Home » cinema, Stiri cinema

Retrospectiva: Festivalul International de Film Bucuresti la NCRR!

3 October 2013 scris de Niciun comentariu

program_retrospectiva2013Cele mai bune filme de la Festivalul International de Film “Bucuresti” se intorc intre 7 – 10 octombrie 2013 la Noul Cinematograf Al Regizorului Roman.  Iubitorii filmelor de arta au motiv de bucurie: B-EST IFF revine cu productii semnate de cei mai buni regizori si cu invitati surpriza, care va vor provoca la discutii aprinse.

La NCRR aveti ocazia de a viziona in exclusivitate productii de top incluse in programul B-EST IF. Retrospectiva va fi deschisa de castigatorul trofeul B-EST IF: Blancanieves, al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm Alba ca Zapada cu actiunea plasata in lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul  „pentru reusita combinare dintre un omagiu plin de imaginatie adus cinematografului mut si o actualizare poetica a unui faimos basm pentru copii”.  Filmul a fost distins la Premiile Goya / Goya Awards 2013 cu numeroase distinctii: Cel mai bun Film, Cea mai buna actrita, Cel mai bun debut, Cel mai bun scenariu original, Cea mai buna imagine, Cele mai bune costume, Cea mai buna coloana sonora, Cel mai bun cantec, Cea mai buna scenografie.Blancanieves este adus in Romania de Transilvania Film, gratie carora puteti viziona filmul in timpul festivalului.

O alta productie pregatita pentru public este Compliance/Supunere, in regia lui Craig Zobel, reprezentant de marca al noului val de regizori americani independenti. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeana la Locarno si a cucerit instant laudele criticilor si publicului.

Compliance este filmul soc al editiei de anul acesta, bazat pe fapte pe cat de incredibile, pe atat de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui asa-zis politist, sefa unui fast-food incepe sa interogheze o angajata, consecintele demersului ei fiind de-a dreptul siderante. Timp de o decada, un individ din S.U.A s-a delectat in timpul liber cu farse facute prin telefon. In 2004 insa, se petrece evenimentul incredibil care inspira si filmul. Consecintele au fost devastatoare, punand in lumina tentatia supunerii oarbe, care a stat si la baza experimentul Milgram.

Festivalul International de Film Bucuresti reprezinta prima mare competitie cinematografica de film de lung metraj organizata la Bucuresti, incepand din anul 2005. Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care incurajeaza curentele si perspectivele alternative ce nu-si gasesc, de obicei, locul in programele cinematografelor romanesti, care descopera noi talente si promoveaza tineri cineasti, Festivalul International de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman se afla in incinta Muzeului National al Taranului Roman (intrarea Monetariei nr 3). Intrarea la film este 10 lei, la pret intreg, sau 7 lei pentru studenti, elevi sau pensionari.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*