Restaurantul Costelaria – coastele: punctul forte, doar pe hartie
– atmosfera & design interior: 7/10
– meniu: 6/10
– servire: 9/10
– preturi: 7/10
Cand zici coaste, deja esti intr-un taram culinar al dorintei si placerii. Inchipuie-ti o tava de coaste marinate, lipicioase, fragede, care sa se topeasca de pe os, de indata ce le duci la gura. Deja inghiti in sec, nu-i asa? Asa am facut si eu atunci cand am aflat ca exista in capitala un local care se numeste Costelaria, unde credeam eu, era raiul coastelor de porc, vita sau miel. Dar realitatea de care m-am lovit in local m-a facut sa ma pun pe caut retete de coaste sa mi le fac singura acasa.
Care-i atmosfera in restaurantul Costelaria si cum sta la capitolul design interior?
Terasa este fix la strada, asa ca muzica lui Julio Iglesias o sa-ti fie afectata de trancanitul tramvaiului si de vajaitul masinilor. Clasica terasa construita din lemn pe trotuar este destul de inghesuita cat sa auzi ce vorbesc ceilalti clienti, iar decorul este compus din cateva ghivece cu braduti. Pentru un local care serveste coaste, interiorul pare prea elegant, cam tern si fara personalitate: mobilier in culoarea untului, perdele mov si accente de maro din loc in loc, plus cateva tablouri cu peisaje.
Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Costelaria?
Pe langa coaste de vita, miel sau porc gasesti in meniu si preparate din pui si peste. Dar pentru ca specificul sunt coastele sa nu te miri daca gasesti platouri cu coaste si chiar ciorbe cu coaste. Ciorba cu coaste de vitel vine intr-o portie generoasa, carnea este frageda si fac casa buna cu legumele din bol, iar gustul iti aminteste de cel clasic al ciorbei de vacute.
Exista un singur platou cu gustari reci de bun venit si acesta are o combinatie ciudatica de ingrediente. Gasesti somon fume, dar nu ai lamaie, ai brie si parmezan, dar nici urma de struguri, dai de jambon si te intrebi ce cauta ceapa rosie langa el si saluti in treacat cele cateva rosii si masline negre care in meniu sunt verzi.
Si ajung la ce zice Costelaria ca are mai bun si mai bun de oferit: coastele. Le aleg pe cele de vita si deja visez la un platou care sa rapuna doar cu aspectul. Si aterizeaza un platou umil, cu o singura coasta, pe care-l facea mai mare doar portia de cartofi flancata de doua sosuri si accesorizata cu clasica ceapa rosie. Dupa ce ca portia de coaste este nesimtit de mica, carnea este cam tare si sosurile nu prea se potrivesc cu ele. In schimb cartofii prajiti sunt deliciosi, dar tot degeaba, ai ajuns aici pentru coaste nu pentru o garnitura.
Tortul casei cu budinca si glazura de ciocolata cu bucatele de nuci vine sa mai spele pacatele coastelor si parca sa mai indulceasca situatia, dupa ce ai fost dezamagit bine de tot de un local care se numeste Costelaria si-ti ofera portii atat de mici la preturi nejustificabile, in conditiile in care o coasta de vita cu cartofi este 37 de RON.
M-am gandit ca ii prind in ofsaid si cu bautura asa ca am cerut limonada. Desi lamaile aratau de parca ar fi facut box, gustul licorii a fost perfect, asadar ia-ti fara nicio grija limonada.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Costelaria?
Nu este ieftin la Costelaria, dar nici nu-ti golesti portofelul si poti plati atat cash cat si cu cardul. O supa este 8 – 9 RON, o salata este 5 -7 RON, iar cele speciale sunt 15 RON, o garnitura 3 – 8 RON, coastele incep de la 27 si ajung la 37 de RON, in functie de preferinta pentru cele din porc, vita sau miel, iar un platou cu toate coastele pentru doua persoane este 53 RON. Daca pofta de dulce te seduce, iti va scoate din buzunar 11-12 RON pentru fiecare desert in parte.
Cum suntem serviti in restaurantul Costelaria?
Se misca repejor chelnerita cu aducerea comenzii, dar este un pic cam aiurita si uita sa aduca tot ce ai comandat. Nu e cea mai prietenoasa chelnerita, prezenta ei este una cat se poate de neutra.
Cand sa venim la restaurantul Costelaria si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Cand ti-e pofta de coaste si vrei sa alegi intre cele de vita, de porc sau miel, poti face o oprire aici, dar vino cu ceva mai multi bani la tine, daca vrei sa te saturi. Vino la pranz sau la cina, atunci cand vrei o iesire informala.
Unde gasim restaurantul Costelaria?
Gasesti restaurantul in zona Parcul Carol, la o aruncatura de bat de club Fabrica, adica la adresa strada 11 iunie, la numarul 75. Pentru rezervari suna la numerele de telefon 0736 931 660 sau (021) 335 81 43.
Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in restaurantul Costelaria pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Daca coastele,scuzati cacofonia, sunt modeste de ce “must visit”?
@Curiosu’: Tocmai ma intrebam cine a spus ca este must-visit. Acum observ ca apare pe dreapta, cred ca cineva din entuziasm prea mare l-a trecut in coloana gresita, in loc de must-avoid la must-visit sau ceva de genul. Remediem acum… Multumim foarte mult pentru atentionare si speram sa ramai in continuare alaturi de http://www.KoolHunt.ro.
Hm, mie mi-a pl?cut. Ce-i drept, nu am mai fost pe acolo de mai bine de jum?tate de an, dar atunci când am fost, mi-a pl?cut ce am mâncat.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments