Home » Filme

Russell Crowe, Ridley Scott, Robin Hood – pe marile ecrane in luna mai

30 April 2010 scris de Niciun comentariu

Untitled Robin Hood AdventureActorul Russell Crowe si regizorul Ridley Scott au sansa sa castige in curand titlul de cea mai longeviva colaborare de la Hollywood. Cei 2 lanseaza in luna mai 2010 o noua adaptare a celebrului roman Robin Hood, aceasta reprezentand totodata si cea de-a 5-a colaborare a celor 2 pentru marile ecrane.

Pentru rolul Maid Marion a fost aleasa Cate Blanchett, iar din distributie mai fac parte Mark Strong, William Hurt si Max Von Sydow.

Robin Hood – un Gladiator al hotilor?

In Robin Hood (2010), eroul principal (interpretat de Russell Crowe)  se intoarce in Nottingham dupa inca o batalie in slujba regelui Richard Inima de Lau impotriva Frantei. Robin gaseste acasa un oras in care darile exagerate si conducerea tiranica a serifului de Nottingham adusesera locuitorii in pragul disperarii. Totul este exacerbat de moartea in exact acelasi moment a regelui. Robin o va cunoaste cu aceasta ocazie tragica pe Maid Marion (interpretata de Cate Blachett)  si, sperand ca astfel sa ii castige inima, accepta sa ajute orasul impreuna cu ceata sa de luptatori.

A 5-a colaborare a lui Ridley Scott cu Russell Crowe

Dupa cum va spuneam, Robin Hood este cea de-a 5-a colaborare a lui Ridley Scott cu Russell Crowe dupa succesele Gladiator, A Good Year, American Gangster si Body of Lies. Regizorul Ridley Scott s-a bucurat pana in prezent de 3 nominalizari la premiile Oscar probin-hood-ridley-scott-20102entru Thelma & Louise, Black Hawk Down si Gladiator, neprimind insa niciunul pana in prezent. Russell a fost ceva mai norocos primind Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal gratie colaborarii cu Ridley din Gladiator.

Pentru rolul principal din Robin Hood au mai fost luati in considerare si actorii Sam Riley si Christian Bale. Nu pot spune decat ca ma bucur nespus de faptul ca nu Bale a fost cel ales pentru rolul legendarului erou. Mi se face groaza la gandul unei noi crize de nervi, de aceasta data medievala, a actorului. Pentru rolul Maid Marion au fost luate in calcul si Kate Winslet si Rachel Weisz. Rolul a fost acordat initial lui Kate Winslet care l-a refuzat. Daca nu ar fi acceptat Cate Blanchett rolul ar fi fost oferit lui Rachel Weisz.

In Romania Robin Hood va putea fi vizionat incepand cu data de 14 mai si va putea fi vizionat in Bucuresti la Cinema Pro, Hollywood Multiplex, Baneasa Drive In, Cinema City Cotroceni, Cityplex, Light Cinema, Movieplex si Cinema Patria.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*