Home » Localuri

Restaurant Manolo – terasa noptilor de vara in Bucuresti

11 February 2009 scris de 59 comentarii

restaurant-romanesc-manolo5

[Update: Restaurantul Manolo a fost inchis si in locul sau s-a deschis restaurantul oriental Sultan]

CoolRank: 8/10

design si atmosfera: 7.5/10

meniul: 8.5/10

servirea: 9.5/10

preturi: 7/10

Nu am remarcat timp de multa vreme restaurantul Manolo, desi era situat pe strada mea, foarte aproape de zona in care locuiesc. Asta pana vara trecuta, cand si-au deschis terasa. Una dintre cele mai fancy terase din Bucuresti. O terasa racoroasa, eleganta, cu mancare si vin bun, cu servire buna si unde poti vedea un meci de fotbal pe una dintre multele plasme amplasate la vedere.

Am descoperit incetul cu incetul ca si restaurantul – in ciuda designului clasic, de restaurant de pe vremuri, din anii ’90 – are un mare plus: mancare delicioasa. Iar servirea se pastreaza si iarna, si atunci cand alegi sa bei sau mananci ceva in interior.

Care-i atmosfera in restaurantul Manolo si cum sta la capitolul design interior?

Dupa cum v-am spus deja, bila alba principala pe care am sa o dau restaurantului Manolo este cea pentru terasa excelenta si spatioasa care ne intampina chirestaurant-romanesc-manolo2ar de la intrare. Avem mese din paie, fotolii comode, aer curat, racoare… Terasa ideala ca sa vezi un meci cu prietenii, sa te intalnesti cu familia, sa iesi cu iubitul/iubita la o cina romantica sau sa savurezi un vin si o portie de paste cu o amica veche cu care nu ai mai apucat sa te vezi. Daca faci abstractie de zona nu foarte prietenoasa – biserica Matasari renumita pentru prostitutie si casele vechi si derapanate din jur – o sa te simti ca pe malul lacului la una dintre cele mai de fite terase din Bucuresti. Verdeata si vaporii de apa, muzica, ecranele TV si servirea te vor face cu siguranta sa te pierzi in atmosfera Manolo si sa uiti de micile inconveniente de peisaj.

In interiorul restaurantului, nu este un loc rau in care sa va adapostiti de sezonul rece. Mai ales daca vreti o discutie tete-a-tete cu perechea voastra. Muzica romantica, servire buna si aceeasi mancare va vor intampina. Designul interior este oarecum clasic: mobilier masiv de lemn, scaune capitonate cu piele neagra. Partea buna este ca intr-unele seri puteti prinde concert live de orga. Sonorizarea este foarte ok si, in principiu, ar ajuta la crearea unei atmosfere reusite. Intr-unele seri il puteti asculta in restaurantul romanesc Manolo si pe domnul Nelu Ploiesteanu in concert live.

Atat terasa, cat si restaurantul au o capacitate de pana la 70 de persoane si se ocupa si de organizarea de evenimente, in cazul in care sunteti interesati.

Ce mancam si bem bun la restaurantul Manolo?

Restaurantul Manolo are unul dintre cele mai variate meniuri pe care le-am intalnit in Bucuresti la restauranrestaurant-romanesc-manolo1te medii cu specific international. In special in privinta bauturilor, dar si in ceea ce priveste felurile de mancare, alegerea este bogata – puteti oscila intre bucatarii, puteti combina diferite preparate si puteti fi siguri ca bucatarul nu prea da gres.

Daca doriti sa incepeti cu un aperitiv,  puteti incerca roast-beef cu mozzarella, prosciutto e melone, biftec tartar, tartar de somon cu ghimbir, platou cu branzeturi fine (Brie, Roquefort, Paladine, Emmental) si mere si struguri, salate sau diverse gustari – romaneasca/italiana/speciala Manolo. Sunt minunate si merita incercate, dupa gustul meu, ciupercile pane cu sos de iaurt si calamarii cu sos sweet chilli.

La capitolul supe/ciorbe, o recomandare personala – daca nu doriti traditionalele ciorba de vacuta, supa de pui cu taietei sau ciorba de pui a la greq – ar fi crema broccoli cu gorgonzola sau supa de puisori de balta.

Pentru felul principal, pastele proaspete sunt foarte bine preparate – preferatele mele de aici surestaurant-romanesc-manolo4nt spaghetti cu rosii si busuioc si tagliatelle cu dovlecei si creveti. Daca va place risotto, exista diverse feluri de specialitati – cu trufe, cu ciuperci, cu fructe de mare sau cu parmezan. Felurile de peste sunt multe si foarte bine preparate. Eu una ador somonul si va recomand cu caldura felurile cu somon, dar nici dorada sau pestele spada nu sunt mai prejos. Despre fripturi, va pot spune ca aveti de unde alege. Pui cu sos de trufe, pui Diavolo, pui Wasabi, pui portughez, pui chinezesc, rata cu sos de trufe, rata cu sos Calvados, rata cu susan si sos caramel, iar la vita, oaie si porc meniul nu sta mai rau. Va recomand cu caldura cotletele de berbecut cu sos de menta.

