Home » Timp liber

Testeaza-ti si reimprospateaza-ti cunostintele de stiinta si tehnica!

16 June 2011 scris de Niciun comentariu

Va mai aduceti aminte de testele grila de la chimie si biologie din scoala generala? Sau de extemporalele pe nepregatite de la fizica, insetate de probleme complicate si intrebari capcana? Probabil chinul oricarui elev de la profilul real in generala, intrucat aceste materii se aflau intotdeauna la granita dintre matematica si teorie, undeva clar delimitate de povesti, dar in acelasi timp indepartate de problemele logico-abstracte cu care ne ocupa vremea matematica. Si totusi, nu-i asa ca tocmai aceste teste complicate, pentru care trebuia in acelasi timp sa inveti multicel, dar pentru care trebuia sa iti si mentii mintea alerta si pregatita, au fost tocmai testele care acum te ajuta sa intelegi mai bine lumea inconjuratoare?! Nu tocmai datorita acestor teste stii acum sa citesti etichetele alimentelor avand o idee despre ce compusi chimici se afla in compozitia acestora? Si nu tocmai datorita acestora iti este mai usor sa incerci sa te aventurezi in a-ti repara singur masina oprita din neant in mijlocul calatoriei la munte?

Imbogateste-ti cunostintele de stiinta si tehnica in mai putin de 3 minute!

Revista Stiinta si Tehnica s-a gandit doar la beneficiile acestor teste care poate nu iti erau deosebit de dragi in scoala generala si in liceu si s-a gandit sa te ajute sa le redescoperi intr-un mod usor si placut. Ca urmare, a lansat aplicatia-quiz Stiinta si Tehnica care iti propune teste rapide formate din 7 intrebari din fizica/chimie/biologie/stiinta, fiecare cu limita de timp. Testele dureaza 2 minute si jumatate in medie si au ca scop sa te ajute sa iti antrenezi mintea, afland noi informatii, corectandu-le pe cele incorecte pe care le detii si improspatandu-le pe cele pe care nu le-ai mai accesat de ceva vreme.

Nanoroboti? Calatorii interstelare? Eclipse? Clonare? Testele propuse de Stiinta si Tehnica au ca scop sa iti reimprospateze informatiile pe care le detii si sa le adauge acestora subiecte noi din toate domeniile legate de stiinte si tehnica existente. De la cele mai fascinante descoperiri stiintifice pe care poti sa le discuti cu prietenii la terasa si pana la subiecte de actualitate care te pot influenta, cum ar fi vaccinul anti-cancer, testele Stiinta si Tehnica te vor ajuta sa iti pui zilnic mintea la contributie si sa iti aduci la zi baza de informatii in doar cateva minute.

Tu cum stai la capitolul cunostinte de stiinta si tehnica? Daca vrei sa testezi si tu aplicatia quiz, aceasta poate fi accesata la urmatorul link.

Revista lunara Stiinta si Tehnica a fost relansata in aprilie 2011 si iti aduce in fiecare luna 120 de pagini de informatii din domenii precum inventica, prototipuri si tehnologie, stiinta, gadget-uri, medicina. Una dintre cele mai de succes rubrici ale revistei este cea intitulata Science Pictorial, in care sunt prezentate descoperiri stiintifice surprinse in fotografii. Abonamentul pe 3 luni pentru Stiinta si Tehnica costa 25 RON, iar abonarea poate fi facuta online. Revista poate fi gasita la toate punctele de difuzare a presei si in reteaua magazinelor Mic.ro.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*