Home » Filme

Studio Cafe – la costum in alb si negru

29 December 2007 scris de Niciun comentariu

[Update: Studio Cafe a fost inchis in locul lui a aparut Geisha Cafe.]

Cautand in plin centrul cultural al Bucurestiului o cafenea pentru o discutie semi-oficiala, am ajuns in celebra Studio Cafe (cafenea marca aceluiasi proprietar ca si Fashion Bar).

Studio cafe este o cafenea in alb si negru a carei misiune este aceea de a reuni cei mai buni fotografi romani si a gazdui fotografiile realizate de acestia. Designul este minimalist si destul de reusit. Pe peretii cafenelei puteti regasi fotografii realizate de Gaby Hennessey.

Meniul tot in culori alb si negru are cateva pagini bune de specialitati pe baza de cafea. Eu am optat pentru un Vanilla Fantasy si nu am regretat, intrucat era delicios (desi imi facusera cu ochii si niste frappeuri cu spuma de capsuni sau topping de caramel, disponibile in meniu). Espressoul este adevarat – spuma de lapte minunata si foarte bun, per total.

Citisem inainte de a ajunge aici pe mai multe forumuri ca servirea lasa de dorit. Cu toate acestea, mie mi s-a parut chiar ok servirea.

Ceea ce nu mi-a placut este faptul ca pare mai mult o cafenea mondena decat una in care sa se reuneasca celebrii fotografi ai micului Paris. Pentru o intalnire de afaceri este un loc ok, pentru o cafea cu o prietena veche este si mai ok, mesele ofera intimitate si fotoliile mari pe care poti sta iti pot crea distanta necesara unei intalniri formale. Mai au si wireless, de care nu cred ca fotografii ar trebui sa beneficiezi, ci aceiasi businessmani.

In orice caz, nu are legatura cu brandul de cafenea pentru artisti si fotografi pe care a vrut initial sa il creeze. Este o cafenea simpla si sobra, chiar formala, dar totusi cu un iz de cochet.

Preturile sunt putin piparate, dar ok pentru centru. Un frappe costa in jur de 12 RON, un latte 8 RON.

Pentru cei pasionati de fotografie si aflati in cautarea unui loc unde vor gasi oameni cu aceleasi hobbyuri, Studio Cafe nu este, asa cum spun reclamele, locul ideal. Pentru cei care vor o cafenea business in centrul Bucurestiului, Studio Cafe se afla pe str. C.A.Rosetti nr. 10. Rezervari (si cred ca sunt absolut necesare, intrucat eu mereu vad toate mesele rezervate la ei) se pot face la nr. de telefon 313 37 83.

Comentariile au fost inchise pentru acest articol.