La garnituri, eu zic sa nu ratati cartofii copti cu unt si usturoi. Sau ciupercile de camp cu usturoi. Pur si simplu delicioase. Exista si cartofi copti cu rozmarin sau cartofi copti cu branza si chimen sau clasicele ciuperci la gratar, legume la gratar cu sos vinaigrette, orez salbatic sau cu legume, cartofi piure sau prajiti si broccoli sote.

Desertul este un alt punct forte al meniului. Desi sigur va plac, ca si mie, papanasii si clatitele si va pot asigura ca la Manolo aceste deserturi sunt chiar reusite, eu va recomand sa incercati profiterolul sau cheese cake. Iar desertul Laura, compus din bezea, fructe si crema fina Mascarpone este genial si va va face sa nu va mai faceti griji pentru cele cateva kilograme in plus.

In ceea ce priveste bauturile, puteti bea cam orice. Eu zic sa nu va avantati la cocktailuri – care nu sunt un punct tare al localului – ci sa incercati un vin, foarte potrivit cu seara torida de vara. Aveti de ales intre diferite tipuri de vinuri – romanesti sau internationale. Daca nu vreti sa alegeti din oferta romaneasca variata – Jidvei, Vinarte, La Cetate, Cramele Halewood, Cotnari, Tohani, Casa Negrini, Vinul Cavalerului,  Segarcea sau Recas – in mod sigur va poate incanta un vin de Bordeaux, un Marques de Caceres spaniol, un Porto sau un vin alb din Chile. In ceea ce priveste racoritoare sau preparate pe baza de cafea, acestea sunt acceptabile, fara a intalni in meniu ceva iesit din comun.

Suntem bine serviti in Manolo sau ne facem nervi?

Servirea este asul din maneca din punctul de vedere al restaurantului Manolo. Chelnerii sunt amuzanti, amabili si forestaurant-romanesc-manolo3arte serviabili, fara a fi fortati vreo secunda. Tin minte chiar ca am fost in restaurant doar sa beau o apa plata in jurul orei 22:00 in timpul saptamanii si chelnerii au fost la fel de amabili si zambitori ca si in cazul oricarui alt client – a lipsit si sentimentul de “se apropie ora inchiderii”. Si niciodata la Manolo nu s-a pus problema “nu avem” – pentru tigari, sigur gasesti un chelner dispus sa dea o tura de jogging sa te serveasca si acelasi lucru se aplica si pentru medicamente, bauturi, etc. Seriozitate, promptitudine si amabilitate fac parte in mod sigur din misiunea celor care servesc in restaurantul Manolo.

Am citit in comentariile acestui articol foarte multe pareri contra servirii si ospatarilor din Manolo. Mentionez insa ca atat eu, cat si nenumarati prieteni si cunoscuti ai mei, continuam sa frecventam localul, nu ne-am lovit vreodata cu astfel de incidente (si sper sa nici nu ne lovim pe viitor) si ne mentinem opinia despre standardul ridicat al servirii din restaurantul Manolo.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Manolo?

Ei bine, nu ne golim buzunarele. Dar preturile nu pot spune ca sunt pe masura trio-ului de factori care determina in mod curent pretentiile financiare ale unui restaurant – ma refer aici la zona, design interior si bucatarie. Apreciez ca sunt sarite usor de calitate. Altfel, sunt preturi de restaurant. 2 persoane vor manca cu vreo 160-200 RON pe saturate, daca e vorba sa bea si un vin.

Cand sa mergi la restaurantul Manolo?

Ei bine, vara, cand este terasa deschisa. Este una dintre cele mai dragute teraserestaurant-romanesc-manolo6 din Bucuresti. Dupa cele din Herastrau, este cu siguranta cea mai demna de a fi vizitata – comoda, cu verdeata, un pic de liniste, atmosfera ca acasa si vaporii de apa, care sunt un deliciu atat de necesar in verile toride.

Terasa Manolo este potrivita pentru o cina romantica sau o intalnire cu 10-12 prieteni. Si, cel mai important, este una dintre cele mai bune terase pentru a vedea un meci cu prietenii. Nu uitati insa sa faceti rezervari din timp.

In sezonul rece, restaurantul este ok pentru un tete-a-tete cu jumatatea voastra.

Unde gasim restaurantul Manolo?

Daca v-am convins sa incercati terasa sau restaurantul Manolo, adresa restaurantului este Bdul. Pache Protopopescu nr. 97 , iar rezervari se pot face la numarul de telefon021 252 45 13.

Fotografiile au fost realizate in restaurantul Manolo de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Manolo
    Adresa: Bdul. Pache Protopopescu, nr. 97
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Telefon: 021 252 45 13
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


59 comentarii »

  • GEORGE said:

    zilele trecute mi-am facut ziua de nastere,cu prietenii(12 pers.) in RESTAURANT MANOLO de pe Pache Protopopescu nr.97,toate bune si frumoase,am baut am mancat in jur de 4 ore.Servirea a fost normala,nu extraordinara,mancarea decenta si la sfarsit nota de plata in suma de 1.080 lei.Ca bacsis am lasat 70 lei,adica undeva 6-7 %din consumatie ptr ca atat am considerat ca trebuie sa las.La plecare…..surpriza chelnarii nu imi raspund la salut si la iesire in timp ce asteptam pe ceilalti sa aflu ca prietena mea a fost abordata de catre chelnarul care ne-a servit, cu nemultumirea lor ca nu am lasat minim 10% din consumatie,ca si cum le-am dat tzeapa.Ea mai mult de rusinea invitatiilor,care erau langa ea a mai scos 100 lei ,ptr a calma spiritele,chelnarul multumindu-i rece si indiferent ca si cum totul i se cuvine!!!VI SE PARE NORMAL ACEST COMPORTAMENT TOTAL LIPSIT DE BUNA CUVIINTA AL CHELNARILOR,CARE TE PUN IN SITUATII PENIBILE,CA SI CUM EI HOTARASC CAT SA PRIMEASCA SI NU LASA LA LATITUDINEA TA SA APRECIEZI LUCRUL ASTA???

  • Raluk said:

    @GEORGE: Doamne, mi se pare de cel mai mare prost gust. Ma bucur sincer ca ne-ai impartasit experienta. Eu am avut parte de servire ok la ei ce-i drept, dar e bine de stiut la ce te poti astepta :(

  • ALINA said:

    Sincer Raluka,ce ai scris tu mai sus despre restaurantul in cauza,este departe de adevar si suna mai mult a reclama platita de “restaurantul”in cauza!!!Am fost acolo de 3 ori pana acum,din simplul motiv ca stau in zona si din speranta ca va fi mai bine decat data trecuta…..dar sperantele sunt in zadar.Realitatea este ca servirea este mediocra,chelnarii sunt falsi,aroganti si pusi pe capatuiala,daca nu le dai multa spaga(ca nu mai e vorba de bacsis aici)te trateaza ca pe ultimul om de pe strada,mancarea nu este intodeauna gustoasa si aspectul restaurantului este departe de ce ai scris tu mai sus.Ma rog gusturile nu se discuta….P.S. ce a scris George mai sus este perfect adevarat,iar daca tu ai spus ca ai avut parte de servire o.k,este probabil faptului ca ai lasat mult bacsis de fiecare data.

  • bogdan i.d. said:

    Am patit si eu chestia asta in Plaza la restaurantul libanez.

    Am lasat la o nota de 400 de lei, 30 de lei si respectivul chelner a venit cu banii inapoi si a zis ca trebuie sa ii lasam 10 % neaparat. Stiu ca in unele restaurante, in special in alte tari tips-ul este inclus in nota de plata sau scrie pe undeva ceva…dar aici nu era cazul.

    Nesimtire ca asta nu mai vazusem pana atunci.
    Am fost uimit si totodata foarte enervat. Am crezut ca e vreo gluma.

    Dar era serios….

    Oricum i-am luat si cei 30 de lei pe care ii lasasem si am plecat.

    Acum sunt pregatit mai ales ca trecem printr-o perioada de criza financiara. Intreb chelnerul respectiv daca se supara daca nu am sa ii las bacsis 10% . Daca zice ca se supara………nu ii mai las deloc :)))

  • Raluk said:

    @ALINA: Iti dau cuvantul meu ca nu practic reclama platita pe site. Eu stau si eu in cartier si am avut numia experiente ok la servire. Hai ca pe bune, o sa mai incerc si revin daca asa este. Nu vreau in nici un caz sa scriu lucruri neadevarate. Este posibil sa fie adevarata partea cu bacsisul. Incerc sa nu mai las si vad ce se intampla :(

  • Raluk said:

    @ALINA: Apropo de designul restaurantului asta am spus si eu: nu arata prea interesant in interior. Mie imi place mult terasa.

  • Raluk said:

    @bogdan i.d.: Este cumplita faza asta cu bacsisul si de o foarte proasta crestere :( Romanism si imi pare rau ca trebuie sa spun asta.

  • dana said:

    buna ziua,

    stimati viitori clienti ai asa zisului restaurant manolo, va luati cea mai mare teapa daca mergeti aici aseara am fost 8 fete sa ne sarbatorim pe banii nostrii de ziua mamei, am comandat toate si mancare si bautura, portiile sunt mici in comparatie cu pretul si cu fitele, am avut nota de plata 400 ron, si am lasat spaga 17 ron, pe care chelnerul ni i-a aruncat pe masa spunind ca nu sunt nici pentru o merdenea, si sa consideram ca ne-a facut cinste cu servirea prietenele mele s-au enervat au vrut sa ia banii inapoi, dar nu le-am lasat drept urmare i-am lasat pe masa mentionez ca in local mai era doar o masa ocupata, si mai tarziu a mai fost o masa de turci.
    la plecare asa cum vi s-a intamplat si voua nu a raspuns la salut, asa ca am scris un sms la un mare post de radio pe care il asculta toata lumea, si v-oi scris si pe site ul lor.
    pe criza asta ei isi permit sa iti bage mana in buzunar, mai ales ca ne-au spus ca sunt unele resdtaurante unde exista meniu de criza adica platesti 19 ron cu 4 feluri de mancare.
    rusine domnilor patroni.
    dana bucuresti

  • Raluk said:

    @dana: Multumim mult de tot ca ne-ai impartasit. Este chiar o rusine daca se intampla asa ceva. :(

  • Viorel said:

    Viorel ma numesc, manager la Restaurant Manolo…. va multumesc pentru aceste informatii. Dupa cum va inchipuiti, sau nu, nu au ajuns la urechile mele aceste sesizari pana acum..se vor lua masuri in urma acestor incidente si in acelasi timp ne cerem scuze pentru impertinenta cu care v-au tratat angajatii.
    Asteptam in continuare sesizarile dumneavoastra si la adresa restaurant.manolo@yahoo.com.

