Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Sa vorbim de moda, de la Antichitate la… Zara!

21 November 2012 scris de 1 comentariu

Cand te imbraci, nu dai cu zarul. Si, de fapt, nu antrenezi in joc doar propriul gust, ci continui fara sa constientizezi o traditie milenara, o arta in adevaratul sens al cuvantului – moda. Cristina Niculae, lectorul unei serii de ateliere care demareaza sambata asta, 24 noiembrie, ne invita sa descoperim istoria costumului, ca, ulterior, sa intelegem mai bine cu ce “se mananca” moda (in zilele noastre, chiar la propriu!)

Fashion police – cu girofarul prin sifonierele stramosilor!

Cursul “Costumul si arta” sustinut de Cristina Niculae, ne propune o incursiune in istoria modei si a relatiei costum-arta, structurata in patru ateliere si o lectie “peripatetica”, fiecare intalnire fiind menita sa atinga notiuni-cheie legate de vestimentatie. Modul in care relationam cu hainele noastre a evoluat, din vremuri stravechi si pana azi, iar primul atelier va aprofunda acest adevar prin creionarea atitudinii fata de vestimentatie de-a lungul timpului.

Apoi, urmeaza contextualizarea Costumului, in raport cu artele – plastice si nu numai – care l-au folosit, deseori dandu-i chiar statut de personaj principal. Unul dintre cele mai interesante momente ale cursului, in opinia subsemnatei cel putin, va fi cel in care Cristina va descrie relatia sine qua non dintre costum si arta cinematografica si teatrala. Ca toti cinefilii probabil, abia astept sa aflu cum s-a impus vestimentatia actorilor ca unul din punctele principale de focus ale oricarui film – azi, ii premiem cu Oscar pe cei responsabili de costume pe platou, dar oare mereu a fost asa de important aspectul vestimentar? Oare ce pondere are Costumul in crearea unui personaj memorabil?

Nu in ultimul rand, un alt atelier, cel de neratat pentru aspirantii la titlul de designer sau cititorii avizi ai Sartorialist-ului, va intra in zona Modei, analizand ramificatiile ei, de la fotografia de moda la distinctiile dintre prêt-à-porter si haute-couture; iar a cincea intalnire a Cristinei cu participantii la cursul sau va consta intr-o vizita la Muzeul National de Arta, unde cuvintele lectorului ni se vor suda in minte cu ajutorul suportului vizual.

Unde vor avea loc atelierele si cum ne inscriem?

Fiecare atelier din cadrul cursului “Costumul si Arta” – cu exceptia vizitei la MNAR, desigur – va avea loc in cadrul feeric al Ceainariei Infinitea, iar pretul unei doze de cunoastere este minim, de doar 50 de Ron (40 chiar, pentru elevi/studenti!). Asadar, ne ramane doar sa ne alegem o sambata – sau cinci! – in care sa ne trezim devreme pentru doua ore (10:00-12:00) de imersiune intr-un domeniu cu care avem de-a face zilnic, fara a-l intelege insa total. Fundamental, suntem initiati intr-ale “costumului” – Cristina ne va aduce acele informatii extra care fac diferenta intre amator si connoisseur. Inscrierile se fac accesand pagina: http://cristinaniculae25.wix.com/costumulsiarta

1 comentariu »

  • Lidia said:

    Ce idee minunata! Imi imaginez in audienta o multime de tinere (de toate varstele!) indragostite de stil si de frumos, analizand fatzetele modei, reprezentarile ei – iti poti oare petrece mai bine o sambata dimineata? Tare as veni, dar sunt departe de Bucuresti.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*