Home » Cafenele, Localuri, Terase

Terasa si cafeneaua MNAC din Casa Poporului

14 June 2011 scris de 3 comentarii

CoolRank: 8/10

– atmosfera si design: 8/10

– meniu: 8/10

– servire: 9/10

– preturi: 10/10

Ideea de terasa/cafenea intr-un muzeu a prins viata si la noi de ceva timp. Terasa si cafenea MNAC este printre putinele de gen din capitala alaturi de Museo, cafeneaua din Muzeul de Geologie, terasa si clubul din Muzeul Taranului Roman si La Muzeu, cea din spatele Muzeului Literaturii Romane.

Care-i atmosfera pe terasa MNAC si cum sta la capitolul design interior?

Singura terasa din Bucuresti pentru care trebuie sa platesti intrare (5 lei) daca nu esti elev sau student si unde treci printr-un filtru de metale la intrare, este terasa Muzeului National de Arta Contemporana din Casa Poporului, o terasa unde domneste o atmosfera lejera , cu iz artistic, in constrast starea pe care ti-o dat imensa cladire si cu toata paza din curtea Palatului Parlamentului si de la intrarea in muzeu.

Sa va zic traseu ritualic pe care am observat ca-l face mai toata lumea cand ajunge in cafenea: merge la bar si comanda, se duce pe terasa si merge teleghidat catre marginile din beton ale terasei si se uita in zare si in curtea Casei Poporului, curte care arata ca un santier pestrit.

Terasa este marisoara, are o podea din lemn, mese si scaune usoare din aluminiu si niste umbrele cu numele unei beri populare. Personal, tot astept ca reprezentatii muzeului sa ia atitudine in ceea ce priveste mobilierul si aspectul terasei si sa o faca la fel de interesanta precum expozitiile din muzeu. In plus, fundalul sonor este asigurat doar de conversatiile vecinilor de terasa, nicio muzica nu deranjeaza terasa si asta nu prea mi-a placut.

In cafenea in schimb este muzica, din cand in cand pe langa mobilierul clasic mai sunt si cateva pouf-uri si exista si tot felul de carti pe care le poti rasfoi. Momentan in cafenea este si o mini librarie in care gasesti carti de arta contemporana.

Ce mancam si ce bem bun pe terasa MNAC?

Terasa si barul MNAC nu este un loc unde mergi pentru ca au cine stie ce in meniu. Acum cativa ani puteai comanda doar cafea, apa, suc si bere. Meniul (o pagina A4) s-a diversificat si s-a imbogatit intre timp, dar tot minimalist ramane. Au cateva feluri de suc, vreo 6 tipruri de bere, chiar si bere fara alcool Clausthaler (10 lei), vin alb si rosu la sticla de 250 ml, vodca, lichior si whisky. Au si ceva de mancare, pe langa covrigei sarati, napolitane si ciocolata au introdus si 3 tipuri de salata, cu ton, pui sau branza.

Cash or credit? Cum sunt preturile pe terasa MNAC?

Preturile sunt mici, apa si sucurile sunt intre 4 si 6 lei, berea incepe de la 5 si ajunge la 12 lei, vinul la sticla de 250 ml este 10 lei, iar cel la sticla de 750 ml este intre 18 si 21 lei, iar cafeaua si ciocolata calda este intre 3.5 si 6 lei,

Au si 3 tipuri de salate la 11 lei si diverse crontanele dulci si sarate intre 2.5 si 6 lei.

Cum suntem serviti pe terasa MNAC?

Merg de cativa ani (4-5) la terasa MNAC si acelasi chelner ma serveste discret, prompt, dar nu prea prietenos. Intr-adevar servirea se face la bar, dar acest lucru nu deranjeaza catusi de putin.

Cand sa mergem pe terasa MNAC si pentru ce fel de ocazii este potrivita?

Mergem la MNAC cand vrem sa combinam servirea unui suc pe terasa Casei Poporului cu vizitarea expozitiilor de arta contemporana din muzeu, cand vrem sa stam la o terasa intr-un loc atipic, dar si cand se mai anunta vreo petrecere.

Unde gasim terasa MNAC?

Terasa MNAC se afla la etajul 4 al Muzeului de Arta Contemporana din Casa Poporului, intrarea se face prin Calea 13 Septembrie, aripa E4. Puteti intra cu bicicleta in curtea Casei Poporului, este chiar si un rastel pentru ele. Daca sunteti cu masina, o veti lasa in afara curtii, caci nu aveti voie sa intrati cu ea, chiar daca loc este loc berechet.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata pe terasa MNAC pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Terasa {$surname} Terasa MNAC
    Program: M - D: 10:00 - 18:00
    MNAC, str. Izvor 2-4 / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 318 91 37; 021 - 313 91 15
    Map of <b>Program</b>: M - D: 10:00 - 18:00
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*