  • Raluk said:

    @Viorel: Ma bucur foarte mult ca ai ajuns pe blogul meu si ai citit feedback-ul de la clienti. Si ne bucuram cu totii ca aceste probleme isi vor gasi o rezolvare. Multumim foarte mult :-)

  • ionutz said:

    am fost si eu la acesta restaurant si pot sa va zic ca totul mi-sa parut ok iar treaba cu spaga nu este ok dar stiti foarte bine ca peste tot este o lege nescrisa de 8-10% din nota nu numai la noi dar si afara

  • Raluk said:

    @ionutz: Si experienta mea la Manolo a fost ok. Se pare insa din feedback-urile de mai sus ca sunt zile si zile :-)

  • Alina said:

    Restaurantul Manolo este o.k.,nu extraordinar,dar treaba cu bacsisul MINIM 10% OBLIGATORIU,pe care il cer cu nerusinare chelnarii acestui local este o mare mitocanie si nerusinare!!!te pun intr-o situatie mai mult decat neplacuta si iti strica complet ziua ptr care ai venit la restaurant!!!fiecare client lasa bacsis cat considera el ca trebuie sa lase(in functie de servicii) si chelnarul nu are nici un drept sa iti bata obrazul daca este nemultumit(nu este restaurantul lui,este doar un angajat si este lipsit de etica profesionala)P.S.intradevar in fff multe tari civilizate,tipsul este cuprins in nota de plata(undeva intre 5-10%),dar ffff important ptr aceasta suma se plateste impozit la fisc!!!

  • dorina said:

    am fost pe 8 martie la acest restaurant cu prietanele mele.ne-am distrat foarte bine .excelenta orchestra mai ales solistul vocal

  • Marius said:

    Nu stiu ce sa cred despre ce anume am citit aici.Eu,pot spune ca frecventez destul de des acest restaurant si n-am patit niciodata asa ceva. Serviciile au fost de fiecare data,nu extraordinare…,dar bune.Cat despre bacis,am fost in situatia,ca atunci cand am platit nota de plata,nu mai avem decat cativa roni sa las pentru bacsis.Am cerut sa platesc cu cardul ( asta pentru a avea sa-i las si chelnerului care ne-a servit ) si ca un facut,nu-mi citea cardul.Intr-un final am platit cash,iar la o nota de 245 RON,n-am avut sa las decat 250 RON….,adica 2% din valoarea notei.Ceea ce ati patit voi,am patit-o si eu intr-un restaurant de pe Decebal.Sa ma trezesc ca,chelnerul care m-a servit imi returneaza pe masa restul.multumeste si pleaca.Am fost revoltat pot spune….si la iesire nu m-am putut abtine si i-am reprosat acel lucru.Raspunsul pe care l-am primit,a fost unul destul de simplu: “Imi cer mii de scuze,dar in momentul in care am incasat nota de la dumneavostra….nu ati spus -merci sau multumesc-,asa ca datoria mea era sa va aduc restul la masa”.Deci,stimati domni….,daca stati sa va ganditi mai bine nu stiu daca vina o poarta in totalitate doar ei.Asta unu la mana,doi….am mai citit ca portiile sunt mici.Sea pare ca unii au ramas pe vremea comunismului.Stimata doamna,eu prefer calitatea….NU CANTITATEA.Pentru a putea avea parte de mai multa cantitate,puteti frecventa sutele de “cantine” (asa zisele restaurante dar dupa catalogarea mea sunt doar BODEGI),din Bucuresti.Inc-o data va cer scuze daca v-am jignit.

  • George said:

    ce este scris mai sus,de catre cei nemultumiti este perfect adevarat ,fara pic de exagerare!!!daca domnul Viorel managerul de la restaurant Manolo a facut verificarile de rutina,sigur i se confirma reclamatiile!!!din pacate mai nou au aparut si mesajele “ascunse” probabil chiar de la chelnarii acestui restaurant sa se acopere,”nu este adevarat”,”este minunat”,”sunt minciuni”etc. ma pufneste rasul,cand vad ce metode au gasit chelnarii ptr a se disculpa,mai ales dupa mesajul postat de catre managerul restaurantului dnul Viorel!!!P.S.@Marius…la nota de plata de 245 RON,ai lasat bacsis doar 250 RON,adica doar 102%???nu este asa ca asta e visul tau chelnar tepar??? si eu va cer scuze “domnilor”chelnari daca v-am jignit.

  • Marius said:

    Ce afirmi tu,este aberant. Daca doresti doar mesaje contra….,poti spune si ma retrag,darnu este corect.Sunt si oameni multumiti de serviciile acestui restaurant.Ceea ce spun eu..,se poate confirma.Eu n-am spus ca ce este mai sus nu este adevarat,daca ma citesti printre randuri,este problema ta.

  • Andreea said:

    eu pot spune ca am fost pe 8 Martie cu inca 5 fete si pot spune ca si mancarea si serviciile au fost ok.singurul lucru care nu mi-a convenit ,a fost ca am fost mutate de la o masa la alta pentru a face loc cica,unei mese mai mari.in rest,totul ok

  • Mihaela said:

    am fost si de cateva ori in acest restaurant,dar n-am avut incidente de genul acesta,dac-o sa am,voi incerca sa rezolv problema acolo ceea ce cred ca trebuia sa faceti si voi,acum este tardiv p.s daca se poate canta muzica mai de petrecere,noi venim sa ne distram eventual sa si dansam,multumesc

  • Raluk said:

    @Andreea: Partea cu a fi mutate la masa pentru a face loc unei mese mai mari nu este atat de deranjant. Pana la urma poti numi ca ai putut sa fii solidara cu altii si nu si-au facut si ei nervi degeaba :))

  • Raluk said:

    @Mihaela: Bun punct de vedere cu muzica. Muzica care este cantata live la restaurantul Manolo este de obicei lenta, goldies oldies, etc. Pacat sa nu se canta si ceva mai viu :-) @Viorel, daca mai revii aici poate tineti cont de sugestia cu muzica.

  • Marius said:

    am fost si eu de cateva ori in acest restaurant si nu am patit incidente de genul asta!singurul lucru care nu mi-a convenit a fost ca am gasit un fir de par ondulat in ciorba,dar nu m-am suparat rau ca imi era foame…..in rest numai de bine!capul plecat sabia nu il taie!p.s.daca se poate canta mai des manele,noi venim sa ne distram,eventual sa dansam si pe mese!merci.

  • Viorel said:

    Da Raluk, am citit noile comentarii, nu-i poti multumi pe toti….unii vor muzica mai vioaie, unii mai lenta, altii nu vor deloc….gusturile difera!

  • Raluk said:

    @Viorel: Ai mare dreptate cu asta =)) De gustibus. Oricum este important sa reusesti sa creezi un specific. Eu zic ca spiritul Manolo e vesel si ar merge muzica mai vioaie.

    Oricum, eu una va dau un mare heads up pentru restaurant. Nu am patit niciodata nimic de genul sa fiu servita aiurea. Voi mai incerca :))

    Ce nu imi place mie una este designul interior din restaurant. Dar meniul si terasa chiar compenseaza. Eu zic ca un testimonial pentru cat de ok este restaurantul este faptul ca vara terasa este pur si simplu plina seara si ai mici sanse sa mai prinzi locuri. Si asta am vazut eu de fiecare data.

    Da, restaurantul Manolo nu este unul dintre cele mai chic din Bucuresti, dar nu este nici un restaurant de cartier. Depaseste acest grad si este chiar pe cale sa devina un restaurant foarte ok. Asta sper eu cel putin.

  • Mihai said:

    spera tu Raluk, ca speri degeaba!poate daca se angajeaza alti chelnari cu alta mentalitate,decat cea de imbogatire rapida cu nesimtire…..Depinde de conducerea restaurantului daca vrea ca clientii sa fie multumiti sau jigniti de catre chelnari!!!

  • Cristina said:

    am citit cu tristete patania lui George in acest restaurant de ziua lui!!!este urat ca se intampla asa ceva,cu atat mai mult ca era ziua lui!la o nota de plata de 1.080 lei ,sa lasi in plus 70 lei si un oarecare chelnar sa iti bata obrazul ca ai lasat prea putin este mitocanie si nesimtire crasa!!!ganditi-va ca plata mesei a suportat-o o singura persoana,care poate a facut sacrificii ptr. a invita prietenii la o masa festiva! a platit 1.150 lei si un oarecare chelnar a considerat ca trebuie sa ii strice ziua si ia atras atentia prietenei lui(care a mai lasat in plus 100 lei),ca sa il umileasca si mai mult…..CRIMINAL!!!eu daca pateam asa ceva,cred ca se lasa urat!!!P.S. toate astea se intampla in 2009 si pe fondul crizei economice,cand patronii de restaurante sa fie fericiti ca au niste clienti din cand in cand!!!RUSINE….

  • ionutz said:

    cum am mai zis am fost si totul a fost ok si poate a fost o zii nefasta pt dumneavoastra sau pt ospatar eu as da un 8 pt restaurant si pt servicii

  • cristina-maria said:

    am fost si la acest restaurant si mi a facut o deosebita placere k am beneficiat d serviciile unui bun ospatar……de mankre n am cuvinte f buna…..am sa revin cu placere….

  • Raluk said:

    @cristina-maria: Si mie imi place la Manolo si ma bucur ca sunt si altii care iau apararea. Servirea e foarte ok si la fel si mancarea.

  • Tania said:

    Sunt socata de ceea ce aud.Cunosc acest restaurant.Este modern ,cu o terasa super dotata.Poate ca unii dintre d-voastra ati fost nemultumiti de cum ati fost tratati.Nemultumiri se gasesc la tot pasul.Acest lucru nu va da dreptul sa defaimati restaurantul Manolo sau alte restaurante.Ce aveti de castigat din asta?Raul se face repede,binele mai rar.Incetati cu aceste critici rautacioase!Merg des la acest restaurant si sunt multumita.Lasati clientii sa mearga la orice restaurant vor si nu incercati sa ii oprit!Ei sunt singurii care pot decide daca mai vin la aceste restaurante sau nu.Imi cer scuze daca am jignit pe cineva!

  • Marius said:

    Tania,despre asta am vorbit si eu mai sus….dar sunt sigur ca,daca tot au postat aici,n-au spus adevarul complet…..pentru ca ce spune george,ca la 10 mil nota a lasat 700 mii…..asta sa-i spuna lu` mutu.Din cate am observat,isi aduce aminte exact cat era nota dar nu si cat a lasat tips…..cam oscileaza in procente. =)))))) Dupa parerea mea cred ca a lasat undeva intre 3-4%….si daca se gandeste si el mai bine,o sa-si aduca aminte si-o sa ne spuna adevarul. Dupa cum am spus,merge de 2-3 ori pe saptamana in acel restaurant si nu numai…..si chiar am abordat un chelner sa vad aceasta problema din alt unghi.Si mai sunt cateva neregului pe care nu le-a postat…..,deh….daca nu-s in favoarea lui….!!! =))))

  • Anastacia said:

    @Tania Din mesajele de mai sus,vad ca nimeni nu a defaimat restaurantul Manolo,doar au expus comportamentul chelnarilor in relatia cu clientul!iar daca un client este nemultumit ,cred ca este normal sa isi expuna parerile rele sau bune ,asa cum ai facut si tu(ptr ca el plateste consumatia)!tu esti multumita ,altul nu este ,traim in democratie si trebuie sa ne adaptam!daca acest blog,de prezentare a restaurantelor iti permite sa lasi un comentariu ,poti sa o faci!ai o gandire cam comunista ptr zilele astea!imi cer scuze daca te-am jignit.

  • andra said:

    voi chiar credeti ca acesti chelneri se imbogatesc cu banii vostri? aflati ca au de dat un procent din tips pe bar, pe bucatarie, pe manager, pe femeile cu curatenia..si ia vedeti? cat credeti ca mai ramane? daca voi ati fi in locul lor si ati munci o zi intreaga la o masa de 10 persoane, nu v-ati astepta sa fiti rasplatiti macar cu minimul? din cei 70 ron tips..lor daca le-a ramas 10..si mai vb atata..asa e romanul, daca era tipsul trecut obligatoriu pe meniu mai comentati? pana la urma va duceti la un restaurant nu la o cantina..

  • Raluk said:

    @andra: Multumesc mult pentru vizita si comentariu!

    Personal, sunt de acord cu tine. Mi se pare foarte ciudat ca noi sa ne simtim lezati de faptul ca trebuie sa lasam acel 10% bacsis minim. Este un lucru asumat de societate, face deja parte din mecanismele fundamentale ale iesitului in oras. Evident, atunci cand servirea este deplorabila mi se pare normal sa nu lasam acei 10%. Nu mi se pare normal nici ca chelnerul odata in situatia de a nu i se fi lasat bacsis suficient sa faca scene, dar nu inteleg de ce ar fi trebuit ca noi sa ajungem in aceasta situatie, in primul rand.

    Merci inca o data pentru comentariu, chiar ma bucur ca impartasim aceeasi viziune legata de acest subiect si sper sa revii cat de curand pe KoolHunt.ro!

    Eu am continuat sa merg la Manolo cu frecventa de 1-2 ori pe saptamana si in continuare consider ca este un loc agreabil, al carui punct forte este servirea.

  • sorina said:

    hmmm,cred ca traim in jungla!in tara chelnarilor,barmanilor,damelor de companie,taximetristilor si a batausilor!!!numai ei stabilesc pretul corect si daca cumva indraznesti sa te impotrivesti sau sa ai o alta parere,ti-o iei rau de tot!sa te fereasca dumnezeu de mania si prostia personajelor de mai sus!!! sfatul meu este sa nu comentati si sa platiti cat zic ei,pentru ca noi clientii ,consumatorii(PLATITORII),nu avem nici un drept!hmmm,ce vremuri traim…
    P.S.scuze daca am jignit pe cineva,dar chiar sunt scarbit….

  • cornel said:

    raluka,cred ca faci o confuzie! nu esti obligat si nu trebuie sa fi obligat de nimeni sa lasi minim 10% din consumatie!!! ramane la alegerea consumatorului cat lasa (intre5-15%)in functie de cat de bine s-a simtit in local(servire,mancare,ambient,curatenie etc…) .
    daca un client cum s-a intamplat mai sus,lasa 7% din consumatie,este o.k si nu ii da dreptul la un prost crescut cu 8 clase sa bata el obrazul ca este nemultumit!!!sa nu uitam ca aceste sume nu sunt impozitate,deci nu sunt niste sume legale in cuantum fix!in multe tari civilizate,tipsul se regaseste in bonul fiscal(intre 5 si 15 la suta din consumatie),dar sunt sume impozitate nu castiguri la negru cum e la noi….!!! deci mai bine sa ne vedem lungul nasului si sa incercam sa fim mai profesionisti in cea ce facem,decat sa avem pretentii nejustificate si sa fim badarani cu clientii….

  • Raluk said:

    @cornel: Buna si multumesc mult pentru vizita si pentru comentariu! Nu este vorba despre nicio confuzie, daca ai fi citit cu atentie ce am scris mai sus ai fi vazut ca acelasi lucru l-am spus si eu – ii lasam daca am considerat serviciile bune. Nu consider nici eu ca este o obligatie. Apropo de 10% ai dreptate, am spus pe fuga 10% , desi in realitate se lasa intre 5% si 15%. Sunt de acord ca atitudinea respectivului chelner a fost deosebit de nepotrivita. Cu toate astea, eu una merg des in restaurantul Manolo – pentru singurul motiv ca este la o aruncatura de bat de casa mea – si chiar nu mi s-a intamplat niciodata un caz similar.

  • Raluk said:

    @sorina: Buna si multumesc foarte mult pentru vizita si pentru comentariu! Stai linistita, sper ca nu ai jignit pe nimeni – apropo de jigniri stii tu cum e, jignesti pe cine se simte :-p

    Pe de alta parte, empatizez cu tine. Si eu simt uneori ca aceste reguli exista si ca nu le poti incalca fara sa iti iei o mica bataie. Apropo de taximetristi chiar mi s-a intamplat intr-o seara sa las bacsis la o cursa de 10 RON doar 2 RON si sa mi se bata obrazul ca nu am lasat 5 RON. Mda…

    Te mai astept pe KoolHunt.ro si cu alte ocazii, de preferinta mai vesele!

  • Dragos said:

    Bai Raluk mie chiar imi placea terasa asta. Bre e chiar ok atmosfera nu stiu ce e cu criticile celor care au comentat aici. Mancarea super ok, servirea super ok si terasa – atmosfera bestiala. Preturile maricele si inauntru este destul de prost impartit spatiul – ar merge si un design interior mai relaxat ce-i drept, e un strop cam oficial. In rest pe bune insa ca s-au stricat acum – mi-a zis prietena ca au bagat seri de manele de la 22:00 la 0:00. Ma lasi?

  • Klaude said:

    Nu va supara-ti pe mine dar totul la restaurantul Manolo este o jignire fata de cei care ii calca pragul.Singura vina este aceea ca este condus pracic de o banda de nesimtiti condusa de managerul lor Viorel Roman.
    Va recomand restaurantele din jurul gradinii icoanei cu mai mult bun simt.

  • Anca said:

    Nici eu nu am fost incantata de acest restaurant. Am fost cu niste prieteni; nici mancarea nici serviciul nu exceleaza, dar le-am considerat acceptabile, si am lasat bacsis ca de obicei, adica spre 15%. Asa ca m-a deranjat atitudinea la plecare. Sunt obisnuita sa mi se spuna la revedere, o seara buna, va mai asteptam, etc…, ceea ce nu s-a intamplat. Parca se bucurau ca au scapat de noi. Acum, citind pataniile voastre inteleg ca nu a fost o intamplare, ci asa sunt ei educati sa se poarte. Pacat, arata bine terasa, dar nu tine loc de educatie…

  • Raluk said:

    @Anca: Buna Anca, revin la parerea ca nu mi s-a intamplat asta niciodata :-( Chiar imi pare foarte rau pentru tot ce aud atat de la tine, cat si de la restul celor care au comentat aici. Sper ca aceste probleme sa se rezolve, intrucat cei de la Restaurantul Manolo chiar au citit comentariile voastre.

    Multumesc mult pentru comentariu si te astept in continuare pe KoolHunt.ro

  • Raluk said:

    @Klaude: Buna Klaude. Eu una nu am avut parte de incidente la restaurantul Manolo si pot spune ca am fost chiar multumita de ceea ce mi-a oferit restaurantul. Nu este unul dintre cele de top din Bucuresti, dupa standardele mele, dar este un local cu servire excelenta si mancare buna. Iar terasa chiar este minunata. Imi pare rau ca ai avut aici incidente. Poate ne poti spune si mai pe larg ce s-a intamplat si cu siguranta cei de la restaurantul Manolo, care citesc aceasta rubrica, vor lua masuri pe viitor.

  • Cristina said:

    Klaude, sunt una din “banda de nesimtiti” de la Restaurantul Manolo, nu stiu ce te-a deranjat sau mai exact cine insa as vrea sa aflu, se intampla multe lucruri pe care patronul nu are cum sa le afle daca nimeni nu vorbeste la momentul potrivit, am mai avut reclamatii in legatura cu comportamentul ospatarilor fata de clienti si au fost luate masuri, au fost concediati cand a aflat patronul, sper sa nu fii unul dintre aceeia.
    Astept un raspuns de la tine cu detalii,poti cere adresa mea de e-mail de la raluk. Multumesc!

  • Cristina said:

    Buna Anca, imi pare rau pentru cum ai fost tratata si-mi cer scuze in numele lor, nimeni nu merita sa fie tratata cu nesimtire indiferent de bacsisul pe care il lasa. Educatia, cred ca iti dai seama, ca nu le-am dat-o noi, daca pana la varsta asta n-au invatat bunele maniere nu cred ca se mai pot recupera, as vrea sa-mi spui cu aproximatie cam cand s-a intamplat, pentru ca am mai avut reclamatii referitor la comportamentul ospatarilor fata de clienti si acestia au fost concediati, poate era aceea perioada.
    Multumesc!

  • andrei said:

    sa stiti ca spaga nu e obligatorie e o chestie elementara de bun simt omul ala sta in picioare pt a te servi pe tine bine sau rau incearca iar asta merita rasplata. eu las 20% pe unde ma duc. iar cine are ceva impotriva spagii sa se duca sa manance la fast-food frate sau la autoservire ca acolo nu trebuie sa lasati spaga. si sa stiti ca nu toti oamenii pot face aceasta meserie ganditi-va putin sa stai sa suporti atatia tampiti toata ziua. eu unul nu as putea, asa ca va rog frumos fiti mai respectuosi si ganditi-va si la oamenii aia. imi cer scuze daca am jignit pe cineva

  • smaranda said:

    de acord cu Andrei:)
    Si pana la urma asa cum tratezi si tu un om, asa te trateaza si el pe tine.
    Cu mine au fost mai mult decat ok toti intotdeauna
    Mentionez ca la o comanda de 100 de lei am lasat in jur de 8-10 lei maxim si nu s-a uitat nimeni urat la mine.Dimpotriva, chiar am fost salutata foarte respectuos de chelnerul care m-a servit, atat eu cat si celelalte 2 persoane cu care eram ,iar la iesirea din curte alti doi chelneri ne-au urat o seara placuta si ne-au multumit ca am ales Manolo:)
    Merg in fiecare Sambata si niciodata nu am avut probleme:)
    Eu personal sunt multumita:)

  • ana said:

    pentru andrei si smaranda, cuplul de la Manolo):
    total incorect ce spuneti voi…probabil ca sunteti chelneri si aveti impresia ca daca stati in picioare si serviti vi se cuvine automat tips!!!!!!!!total eronat si asta arata ca aveti o gandire mediocra si neprofesionala!!!! un chelner pentru a merita acel tips intre 5 si 15 % trebuie sa munceasca ,sa fie un profesionist desavarsit, sa faca clientul sa se simta ca este intradevar la restaurant si mai ales sa se simta CLIENT!!!!! toti neavenitii in meseria asta ,au impresia ca daca servesc la masa(conteaza si cum servesti)automat li se cuvine tipsul!!!!GRESIT!!!!!daca vreti sa primiti ceva pentru “munca ” voastra deosebit de grea ,trebuie sa meritati si nici atunci un client nu este obligat sa lasa(un anumit procent prestabilit),decat daca crede el de cuviinta,si in nici un caz un clelner nu are voie sa emita vreo pretentie clientului. NU UITATI MANA INTINSA,CARE NU SPUNE O POVESTE NU PRIMESTE NIMIC! o zi buna la toata lumea.

  • KoolHunt.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti » Top Restaurante din Bucuresti said:

    […] Una dintre cele mai fancy terase din Bucuresti, racoroasa, eleganta, cu mancare si vin bun, cu servire buna, muzica frumoasa si unde poti vedea un meci sau un videoclip nou pe una dintre multele plasme amplasate la vedere. Citeste mai mult. […]

  • Cristina said:

    mai exista “restaurantul” asta????

  • Smaranda said:

    Pt Ana:)..iti poti exprima punctul de vedere si fara sa folosesti atatea semne de exclamare!;)

  • sorina said:

    ptr. Smaranda…
    ce tare, i-ai raspuns lui Ana, dupa aproape 1 AN …..merge asa greu netul la tine??? :)))

  • Smaranda said:

    Nu sunt asa obsedata cu internetul incat sa stau sa urmaresc cine exclama si cu cine isi mai regleaza conturile:)

  • vally balasoiu said:

    Oameni buni in sfarsit s-a facut dreptate, au dat faliment. Ce desfatare , ce bucurie ca am scapat de smecherasii de cartier.La mai multe voua.

  • Raluca Georgescu said:

    @vally: Am vazut eu ca au inchis, dar chiar ai zice ca au dat faliment? Mie mi-e ca se redeschid cu manele fresh =))

  • gabriela-pt vally balasoiu said:

    urat d-ule Vali. sunteti de 2 parale. cum puteti sa va bucurati de nenorocirea oamenilo. va ganditi macar un pic la oamenii de acolo care si-au pierdut job-ul. cine sunteti dvs sa vb asa de ei. eu va cunosc de la Jaristea si stiu ca nu sunteti mare bucatar, asa ca tineti-va opiniile pt dvs.

  • FLORIN said:

    UN RESTAURANT MEDIU DAR NICI EU NU INTELEG DE CE UNII SE BUCURA CA S-A INCHIS…

  • Bogdan said:

    Am fost acolo o data intr-o vara, pe terasa. Venit, mancat banalitati, platit un pic cam mult, plecat. Pana a doua zi am si uitat. Probabil ca de aceea intr-un final s-a inchis.
    Insa in locul lui a rasarit un foarte bun restauran turcesc, Sultan. Pacat ca acesta din urma, nu are terasa.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*