenii m-a imbiat inca de cand l-au adus la masa.  Ceva mai rar pentru un peste, de la care in general te astepti sa fie moale si dulceag (in cazuri fericite).

Platoul cu fajitas a fost aromat bine si oriental, cu multe legume ascunse printre fasiile de carne. Mai ales ca ardeiul gras si ceapa erau doar putin calite, si nu reduse la stadiu gelatinos astfel incat sa isi piarda acea trasatura crocanta :)

Daca doriti un desert, aveti de ales numai intre vedete: fondant de ciocolata, brownies si cheesecake cu diverse asezonari. Dat fiind ca am ales cam multe feluri principale de “degustat”, nu am incercat si desertul, dar daca aplicam regula de trei simpla, cu siguranta ca este preparat din ingrediente de calitate si nu lasa de dorit nici la priceperea gatirii.

Bauturile sunt felurite, cu o puzderie de cocktail-uri sau sucuri proaspete, dar si o paleta interesanta de vinuri romanesti, argentiniene, spaniole sau frantuze. Din podogoriile romanesti avem Vinul Cavalerului, Terra Romana (chiar si rose) sau familia de printi (Matei si Mircea), iar la categoria vinurilor argentiniene avem cateva din vestita regiune Trapiche, deci suficiente variante castigatoare alaturi de o friptura buna si serioasa.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul The Meat Factory?

Preturile sunt, asa cum ne asteptam cand vine vorba de un steak house, in gama medie. O portie de coaste sau o friptura din carne proaspata de vita (si nu importata) costa in jur de 40 lei. Daca doriti specialitati de import, va trebui sa bagati mana mai adanc in portofel, cam de la 50 lei pentru un antricot, pana pe la 135 lei pentru un tomahawk steak de doua persoane. Aperitivele costa intre 13 si 35 lei, cu un raport optim cantitate-calitate-pret in cazul unei portii de quesadilla care costa doar 25 lei. Pestele incepe de la 28 lei pentru o portie de pastrav si culmineaza cu 86 lei pentru o portie de creveti-gigant la gratar. Carnurile la sabie incep de la 35 lei si ajung la 43 lei.  Garniturile costa in jur 11 lei si, pentru majoritatea preparatelor, vor trebui comandate separat. Exceptie fac burger-ii, care costa in jur de 35 lei si vin deja asezonati. Deserturile sunt in gama scumpa de 18 lei per portie. Una peste alta, o persoana gurmanda ar putea sa se infrupte cu o suma ce penduleaza in jurul unei sute de lei. Depinde de pofta si de buzunar.

Cum suntem serviti in restaurantul The Meat Factory?

Serviciile sunt ca in orice restaurant nou – si le dorim sa ramana asa: personalul este atent, face sugestii si pune intrebari exact atat cat trebuie. Nu te simti haituit, dar nici neglijat. Iar, daca apuci sa te asezi la masa din fata bucatariei, vei vedea printr-un imens geam cum bucatarii primenesc si pregatesc carnea.

Cand sa mergem la The Meat Factory si pentru ce ocazii este potrivit?

“Fabrica” este un loc ideal pentru servit pranzul, mai ales intr-o zi insorita de week-end. Data fiind varietatea generoasa de cocktail-uri si vinuri, o cina acolo ar fi la fel de reusita. Ocaziile pot fi felurite, atat pentru intalniri de business (cu un strop informal) cat si pentru iesiri conviviale cu prietenii.

Unde gasim restaurantul The Meat Factory?

Pe strada Clucerului, la numarul 41 (in cladirea in care odinioara se afla restaurantul Exile). Faceti o rezervare la numarul 0725.244.444, caci probabil va incepe sa fie din ce in ce mai popular!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in steak house-ul The Meat Factory pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of The Meat {$surname} The Meat Factory
    Adresa: Str. Clucerului nr. 41
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 0725 244 444
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • Bogdan said:

    Vineri seara am luat cina aici si anume:
    -gustare braziliana cu carne si ciuperci – destul de buna dar minuscula;
    -coaste de vita cu orez cu legume si salata iceberg – fragede, savuroase, portie generoasa, dressing bun la salata;
    Atmosfera si decorul sunt interesante, cu tenta lor industriala, iar servirea a fost una. Preturile sunt usor piperate.
    In concluzie – un restaurant pt. carnivori, din categoria “(relativ) putin, dar bun”.

  • Dan said:

    Interesant, deci la 40 portia de coaste de Romanica suntem in gama medie de preturi!? Atunci piperat in opinia Ralukai cat inseamna? Unde gasesti preturi mai mari ca si desertul e la 18-20 de lei?

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*