Restaurant Levantin – meniu imbietor, ospatarul mai putin
– atmosfera si design: 7/10
– meniu: 7/10
– servire: 7/10
– preturi: 7/10
De-a lungul timpului, Hanul lui Manuc a devenit un restaurant cu renume pentru bucataria traditional romaneasca. Odata cu redeschiderea celebrei curti interioare, complexul ne-a pregatit si o surpriza: lansarea restaurantului Levantin pe piata gastronomiei bucurestene, un restaurant cu specific libanez care isi doreste sa va aduca cat mai aproape de atmosfera regiunii asiatice Levant.
Care este atmosfera in restaurantul Levantin si cum sta la capitolul design interior?
Restaurantul Levantin este situat la etajul 1 al complexului Hanul lui Manuc. Daca va doriti mai multa intimitate, puteti servi masa pe terasa etajului 1 sau la interior. Totusi, daca doriti o atmosfera mai antrenanta, aveti posibilitatea sa luati masa si in curtea interioara.
Desi ma asteptam ca monumentul istoric sa ma surprinda intr-un mod placut, dat fiind faptul ca fusese renovat, nu am observat schimbari majore in ceea ce priveste design-ul exterior: fatade nu foarte bine intretinute, pavaj neuniform, lipsa florilor in gradina interioara, umbrele cu diverse reclame tiparite pe ele.
In ceea ce priveste atmosfera, restaurantul nu m-a facut sa ma simt mai aproape de Liban. Pentru ca in acelasi complex se afla si un restaurant cu specific romanesc, pe fundal am auzit numai muzica din folclor cantata la vioara. De asemenea, alte aspecte negative au fost lipsa obiectelor decorative din gradina sau de pe mese, scaunele din metal nu foarte confortabile si lipsa vestimentatiei traditionale a persoanelor care ne-au servit.
Odata ce se insereaza, atmosfera devine mai intima pentru ca lumina nu este puternica. In curtea interioara sunt doar cateva felinare cu lumina slaba care ar crea o atmosfera potrivita pentru a servi un pahar de vin sau a lua un desert.
Ce mancam si bem bun la restaurantul Levantin?
Preparatele sunt foarte gustoase, mai ales datorita bucatarului sef Moahmed care provine tocmai din Egipt. Eu am incercat mai multe feluri si am fost incantat de majoritatea.
Ca antreu, am luat Taboule, o salata de verdeturi cu seminte de rodii foarte proaspata, potrivita pentru caldurile verii. De asemenea, am incercat si Homos (pasta de naut) simplu, cu ardei iute si cu carnaciori de oaie. Mi-a placut foarte mult cel cu ardei, care avea un gust aparte fara sa fie prea condimentat. Cel cu carnaciori a fost bun, insa putin gretos din cauza uleiului.
Ca fel principal, mai multe preparate mi-au facut cu ochiul si am incercat din fiecare: Falafel (chiftelute de naut), Sambusek (chiftelute cu branza) si Macanek (carnaciori cu sos). Toate au fost gustoase, insa Macanek mi-a lasat un gust mai amar din cauza sosului de smantana prea gras.
Ceea ce nu mi-a placut a fost lipia, care desi coapta intr-un cuptor cu lemne, nu era deloc frageda, din contra, era arsa, destul de tare si nu avea condimente.
La desert, am luat celebrul Kilimanjaro, iaurt cu miere, banane si fistic. Desi a fost mai bun ca in alte locuri pentru ca nu era foarte dulce, portia a fost mica. Am gustat si din Katayeful cu branza si cel cu nuci. Cel cu nuci a fost mai bun, insa ambele aveau aluatul foarte tare si prea dulce.
Cat despre bauturi, am incercat limonada lui Manuc, o limonada cu multa menta si lime, foarte buna si racoritoare.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Levantin?
Preturile sunt medii, iar modalitatile de plata includ si cash si credit. Un antreu este intre 10 si 20 de lei. Felurile principale sunt intre 20 si 30 de lei, iar desertul in jur de 15 lei. Bauturile racoritoare non-alcoolice sunt 4 lei, o limonada 13 lei si un iaurt ayran 5 ron.
Cum suntem serviti la restaurantul Levantin?
Am fost dezamagit de servirea din restaurant. In primul rand, chelnerul nu avea o atitudine prietenoasa si deschisa. Nu a comunicat deloc cu noi, nu ne-a facut nicio recomandare, nu ne-a intrebat daca ne simtim bine sau daca mai avem nevoie de ceva. Desi am comandat pe lumina, masa ne-a fost adusa cand s-a lasat intunericul, dupa aproximativ o ora. Am comandat desertul odata cu celelalte feluri, insa tot am avut de asteptat 30 de minute pana ca acesta sa ne fie adus.
Dupa ce am terminat masa, a trecut un timp indelungat pana sa ne fie adusa nota de plata. Pana la urma, am decis sa il cautam noi pe domnul care ne-a servit, pentru ca acesta nu isi mai facea aparitia.
Cand sa mergem la restaurantul Levantin si pentru ce ocazii este potrivit?
Este un loc potrivit pentru o iesire cu prietenii. Se pot organiza si evenimente cum ar fi nunti, botezuri sau petreceri pentru ca spatiul este deschis.
Unde gasim restaurantul Levantin?
Restaurantul Levantin se afla in zona Unirii, in apropiere de Lipscani, pe strada Franceza, nr 62-64.
Fotografiile au fost realizate in restaurantul Levantin de Andrei Varban pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] 6. Restaurant Levantin – KoolRank: 8/10 […]
[…] Restaurant Levantin – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro