Restaurantul libanez Tripoli – preparate aromate la preturi pamantesti
– atmosfera & design interior: 8/10
– meniu: 8/10
– servire: 9/10
– preturi: 9/10
Nu prea ma atrag restaurantele din hoteluri, dar intr-o zi la pranz, foamea mi-a dat tarcoale chiar cand eram in zona hotelului Tripoli, care are la parter un restaurant cu specific arabesc. Mancarea este buna, preturile sunt rezonabile si servirea este atenta, asa ca daca esti in zona Traian trebuie sa mananci macar o data aici.
Care-i atmosfera in restaurantul libanez Tripoli si cum sta la capitolul design interior?
Localul este stil vagon, cu mese de lemn si scaune din piele asezate de-o parte si de alta a peretilor, combinatia coloristica este cea clasica aleasa de restaurantele care nu vor sa-si asume prea mult curaj, adica alb, rosu si negru. 3 picturi mari coloreaza localul care din loc in loc este accesorizat si cu narghilele, iar pe fiecare masa gasesti bambus. Mi-au placut ferestrele mari, care dau pe terasa hotelului, care din pacate nu poate fi utilizata de clientii restaurantului.
Ce mancam si bem bun la restaurantul libanez Tripoli?
Meniul il gasesti si pe situl lor si nu este atat de mare precum in alte restaurante arabesti si are pe langa preparatele specifice si
cateva din bucataria romaneasca (ciorba de vacuta) si cea italiana (pizza). Portiile mi s-au parut un pic cam mici, dar foarte gustoase. Au doar 2 specialitati, Kebbeh Nayeh si Nabra Nayeh, dar pentru ora pranzului mi s-a parut un pic cam mult sa mananc carne cruda.
Am ales clasic, adica salata tabouleh (11.50 lei), Baba ganuj (11 lei), humus cu carne (12 lei) si labneh (9 lei) si bine am facut caci au fost fara cusur toate – tabouleh energizant, humusul satios, labneh cremos si proaspat. Lipiile sunt facute pe loc si vin aburinde si cu o ploaie de seminte de susan pe ele. Am zis sa-mi testez nivelul de picant cu aripioarele iuti si am zis “Da!, sunt delicioase” si labneh se potriveste de minune, daca vrei sa le mai tai din picanterie.
La desert am avut surpriza ca seful de salon sa vina sa-mi recomande Kilimanjaro, desertul lor din crema de lapte, banane, miere, fistic, pepene galben si inghetata. Desertul n-a fost rau la gust, dar mi s-a parut o tocana dulce, un mix din toate bucatariile pamantului. Mai degraba as fi mers pe ceva clasic ca Noapte de Beirut sau Kashta.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul libanez Tripoli?
Preturile sunt rezonabile si ai la dispozitie si plata cu cardul, pe langa varianta cash. Supele sunt 7 – 9 RON, gustarile incep de la 6 si ajung la 23 RON, o garnitura e 5 – 7 RON, preparatele la gratar sunt 16 – 35 RON, gasesti si pizza la 17 – 23 RON, specialitatile se invart in jur de 30 RON, iar deserturile sunt 10 – 20 RON. Ai si meniul zilei din 2 feluri si o salata la pret special de 19 RON.
Cum suntem serviti la restaurantul libanez Tripoli?
Am fost in timpul saptamanii la pranz iar localul era gol, asa ca nu m-a mirat ca am primit toata atentia chelnerilor cu tot ce inseamna asta, recomandari, comanda rapida, schimbat scrumierele si chiar desert din partea casei.
Cand sa venim la restaurantul libanez Tripoli si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Daca te afli in zona Traian, mai ales la ora pranzului, trebuie sa deschizi usa restaurantului. Dupa cum arata salonul, mi-a dat senzatie ca este un local potrivit pentru intalniri de afaceri si pare si o locatie buna pentru evenimente private cu numar restrans de invitati.
Unde gasim restaurantul libanez Tripoli?
Restaurantul de afla in zona Hala Traian, in incinta Hotelului Tripoli, la adresa Calea Calarasi nr. 90. Pentru rezervari suna la numerele de telefon (031) 420 46 91 sau 0725 270 270.
Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in restaurantul libanez Tripoli de pe bulevardul Pache Protopopescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Sambata trecuta, inainte sa parasesc capitala fierbinte, am venit aici la pranz chiar daca banuiam ca nu au terasa – nici nu trebuia pe asa o cadura. Am cerut:
-cele 4 gustari mai sus mentionate – salata tabouleh, baba ganoush, hummus cu carne si labneh – intradevar delicioase, racoritoare, fara sa te lase cu acea senzatie de prea plin, pe care o resimt adesea dupa o masa in stil middle east.
-frigarui de vita – foarte bune, suficienta carne, fara garnitura in exces;
-limonada – foarte buna si ea, cu miere;
-ayran – subtire, usor si gustos – a mers de minune;
Servirea a fost mai mult decat profesionala si amabila si asta intr-o atmosfera placuta, simpla, pe fundalul unei muzici orientale;
In concluzie, desi cand treci pe langa locatie, nu prea te imbie sa intri, de fapt ea ascunde unul din cele mai bune restaurante de profil; pentru mine, in Bucuresti, in acest moment, ar fi probabil prima alegere din gama middle east.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.