Home » Evenimente, Timp liber

Salve de scurturi digitale la al 5-lea Kinofest

20 October 2011 scris de 2 comentarii

Nu stiu de restul calificativelor la care e indreptatita tarisoara noastra, dar la capitolul festivaluri de film stam bine! Iata, de exemplu, Kinofest-ul, cel mai important festival autohton dedicat filmului digital, ajuns la cea de-a cincea editie. O prezenta notabila si deja invederata in cercurile de spectatori festivalieri, Kinofest-ul ne promite in acest an un weekend digi-intensiv din care kino-filii interesati de tehnici inovatoare, abstracte, experimentale si mixte se vor putea infrupta cu pofta.

Peste 300 de productii, de la cele mai elaborate la cele realizate pentru noile medii video (internet, telefonie mobila etc.), vor fura din lumina reflectoarelor destinate filmelor traditionale. Scurt-metrajele de avangarda, adica prima linie de front in ceea ce priveste creatia cinematografica, vin la Bucuresti din 28 octombrie si-o tin in maratoane pana pe 30. Timp de 3 zile, Festivalul International de Film Digital ne va imbia la Union, la Centrul Cultural al Republicii Ungare si in Garage Hall, pentru un vartej plin de calupuri, spre care filmele graviteaza in functie de tipic (In competitie / Off-concurs) dar si de durata (Micromovies) sau spatiu geografic.

Dupa cum era de asteptat, pana la data asta, adica pe ultima suta de metri, sectiunile festivalului au fost delimitate, apoi portiile de scurturi digitale au fost echitabil imbucatatite si presarate pe parcursul weekend-ului 28-30 – in asa fel incat sa putem gusta un pic din toate, chiar daca i-am rezervat Kinofest-ului doar cateva ore. Mai mult, filmele vin asezonate cu muzica (vineri seara, la Garage Hall, vor concerta Tunesinnaourheads) si expozitii de grafica digitala (deschise publicului de luni, 24 octombrie, la Centrul Cultural al Republicii Ungare).

In competitie vom avea parte de animatii, filme de fictiune si scurt-metraje extra-scurte – ele vor intra in colimatorul unui juriu profesionist, care se va cazni sa aleaga doar trei castigatori. In paralel, vor fi proiectate siraguri de comedii multi-premiate, scurturi non-conformiste (Adventure in Motion) si micro-metraje de maxim un minut si jumatate (Best Micromovies).

Nu in ultimul rand, poate cele mai curioase titluri de sectiuni festivaliere apar tot la Kinofest – Made in Taiwan, 5 O’clock Shorts, Tortilla de Cortometrajes – carora li se alatura Panorama Filmakademie Baden-Württemberg si Scurt-metraje maghiare pentru o mini-liga a natiunilor de ne-ratat. Daca fiecare dintre aceste “umbrele” insumeaza spitele digitale ale natiunii respective, realizatorii romani au si eu sansa de-a iesi la rampa festivalului de film digital – in cadrul competitiei anexe AVON Movie for Respect, care in acest an va insarcina pixelii cu dezvaluirea unei realitati greu de cuantificat la noi: violenta domestica.

Dupa aceasta trecere in revista – convingatoare, sper eu! – va invit sa aruncati degraba un ochi pe programul Kinofest, de rasfoit pe-ndelete pe site-ul oficial al festivalului, si sa va inhatati un bilet din magazinele Diverta, sau online prin www.myticket.ro.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*