Home » Localuri, Restaurante

Restaurant romanesc Lacrimi si Sfinti – mai mult lacrimi decat sfinti

29 March 2012 scris de 2 comentarii

KoolRank: 7/10

– atmosfera si design interior: 7/10

– meniu:  8/10

– servire: 7/10

– preturi: 7/10

Nu stiu daca alegand numele noului local deschis in centrul vechi proprietarul s-a gandit la conotatia pe care o vor da unii dintre clienti experientei gustative traite acolo.  Spun unii dintre clienti pentru ca, dincolo de subiectivismul unui vot favorabil sau nefavorabil acordat in functie de gustul mancarii, experienta avuta la Lacrimi si Sfinti depinde foarte mult de ospatarul care va serveste si mai ales de dispozitia sa.

Astfel, poti sa te trezesti ca iti dau lacrimile de nervi asteptand sa iti fie adusa mancarea, timp in care poti “invoca” sprijinul Sfintilor pentru o mai eficienta servire, sau poti sa te simti minunat, sa fii tratat cu multa atentie si spirit curtenitor si sa si mananci inainte sa lesini de foame.

Care-i atmosfera la Lacrimi si Sfinti si cum sta la capitolul design interior?

Atmosfera in acest restaurant ar putea fi caracterizata drept etno-chic: mese de lemn cioplit, stergare albe pe masa, multa lumina naturala si decoruri din capace de oala sau Lego. Ratele, cocosii, trandafirii si cerbii care orneaza peretii sunt realizati din piese de Lego si se potrivesc atat de bine stilului geometric al design-ului traditional romanesc incat la inceput nici nu iti dai seama din ce sunt realizate decorurile. Atmosfera relaxata este sporita in mod evident si de “slagarele” care constituie coloana sonora pentru acest local: muzica usoara romaneasca in interpretarea Angelei Similea, a Margaretei Paslaru, a lui Dan Spataru, etc. Pentru cei care nu resimt nostalgie fata de eleganta acelor ani, s-ar putea sa fie putin obositor.

Ce mancam si bem bun la Lacrimi si sfinti?

La capitolul meniu, premiul pentru creativitate in denumirea felurilor de mancare se acorda fara drept de apel restaurantului Lacrimi si Sfinti. Categoria de antreuri ne permite sa alegem intre diverse gustari cu nume care mai de care mai inedite, cum ar fi: platou de transhumanta, macrou frivol, limba latina de vitel, chiftele minunate sau mai clasicele zacusca, salata de vinete si fasole batuta. Salata de vinete pe care am gustat-o noi a fost buna, nu ne-a schimbat viata si viziunea despre o salata de vinete insa. Ceea ce banuiesc ca nu e neaparat rau.

Daca vreti o supa sau o ciorba atunci puteti opta pentru o ciorba de burta, o ciorba de peste, una de rosii sau una de potroace. Vedeta pare a fi ciorba de peste care vine servita cu usturoi si mamaliga. Veti remarca desigur ca descrierea fiecarui fel de mancare este extrem de incitanta, cel putin la prima vedere.

Avansand catre felul principal, avem de-a face cu piesele de rezistenta ale bucatariei romanesti: sarmale Nu-ma-uita, Fantezie Casnica, Gasca evreiasca, Rata Muta, Brigada Moravuri, Vitel de vreme buna sau Porc de pe frontiera. Noi am optat pentru gasca si pentru o fantezie casnica. Gasca a venit intr-un foarte frumos bol de lut cu capac, imprastiata din belsug peste o iahnie de fasole cu bob mare. Extrem de generoasa ca portie si ca gust, m-a cucerit iremediabil si nu ne-a dat nici batai de cap sub forma de arsuri mai apoi. Fantezia casnica a constat in mamaliguta cu ochiuri si stufat de macris. Ceva mai putin intalnit prin meniurile bucurestene si destul de gustos. Mamaliguta, spre deosebire de alte localuri unde mai putem servi asa ceva, era facuta pe loc si nu transata sub forma de calupuri cu o zi inainte. Cu toate acestea, cred ca ar trebui sa deprindem obiceiul ca, atunci cand comandam mamaliga, sa precizam ca o vrem “bine-facuta” sau “putin facuta”. Am evita astfel multe dezamagiri.

Deserturile sunt si ele extreme de originale (cel putin in denumire): Cornulete Senzationale, Placinta Sincera, Placinta gurmanda, Tort cu ce o fi, Serbet Discret sau Inghetata Uimitoare. Pacat ca aceasta originalitate nu si-a pus intr-o mai mare masura amprenta asupra modului de prepare si a preparatului finit. Placinta gurmanda era o simpla placinta cu branza dulce si stafide, extreme de cremoasa, ce-i drept. Tortul cu ce o fi in ziua aceea era cu mere si nuci si acompaniat de inghetata de casa. Destul de bune, dar nu revelatoare ale vreunei nuante fine pe care sa n-o mai fi experimentat pana atunci. Si in nici un caz prea generoase ca si portie.

La capitolul bauturi avem de ales intre diverse sucuri si ceaiuri, Vinul lui Dinescu sau bauturi spirtoase. Data viitoare voi incerca negresit Pantera Roze.

Cash or credit? Cum sunt preturile la Lacrimi si Sfinti?

Din pacate, preturile tind catre categoria Credit si in nici un caz nu pot fi justificate prin intermediul cantitatii. Orice antreu costa de la 17 lei in sus (si sa nu uitam totusi ca pentru 20 de lei putem primi 3 feluri de mancare in alte localuri din centrul vechi) si din pacate vorbim doar de produse romanesti, nicidecum de delicateturi importate la costuri fabuloase. Supele sunt pozitionate intre 15 lei si 25 de lei, vedeta si la acest capitol fiind tot ciorba de peste. Felurile principale incep pe la 23 de lei pentru o Fantezie Casnica (din care va veti satura destul de greu daca va e foame) si ajung pana la 89 de lei pentru un Rasol Franz Joseph (portie pentru doua persoane). Este oricum greu sa alegi un fel de mancare indestulator care sa coste si sub 30 de lei. Deserturile sunt si ele pozitionate intr-o gama prea scumpa, cel mai ieftin fiind serbetul pe care il primim intr-un pahar cu apa pentru “numai” 10 lei. Daca doriti o felie de tort, atunci asteptati-va sa platiti 19 lei pentru asta, iar pentru un patratel de placinta veti plati numai 17 lei. Daca ne gandim ce alte variante de desert avem pentru aceiasi bani in gurmandul Bucuresti, e lesne de inteles (poate) de ce mi se pare scump (si putin).

Cum suntem serviti la Lacrimi si Sfinti?

Cel mai scurt si graitor raspuns: in functie de chef. Daca aveti norocul sa va serveasca un amabil si cuceritor tanar pe nume Romeo, atunci aveti noroc. Daca nu, s-ar putea sa nu fie asa de amabil si nici asa de cuceritor. S-ar putea sa nu prea stie ce ceaiuri puteti servi si sa dureze ceva timp pana vede mancarea pe tejgheaua bucatariei ca sa v-o aduca la masa. Sau s-ar putea sa va puna pe nota de plata niste chifle mici si extrem de scumpe pe care le-ati primit dupa ce ati terminat de mancat aperitivul si nici nu le-ati vazut pe masa. Va puteti astepta la orice. Cu toate astea, merita sa riscati (dar daca nu va iese din prima, va sfatuiesc sa nu va fortati norocul).

Cand sa mergem la Lacrimi si Sfinti si pentru ce ocazii este potrivit?

Lacrimi si Sfinti este potrivit pentru orice tip de ocazie, fie ea formala sau conviviala. Conceptul si atmosfera iti dau o senzatie de prospetime si de voiosie. Pacat ca serviciile strica in loc sa compenseze faptul ca preturile sunt cam mari pentru ceea ce primim.  Faceti insa o rezervare daca vreti sa mergeti, pentru ca se pare ca locul are deja success!

Unde gasim Lacrimi si Sfinti?

In Centrul Vechi, pe Strada Sepcari, la numarul 16.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Lacrimi si sfinti pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Lacrimi {$surname} Lacrimi si sfinti
    Adresa: Str. Sepcari nr.16
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 0372 773 999
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurantul Lacrimi si Sfinti – KoolRank: […]

  • Caty said:

    Localul in sine este primitor, atmosfera putin rurala, deci corespunde descrierii… Nu prea poti sa iti alegi masa la care vrei sa te asezi-desi majoritatea meselor sunt goale-mancarea nu te va surprinde-doar denumirea sugubeata-iar preturile sunt descurajator de mari. In rest, evitati vinul la pahar si asteptati-va la multe perechi de ochi iscoditori de chelneri asupra voastra. Eu l-am bifat dar nu stiu daca voi mai reveni-de remarcat crama=bar dragut aranjata de la parter si mobilierul.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*