Home » Restaurante

Restaurantul Tirol – unde toate bucatele au gust de pasiune

25 February 2013 scris de 4 comentarii

restaurant-tirol1KoolRank: 8/10

– atmosfera si design interior: 8.5 /10

– meniu: 8/10

– servire: 8/10

– preturi: 8/10

Bucatareala are gustul cel mai bun atunci cand unul dintre ingrediente, folosibil in cantitati nelimitate, este pasiunea. Acest element este probabil cel care ii si face pe oameni sa manance cu pasiune. Caci o mancare facuta (si) cu suflet nu poate decat sa incante (si) sufletul. Mergand la restaurantul Tirol Bucuresti veti descoperi inca un loc unde “teorema” de mai sus este demonstrata fara posibilitate de tagada.

Care-i atmosfera la Tirol si cum sta la capitolul design interior?

restaurant-tirol2Atmosfera este calda si intima, ca intr-un restaurant de familie. Nimic nu te-ar putea face sa te gandesti ca nu te afli intr-un local unde fiecare membru al familiei isi aduce aportul sau in a prepara si a servi mancaruri dintre cele mai gustoase.

Incepand cu alegerea ingredientelor si a mirodeniilor – caci, apropos, in bucatarie la Tirol nu se folosesc cuburi “magice” de gaina sau de alte zburatoare – continuand cu grija cu care sunt pregatite si preparate ele si finalizand cu felul spectaculos in care iti sunt servite, bunatatile de la Tirol iti vor incanta papilele incat vei vrea cu siguranta sa revii.

Ce mancam si bem bun in Restaurantul Tirol?

restaurant-tirol3Gama de preparate este generoasa si, din fericire, orice este trecut in meniu chiar poate fi preparat. Asta spre deosebire de alte localuri cu meniuri sub forma de foileton, care insa au “pe stoc” la bucatarie doar carne de snitele si cartofi prajiti congelati. Fie ca vrei un antreu usor sau o salata, o supa gulas sau o friptura sau, de ce nu, niste coaste la gratar, vei primi exact ce iti doresti si ceva mai mult poate.

La capitolul Antreuri, veti avea de ales intre felurite platouri cu gustari reci sau calde, cu diverse feluri de tapenade si carneturi. Grea alegerea, va spun de pe acum!

Iar, daca aveti pofta de o supa, pregatiti-va pentru o decizie grea: veti dori sa gustati din toate, caci avem de ales intre gulas, supa de ceapa, supa de rosii, supa tiroleza de cartofi… iar lista poate continua. Eu m-am rezumat la a gusta supa de ceapa si gulasul. Ambele sunt preparate exact asa cum trebuie: cu mult suflet si cu multa atentie pentru ce, cum si cat ar trebui sa contina ele. Suficienta carne in gulas, “picanterie” medie care poate fi usor augmentata dupa gustul fiecaruia, suficienta ceapa in supa si nicidecum un polonic plin de inele de ceapa prajita si doar putina zeama.

La felul principal am gustat un ossobucco de vitel cu sparanghel la gratar si o portie de coaste de porc.

restaurant-tirol4Carnea de vitel era bine fiarta si aromata prin crengute proaspete de cimbru, pastrandu-si insa gustul autentic de carne. Chapeau! pentru simtul proportiilor de care da dovada bucatarul. Sparanghelul, preparat cum orice sparanghel si-ar dori sa fie preparat, daca ar avea de ales: legat cu o curelusa de bacon si azvarlit putin peste gratar, ca sa isi pastreze nota usor crocanta. Nu ametit in apa sau aburi si innecat apoi in unt. Nu, doar rumenit usor pe gratar.

Coastele de porc va vor suprinde cu siguranta, mai ales daca obisnuiti sa comandati acest preparat ori de cate ori se poate. Nu va asteptati sa primiti acel sirag innecat in grasime si marinat indelung in diverse baituri cu mult zahar si boia. Pentru ca veti fi dezamagiti. Ceea ce veti primi e mai degraba un preparat sanatos, pentru ca selectia coastelor se face luand in considerare cantitatea de grasime in care sunt invelite. Asadar nu veti manca optzeci la suta grasime si douazeci carne, ci invers. Veti gusta carne de porc bine rumenita, cu gustul fripturilor pe care in copilarie le preparau bunicii, pe vremea cand carnea se gatea pentru gustul de carne, si nu pentru gustul de boia sau de sos “barbecue” de la borcan.

Daca preparatele de la felul principal nu v-au convins inca, o va face cu siguranta desertul. Recomandarea mea este in favoarea strudelului cu mere: veti simti ca se apropie din momentul in care ospatarul a iesit cu el din bucatarie si veti incepe sa salivati ca in desene animate. Aroma de mar copt, cu o atingere de scortisoara si vanilie, foietajul de casa si aburul caldut va vor subjuga. Iar cand veti constata ca el vine servit in mod decadent alaturi de sos de vanilie (preparat tot ca acasa) si de parfe cu fructe de padure, veti incepe lupta. Caci portia e mare si va multumi cu siguranta doua persoane.

restaurant-tirol5

Cash or credit? Cum sunt preturile in Restaurantul Tirol?

Preturile sunt absolut rezonabile: o supa costa in jur de 12 lei, o portie de coaste in jur de 50, o portie de ossobucco aproximativ 35 lei iar o garnitura in jur de 10 lei.

O masa extrem de bogata pentru 2 persoane care aleg sa si bea un vin se invarte in jurul sumei de 200 lei.

Dar experienta gustativa este nepretuita.

Cum suntem serviti in Resturantul Tirol?

Servirea este ireprosabila: atentie, politete dar si o nota calda, care denota ca personalul vrea sa va simtiti bine. Vrea sa reveniti la ei acasa, sa va mai bucurati de ceva descoperiri culinare.

Cand sa mergem la Restaurantul Tirol si pentru ce ocazii este potrivit?

restaurant-tirol6Localul este ideal pentru orice moment al zilei si pentru orice ocazie. Fie ca aveti un pranz de afaceri, fie ca vreti sa iesiti sa mancati bine si sa zaboviti la un pahar, locul si atmosfera sunt numai bune. Daca vreti doar sa dati o fuga sa mancati repede, veti regreta insa ca nu va puteti lasa in voia bucuriilor culinare. Asa ca veti reveni cu siguranta.

Unde gasim Restaurantul Tirol?

Tirol se afla in incinta hotelului International, deschis recent in Bucuresti. Intrarea se face prin hotel sau chiar direct din strada Cauzasi. Ca punct de reper, de la Pta. Unirii ajungeti in 5 minute. Faceti neaparat o rezervare la 0213237261.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Tirol (Bucuresti) pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Tirol
    Adresa: Strada Cauzasi nr. 27 (in incinta Hotelului International Bucharest)
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 021 - 323 72 61; 0760 780 180
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


4 comentarii »

  • Ionel said:

    Excelent restaurant, am mancat foarte bine, atmosfera de 5 stele, preturi decente.

    Recomand cu placere tututror

  • Bogdan said:

    Am fost si eu aseara aici cu un prieten si ne-am conformat in totalitate recomandarilor review-ul dvs. de mai sus si anume:
    -supa de ceapa – de mult o evit, dar de fapt e delicioasa in ciuda denumirii; mi-a placut cel mai mult;
    -rasol de vitel (osso buco) cu garnitura de sparangel – foarte bun;
    -prietenul meu a luat coaste de porc – aratau bine, n-am gustat;;
    -strudel cu mere – delicios;
    Atmosfera si decorul sunt demne de hotelul de 4 stele la parterul caruia e situat; Servirea a fost foarte buna, iar preturile sunt prietenoase; probabil voi reveni curand.

  • Restaurant 1880 – elegant, discret si delicios | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] in oras. In ultima vreme, insa, am inceput sa explorez si aceasta directie, iar dupa popasul in Tirol (despre care v-am povestit recent), am aruncat o privire la Restaurantul 1880, situat in incinta […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*