Home » Localuri, Restaurante

Restaurant indian Ganesha – arome in Centrul Vechi

14 September 2013 scris de 1 comentariu

restaurant-ganesha1KoolRank: 8.5/10

atmosfera & design interior: 9/10

meniu: 8.5/10

servire: 9/10

preturi: 8.5/10

“Bazarul” de culori, gusturi si culturi din Centrul Vechi are acum si un exponent Indian “proaspat” in restaurantul Ganesha. Cu o abordare calda si primitoare, am fost interpelati in timp ce ne plimbam pe strada Franceza cu invitatia de a gusta niste preparate din bucataria indiana. Asa ca ne-am asezat la masa.

Care-i atmosfera in restaurantul indian Ganesha si cum sta la capitolul design interior?

restaurant-ganesha2

Terasa de la Ganesha este decorata cu lampi colorate si vesele. Mobilierul este simplu lasand loc pentru opulenta mirodeniilor din mancare pe care eram mai mult decat nerabdatori sa o gustam. Decorul din interiorul restaurantul Ganesha este o imbinare de modern, minimalist si traditional indian, in perfecta armonie. Oglinzi amplasate la fiecare masa dau sentimentul de spatialitate, iar canapelele care tin locul din cand in cand scaunelor la mesele ample creeaza exact confortul necesar unui rasfat indian ca la carte.

Ce mancam si bem bun in restaurantul Ganesha?

restaurant-ganesha3

Atat vegetarienii cat si “carnivorii” pot sa se rasfete cu preparate indiene, caci meniul este generos. La aperitiv puteti incerca pui tikka, felurite kebab-uri, samosa, paneer tika (branza marinata in condimente si gatita la cuptor), papadums (acele foi subtiri de aluat prajite), chiftelute de legume si chiar bruschete.

Felul principal declanseaza simfonia de arome si “iuteli” asa ca aveti grija sa solicitati cat mai putin picant daca nu va descurcati cu intensitatea prafului de chilli.  Aveti asadar de ales intre numeroase feluri de curry: cas dulce in sos de rosii, branza in sos de spanac (una dintre preferatele mele), branza in sos de curry si legume, curry cu conopida si cartofi-pentru vegetarieni. Daca doriti ceva “carnos”, puiul si mielul va vor tenta in diverse combinatii: in sos de unt si mirodenii, in sos de spanac si usturoi, in sos de rosii sau legume. Nu va temeti, aveti de unde alege.

Aveti la dispozitie si cateva feluri de orez-cu carne sau fara ca sa va insotiti felul principal.

restaurant-ganesha4

Noi am incercat un aperitiv chicken tikka, un fel principal chicken tikka masala si un lamb biryani. Portiile sunt destul de mari in ciuda impresiei pe care ti-o lasa vasele traditionale in care sunt servite, asa ca nu va avantati sa comandati si aperitiv si fel principal si garnitura decat daca sunteti intr-adevar lihniti de foame. Mancarea este absolut delicioasa si se simte ca bucatarul stie sa-si faca treaba: carnea de pui de la aperitiv fusese tandru marinata inainte de a fi fripta iar sosul dens in care a venit chicken tikka era obraznic de aromat si provocator.

Din pacate n-am mai apucat o portie de gulab jamun (varianta indiana a papanasului din aluat cu branza, fiert insa in sirop) asa ca ne-am crescut glicemia cu o portie de clatite americane. Generoase si gustoase, fara indoiala, dar am ramas  jinduind la un gulab jamun.

La capitolul bauturi, ca in orice restaurant indian care se respecta, puteti servi lhassi (iaurt putin sarat) sau chiar mango lhassi (din nou unul dintre preferatele mele). Pentru o digestie usoara, mai ales dupa atatea mirodenii, incheiati cu un masala chai.

restaurant-ganesha5

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul indian Ganesha?

Preturile sunt mai mici si portiile sunt mai mari fata de alte restaurante bucurestene cu specific indian care sa merite atentie. Un aperitiv costa intre 9 si 25 RON, un fel principal intre 19 si 36 RON, o bautura costa 9 RON, iar un desert costa 10 RON. 2 persoane flamande vor plati in jur de 90 RON pentru o masa plina cu de toate.

Cum suntem serviti in restaurantul indian Ganesha?

Servirea este deosebit de amabila si prompta, cu multe povestiri si recomandari. Sunteti pe maini bune daca va lasati in voia sugestiilor, asa ca spor la explorare!

restaurant-ganesha6

Cand sa mergem la restaurantul indian Ganesha si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

De luni pana vineri localul se deschide la ora 11 si puteti deci servi pranzul sau cina pana la orele 20:00. In week-end este deschis incepand cu ora 8:00 a.m si puteti incerca un mic dejun pana la ora 12:00 sau un pranz pana la ora 16:00. Este potrivit pentru ocazii atat formale cat si informale, ca majoritatea localurilor din Centrul Vechi, amplasate “stradal”.

Unde gasim restaurantul indian Ganesha?

Restaurantul indian Ganesha este situat in Centrul Vechi al capitalei, la adresa strada Franceza numarul 7. Faceti o rezervare la numarul de telefon 0752 384 079 caci nu se stie ce pofta ii loveste pe comesenii bucuresteni.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Ganesha din Centrul Vechi pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

1 comentariu »

  • Bogdan D. said:

    Vineri seara devreme am trecut pe aici sa iau masa; am cerut:
    -SAAG PANEER – branza in sos de spanac – mai atipica, dar buna, interesanrta;
    -LAMB BIRYANI – adica miel cu orez – foarte bun;
    -galusti de lapte in sirop si înghetata (GULAB JAMUN WITH ICE CREAM) – unicul desert disponibil – acesta a fost piesa de rezistenta – wow;
    Fiind cam frig, am stat inauntru, unde am avut parte de decoratiuni indiene usor excedentare (asta-i stilul). Servirea a fost buna si prompta (localul nu era aglomerat). Preturile sunt si ele in limitele rezonabilului pentru un local care se respecta din Centrul Vechi.
    Per total, este bine ca mai adaugam un loc in care se manaca bine, intr-o atmosfera deosebita, care sa tina piept tepelor turistice care bantuie la tot pasul prin zona.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*