Restaurante unde sa mancam ciorba de fasole in paine in Bucuresti
Desi am vorbit deja despre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti, m-am gandit sa dedic un post separat felului meu de mancare favorit. Ma refer desigur la ciorba de fasole cu afumatura servita in coaja de paine, preferabil painea fiind paine de casa. Evident, ideal, aceasta ciorba de fasole se serveste cu salata de ceapa rosie alaturi. Nu este bine sa fie nici prea grasa, dar ne dorim clar sa fie o ciorba groasa si cu savoare. Si desi mai peste tot, mai ales in restaurantele cu specific romanesc, gasim ciorba de fasole, rareori gasim servita cum trebuie in coaja de paine si cu gustul romanesc traditional pe care il iubim.
De obicei, recunosc, prefer sa mananc ciorba de fasole in paine la munte, pe Valea Prahovei si in alte astfel de localitati. Totusi, iata si niste propuneri pentru bucurestenii care mor de pofta la gandul ciorbitei.
Cu siguranta restaurantul romanesc cel mai cunoscut. Arhitectura locului, impecabil restaurata, pastreaza atmosfera unui loc art-deco in care lumea vine pentru gustul frumos si bun, in care simti bucuria intalnirii iar peretii respira si ei un aer convivial. Deloc formal, desi extrem de elaborat decorat, spatiul indeamna la apropiere, la voie buna si la desfatare culinara. Nu cred sa existe vreun bucurestean care, primind vizite din strainatate, sa nu isi duca oaspetii la Caru’ cu Bere pentru a le arata cum se manca si se traia in Bucurestiul interbelic. De remarcat sunt evenimentele artistice sub forma unor “cantari” sau dansuri care incanta mesenii in fiecare seara, amplificand astfel voia buna.
Reinnoit in 2008 cu “straie” de restaurant care se respecta, Cuptorul cu Lemne de pe Pache Protopopescu se mandreste cu un design modern si un meniu mai cuprinzator decat la intrarea pe piata. Puteti gasi aici paste, lasagna, mancaruri de post, orezuri, mancaruri de pui. La capitolul pizza cea mai buna reteta pe care v-o recomandam sa o incercati este cea de Pizza Capriciosa. Desi pretentia la titlul de restaurant, afisata de local pe partea pur vizuala, nu prea se concretizeaza si pe partea de meniu (fara prea mult talent la preparatele non-vedeta), aici merita venit oricand avem pofta de pizza sau paste. De asemenea, ne putem infrupta si fara sa parasim confortul casei, Cuptorul consolidandu-si trecerea la bucuresteni cu profesionalism la coacere si viteza la livrare.
Pe Strada Valea Oltului, la nr. 199-201, restaurantul cu nume fioros este de fapt un popas cu design rustic, numai bun pentru o masa copioasa si specific romaneasca. Evident, nimic nu lipseste din meniu, dar poate si mai interesant pentru potentialii clienti ar fi ca localul este prin excelenta incapator, dispus pe doua etaje si putand primi fara probleme 350 de meseni. Drumul pana aici, deci, nu va fi facut in van, decat daca Barlogul e inchiriat pentru vreo nunta sau petrecere privata – dar astfel de detalii pertinente le aflam dinainte, sunand la 0737.227.564. Iar, ca tot vine vremea frumoasa peste noi si caldura lemnoasa dinauntru nu ne-ar atrage neaparat, e bine de stiut ca putem lua masa si pe terasa.
Restaurant Azzurro Drumul Taberei
Tot in Drumul Taberei, unde se pare ca s-a adunat suflarea gurmanda cu apetente neaose, dam peste o alta locatie care ne asteapta insa cu o usoara dualitate in meniu: bucataria romaneasca se impleteste aici cu cea siciliana. Langa Tochitura “Ardeleneasca” cu mamaliga sta Gnocchni “Alla Partenope” in meniul acestui local de cartier – paleta de paste fiind impresionanta, greu de egalat, banuim, chiar si pentru un restaurant pur italienesc. Insa, atentie, socoteala de la comanda nu se potriveste mereu cu rezultatul din farfurie, care poate lasa de dorit daca te astepti chiar la o experienta fina si ai papile gustative mai sofisticate. Presarat cu decoratiuni din timpuri apuse si caramizi expuse care dau interiorului unui look de crasma, Azzurro ar avea note de trecere, dar cam atat.
Sensibilitatea romaneasca face casa buna cu ospitalitatea, duo care presupunem ca sta la baza succesului multor hoteluri de prin tara – in Bucuresti insa, avem un asa-numit Pui de Urs, clasat in categoria acestor hibrizi HoReCa. In restaurant sau crama poti intra cu incredere, chiar ca bucurestean neinteresat sa-ti rezervi camera in hotel, iar bucatele romanesti iti vor fi garantat insotite de o atmosfera calda, traditionala, si muzica specifica. Fie te deplasezi chiar la locatie (Strada Economu Cezarescu nr 42), fie, printr-un simplu telefon, primesti acasa ce-ti doreste inimioara – iar, din asa meniu stufos, vei pofti la multe, cu siguranta!
“De obicei, recunosc, prefer sa servesc ciorba de fasole in paine la munte” – cu tot respectul, doar gazdele sau chelnerii servesc, clientii mananca sau iau masa.
De acord Cris, ai dreptate, am modificat acum
Ciorba de fasole cu afumatura am mancat la Izvorul Rece si nu se compara cu ce am mai gustat prin bucuresti. Va recomand sa incercati
Nu recomand Birlogul lupilor. Mancarea este foarte proasta si foarte scumpa. Ospatarii sunt cam nesimtiti. Nimic traditional. Rusine, ne miram de ce merg romanii in Bulgaria
Cea mai buna ciorbita de fasole am mancat-o la un restaurant din zona Sibiului. A fost perfecta, ciorba buna si painica facuta foarte bine.
Am mai manca bunicica in Baneasa Mall, era un restaurant de la o firma de mezeluri parca.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments