Home » Restaurante

Restaurant libanez Four Seasons – clasicul arabesc din Bucuresti

17 May 2009 scris de 10 comentarii

KoolRank: 7.5/10four-seasons1

design si atmosfera:  7.5/10

meniu: 7.5/10

servire: 7.5/10

preturi: 8/10

Dintotdeauna am adorat mancarea exotica. Mancarea condimentata. Mancarea picanta. Tocmai de aceea, mancarea libaneze a ocupat dintotdeauna un loc de vaza in topul preferintelor mele. Am incercat nenumarate restaurante libaneze din Bucuresti si va pot spune ca acesta este un capitol la care noi, bucurestenii, stam foarte bine. Nu avem un singur restaurant libanez bun ci peste 5. Totusi, restaurantul Four Seasons ramane pentru mine un clasic in acest domeniu, cap de lista nedetronat pana acum. Un restaurant premium in materie de restaurante libaneze, pe care va invit sa il incercati si voi, invitandu-va sa va bazati pe vizitele mele dese incepute cu aproximativ 3 ani in urma la acest restaurant.

Care-i atmosfera in restaurantul libanez Four Seasons si cum sta la capitolul design interior?

Sincer ma asteptam ca un restaurant libanez sa fie decorat in stil conform cu specificul.four-seasons2 Totusi, Four Seasons nu are nimic din stilul libanez de decor, fiind perfect occidentalizat si decorat in culori caramizii calde. Totul de la pereti si pana la pernitele scaunelor si fetele de masa este colorat in nuante calde de portocaliu sau rosu. Lumina puternica galben-portocalie se imbina perfect cu aceste nuante creand un mediu foarte prietenos, pe care apoi il vor confirma si servirea si preparatele.

Draperii rosii, elemente de fier forjat negru, podeaua in sah alb cu rosu si foarte mult verde – plante, aplicatii vegetale, toate inspirand racoare si intimitate.

Ce mancam si bem bun in restaurantul libanez Four Seasons?

Pentru aperitive, va recomand sa incercati Humus cu sujuk (pasta de naut cu bucatele de carnati libanezi picanti). Desi suna oarecum a mancare greoaie, nu aveti de ce sa va faceti griji. Carnatii libanezi picanti sunt uscati, fara prea multa grasime, cu un gust destul de iute si merg perfect cu humusul. O alta varianta exotica foarte reusita este baba ghanuj (salata de vinete cu rodii), imbinand gustul destul de amar al vinetelor cu gustul dulce al rodiilor. Mai puteti incerca daca va place biftecul tartar si kebabnaee sau daca aveti pofta de pateuri, exista un stil libanez foarte reusit – Sambousek – pateuri cu branza, carne sau spanac. Sa nu uit sa mentionez chiftelutele cu naut falafel sau salata tabbouleh – salata mea preferata cu rosii, patrunjel, ceapa si grau.

La capitolul supe/ciorbe, va recomand cu draga inima sa incercati ciorba de linte. Usoara si hranitoare in acelasi timp.four-seasons3

La felul principal, o alegere foarte inspirata este arais de pui sau de vita – lipie libaneza cu gratar de pui sau vita si cascaval. Pentru vegetarieni exista si arais cu cascaval, fara carne.  Iar pentru cei care doresc ceva si mai specific exista si arais cu sujuk – carnatii libanezi picanti despre care va vorbeam la inceput. Daca nu vreti arais, puteti incerca de asemenea shaorma la farfurie de vita sau de pui, aripioare de pui cu sos alb sau rosu, cotlet de berbec, frigarui libaneze de pui sau vita si multe alte astfel de preparate, toata insotite de condimentele si sosurile specifice libaneze.

Pentru desert puteti gusta noapte de beirut – banane, crema de lapte,four-seasons4 apa de flori de trandafiri, banane, miere, fistic si nuca.

La capitolul bauturi, nu merita sa pierdeti vremea cu preparatele clasice, intrucat Four Seasons va ofera o serie de bauturi specifice libaneze foarte reusite. Nu pot sa nu incep cu airanul cu menta si usturoi – iaurt cu menta si usturoi de baut – absolut delicios si racoritor, indiferent cat de ciudat ar suna combinatia. Sucul poate fi inlocuit foarte convenabil cu deliciosul Jalab – sirop cu smochine si curmale. Chiar daca suna mai dulce decat v-ati dori, va pot asigura ca nu aveti de ce va face griji, intrucat Jalabul este light si deosebit de delicios. Cu siguranta, nu va veti putea opri la unul singur. Sau eu una clar nu am putut.

Daca la sfarsitul mesei va doriti un digestiv si sunteti tentati sa comandati o cafea va recomand cafeaua alba cu esenta de flori de portocale. Veti fi four-seasons5surprinsi.

Cum este servirea in restaurantul libanez Four Seasons?

In primul rand, pot afirma ca servirea in Four Seasons este foarte prompta. Veti fi surprinsi ca puteti comanda aperitivele si acestea vor veni pana cand veti apuca sa comandati felul principal.  In maximum 30 minute 2 persoane pot comanda, manca si primi si nota. Cheleneritele sunt prompte, dau recomandari foarte bune si la obiect si nu va lasa sa va intrebati nici un moment pe unde umbla si de ce nu dati de ele.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul libanez Four Seasons?

Preturile sunt foarte ok, medii. O bautura costa pana in 10 RON, un aperitiv asemenea,four-seasons6 un fel principal apropiindu-se cu tot cu garnitura de 20 RON, 2 persoane putand manca foarte bine cu 100 RON.

Cand sa mergem la restaurantul libanez Four Seasons?

Atunci cand aveti pofta de mancare libaneza – este restaurantul meu libanez preferat din Bucuresti. Atunci cand iesiti cu o prietena/un prieten apropiat la masa pentru o discutie tete-a-tete. Si nu in ultimul rand, pentru o cina romantica cu sufletul pereche – atmosfera localului este deosebit de romantica si intima.

Unde gasim restaurantul libanez Four Seasons?

Daca v-am convins sa incercati cateva preparate libaneze in designul intim deosebit de romantic al restaurantului Four Seasons, adresa restaurantului este Str. Vasile Lascar nr. 81, aproape de Pta. Galati, iar rezervari se pot la face la numerele de telefon 021 – 212 29 92 si 0722 216 666. Pentru doritori, plata poate fi facuta si cu cardul.

Fotografiile au fost realizate in restaurantul libanez Four Seasons de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de  echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Restaurant libanez  {$surname} Restaurant libanez Four Seasons
    Adresa: B-dul. Ion Mihalache, nr. 92
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Telefon: 021 – 212 29 92; 0722 216 666
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


10 comentarii »

  • Ruxi said:

    Ai dreptate cu restaurantul Four Seasons.Am fost de cateva ori acolo, in perioada de Post al Craciunului, pentru ca au o super mancare vegetariana!Yammi! Multumim pt recenzie.

  • Madalina said:

    Mancarea este excelenta, servirea este excelenta, preturile sunt rezonabile si il recomand cu multa caldura. Manac acolo de ani de zile si sunt un client fidel restaurantului.

  • Raluk (author) said:

    @Madalina: Da, chiar sunt in asentimentul tau. Four Seasons este un restaurant minunat, care si pe mine m-a castigat de client pentru serviciile ireprosabile.

  • elena said:

    Am fost de cateva ori acolo,mancarea este foarte buna mai ales FATUSH si HOMOS,gratarul este foarte normal,dar de fiecare data cand am fost acolo am observat ca patronul vorbeste foarte urat cu angajatii cu voce tare in limba araba iar in zilele cand nu vorbeste urat cu angajatii sau foarte putin, vorbeste urat cu directoarea restaurantului sau prietena lui…

  • vlad said:

    Ai spus adresa Str. Vasile Lascar nr. 81 dar pe hart? e B-dul. Ion Mihalache, nr. 92.
    Voi vizita restaurantul desear? :)

  • Alain said:

    Un restaurant mic, fara locuri de parcare, fara terasa, neaerisit. Mancarea nu are nici o legatura cu bucataria libaneza, sigur personalul din bucatarie este din Carpati si gateste dupa ureche, este mai degraba un fel de “la mama” cu denumiri arabesti. Prezentarea in farfurie este execrabila, atmosfera este de cantina cu preturi de sos Nordului. Sunt mari sansele sa asistati si la certuri intre patronul arab si pitioanca lui romanca. Spectacolul este jenant! Nu este recomandabil, sunt atatea optiuni pe piata mult mai bune calitate-pret-confort.

  • Cel de deasupra e ***** rau said:

    Acum voi il voi insulta pe individul care a comentat mai sus folosind peseudonimul Alain:

    Tu ori esti foarte foarte ***** ori ai fost la alt restaurant.. si crezi ca ai fost la Four Seasons (de unde deduc iar ca esti teribil de ***** pentru confuzie).

    Daca un restaurant cu 2 sali + terasa (da esti ***** daca nu ai vazut terasa) ti se pare mic, inseamna ca ai trait doar prin cantine de fabrica de tot amintesti de ele.

    Parerea mea e ca esti atat de ***** incat nici nu are rost sa iti comentez afirmatiile legate de personalul restaurantului, mancare sau prezentare.

    Si inca ceva important: esti *****.

  • KoolHunt.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti » Top Restaurante din Bucuresti said:

    […] Am incercat nenumarate restaurante libaneze din Bucuresti si va pot spune ca acesta este un capitol la care noi, bucurestenii, stam foarte bine. Totusi, restaurantul Four Seasons ramane pentru mine un clasic in acest domeniu, cap de lista nedetronat pana acum. Citeste mai mult. […]

  • Catalin said:

    Excelenta mancarea! Cu siguranta voi mai manca acolo. Nu ma omor cu vita(asta pentru ca ceilalti pe unde am mancat-o nu au stiut s-o gateasca sau pt ca eu am ce am cu vita, nu stiu exact) dar mi-a placut cum au preparat-o si am mancat pe rupte. Suficient cat sa comand data viitoare mai mult vita decat pui.Excelent! mi-a placut.merita incercat tot meniul.iar cafeaua libaneza(cu cardamom), desi beau de ani de zile, cumparata din magazinele arabesti, e cea mai gustoasa. in fine, merita sa va abateti pe acolo si sa va bucurati simturile!

  • Top restaurante libaneze din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] 2. Restaurant libanez Four Seasons – KoolRank: 9/10 […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*