Home » Teatru

Sambata, duminica, luni – comedie siciliana de familie

10 June 2007 scris de 1 comentariu

Tipica pentru commedia dell’arte, piesa Sambata, duminica, luni este o piesa de duminica despre o duminica de familie.

Piesa “Sambata, duminica, luni” de Eduardo de Filippo ne introduce in atmosfera unei familii napoletane cu ciudateniile, picanteriile, certurile si reuniunile dintre ei. Chiar daca sicilienii din piesa se dovedesc a fi putin mai temperamentali decat o familie obisnuita, problemele se dovedesc a fi aceleasi.

Piesa reuneste atat actori tineri, cat si actori renumiti ai scenei bucurestene, cum ar fi George Motoi sau Ileana Stana Ionescu. In rolurile principale, Cecilia Barbora si Costel Constantin joaca cu o bucurie nebuna. M-a distrat mult Gavril Patru in rolul baiatului cel mare, Rocoo. Nu am apreciat in mod deosebit performanta Irinei Cojar in rolul Giulianellei, o prezenta demna de telenovele insotita de un ton deosebit de latrator.

Textul nu este unul deosebit de profund, dar este plin de farmec si umor. Personajele vorbesc in termeni simpli despre dragoste, gelozie, pasiune, duiosie, totul intr-o atmosfera tipica unei duminici in familie, pe fondul ragu-ului (reteta siciliana) pregatit de mama familiei.

Chiar daca piesa nu aduce ceva nou si nu poate fi definita ca deosebita, totusi starea cu care pleci de la ea este una de veselie si buna dispozitie. Parca iti vine sa fredonezi si tu Tarantella pe strazi si sa dansezi.
Sambata, duminica, luni poate fi vazuta la Teatrul National I.L.Caragiale in regia lui Dinu Cernescu.

1 comentariu »

  • VictorM said:

    Piesa e o porcarie. S-a jucat cu sala plina. Din pacate se pare ca nu mai avem la ce sa mergem. Mai are si Rodica Popescu Bitanescu doua piese la TNB de o calitate mult spus indoilenica, acum cu spectacolul acesta sunt deja trei capodopere. E un fel de hotie la adresa publicului iubitor de teatru care cumpara bilete ca sa vada nimic. Noroc cu recenziile bune.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*