Restaurant Casa Huber – o masa buna pe terasa cu trandafiri
– atmosfera & design interior: 7.5/10
– meniu: 9/10
– servire: 8/10
– preturi: 9/10
Restaurantul Casa Huber mi-a creat inca de la inceput senzatia unei oaze de liniste si verdeata intr-un cartier oarecum aglomerat, cum este Berceni. Daca esti in cautarea unui restaurant prietenos in zona Piata Sudului, unde sa bei o bere si sa mananci ceva bun cu prietenii sau in familie, inconjurat de trandafiri si linistea dintre blocuri, atunci Casa Huber este pentru tine. Daca locuiesti sau lucrezi prin apropiere de Piata Sudului, Casa Huber ar trebui, in opinia mea, sa devina pentru tine o destinatie preferata.
Care-i atmosfera in restaurantul Casa Huber si cum sta la capitolul design interior?
In ceea ce priveste designul interior, Casa Huber nu atrage atentia prin ceva deosebit. Ambianta interioara este una clasica, iar ceea ce iti inspira decorul inca de la inceput este ca localul s-ar preta usor pentru o organizare de nunta sau botez (nu uitati insa ca avem o capacitate de 100 de invitati).
Punctul de atractie al localului il reprezinta insa terasa, o gradina mica si linistita cu trandafiri pe margini, scaune si sezlonguri relaxante si mese suficient de mari si pozitionate la umbra, inca sa te vezi stand aici si savurand un gratar si o salata ore bune in timpul verii. Restaurantul nu este foarte aglomerat in timpul zilei, dar seara se umple incet-incet cu cei “de-ai casei”. Daca va intrebati, muzica este intotdeauna una in ton cu ambianta – relaxanta, clasica.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Casa Huber?
In urma nenumaratelor mele vizite in restaurantul Casa Huber, am ramas in general cu o senzatie placuta in ceea ce priveste mancarea de aici. Nu ne putem astepta la ingrediente iesite din comun sau la cine mai stie ce combinatii nemaivazute, dar in ceea ce priveste cele cateva feluri de mancare oferite – bucatarie romaneasca in principal, dar si cateva feluri din bucataria internationala bine alese – Casa Huber se ridica la inaltimea asteptarilor.
De incercat musai ar fi muschiuletul de vita cu sos rucola si servit cu cartofi dulci – o minunata imbinare de gusturi si senzatii variate, de dulce si sarat, de satios si racoros. Restaurantul se mai lauda la capitolul specialitati si cu Medalionul Huber – muschi file de porc gratinat, sunca, ciuperci, mozzarella si sos chilli – sau cu pulpa de rata la cuptor cu vin Porto. Foarte bine sunt preparate gratarele, iar somonul invelit in dovlecei este de exceptie. Nu pot sa ma abtin din pacate sa mentionez ca ospatarii si bucatarii de la Huber nu au reusit niciodata sa imi serveasca un muschi de vita la gratar mediu – acesta vine la ei, se pare, doar in varianta de “bine facut“.
Daca este vara si vreti sa degustati ceva simplu si usor in gradina de trandafiri Huber, Salata Royal cu andive si parmezan este o optiune pe care v-o recomand. Nu uitati ca si bruschettele (cu rosii sau cu rosii si anchois) sunt bine pregatite de Casa Huber. O varianta usoara de sezon poate fi si una dintre cele 2 combinatii cu fructe de mare pe care le pune la dispozitie restaurantul – Calamari Fritti (serviti cu dovlecei si usturoi) si Platoul Mediteranean (surimi, muslitos – ambele din pulpa de crab, rosii, usturoi, ulei de masline) – tinand insa cont ca nu va puteti astepta decat la niste fructe de mare congelate din comert – dar cu siguranta bine preparate.
La capitolul desert, specialitatea Moelleux au Chocolat (sufleu de ciocolata, inghetata, sos caramel, ciocolata pisata) este un must-try care va va incanta simturile si va va face sa uitati instantaneu de orice dieta. Nu sunt de lepadat nici parfait-ul cu alune, prajitura casei cu ciocolata si cafea, cheese cake-ul sau clatitele.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Casa Huber?
Preturile sunt cu siguranta un punct forte al localului. O masa pentru 2 persoane ajunge undeva la 100 RON in gradina cu trandafiri. O portie de bruschette merge pe la 9-10 RON, o ciorba nu sare de 10 RON, file-ul de somon invelit in dovlecei este 35 RON, un muschi de viata la gratar este 36 RON, medalionul Huber 26 RON, iar muschiuletul de vita cu sos rucola este 40 RON cu tot cu cartofii dulci garnitura. La capitolul desert, pretul acestora se invarte in jurul a 15 RON portia.
Cum suntem serviti in restaurantul Casa Huber?
Servirea este un punct forte al localului daca ne referim la modul de adresare si la cat de bine sunt “scoliti” chelnerii. Pe de alta parte, daca ne uitam la cum mai uita uneori sa vina, mai uita ce ai comandat, atunci mai incepi sa ai si tu ceva de comentat. Totusi, ca nota generala, este de bine. Politete, familiaritate, uneori si promptitudine…
Cand sa venim la restaurantul Casa Huber si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Spuneam deja ca restaurantul Casa Huber este potrivit pentru botezuri si nunti mici si sunt convinsa ca am dreptate si ca nu veti fi dezamagiti de serviciile Huber la acest capitol. De asemenea, restaurantul este potrivit pentru iesirile de vara pentru cei care stau sau lucreaza in zona. Si, in general, daca locuiesti in zona pta. Sudului, mancarea de la Huber este suficient de buna si preturile suficient de convenabile, astfel incat sa ti se para OK sa iesi aici o data sau de 2 ori pe saptamana.
Unde gasim restaurantul Casa Huber?
Restaurantul Casa Huber este situat in zona piata Sudului, la adresa Str. Soldat Ionescu Florea nr. 26. Rezervari se pot face la numerele de telefon 0758 104 791 si (021) 332 04 80. Programul este zilnic intre orele 12:00 si 23:00.
Fotografiile au fost realizate de Magda Georgescu in restaurantul Casa Huber pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Fiind oarecum pe traseul meu, am zis sa iau parnzul aici. Curat ghinion – pe terasa ploua, iar sala de mese o pregateau pentru un parastas; asa ca nu s-au mai incurcat cu mine si m-au refuzat politicos.
Asta a fost. Poate tura viitoare o sa am mai mult noroc.
Revin cu comentariul dupa un pranz reusit aici, pe terasa, intr-o zi caniculara, si anume:
-ficatei de pui in bacon cu usturoi – o gustare calda absolut delicioasa, mult peste asteptari;
-ciuperci gratinate cu cascaval – bune si ele;
-medalion Huber cu garnitura de orez cu ciuperci – foarte bun, interesant;
-la desert – sufleu-l de ciocolata (moelleux) – delicios, decadent sa-i zicem, la fel de bun ca reperul meu suprem, fondant-ul de ciocolata de la fostul Steak House de pe Pache Protopopescu (actualul bistro Paque, din fericire cu acelasi meniu);
Nu aveau calamari, poate mai bine, pt. ca probabil ar fi fost din cei congelati.
Atmosfera de pe terasa ar fi putut fi perfecta, dar fundalul sonor era asigurat de un radio de spalat creierul tinerei generatii, gen Kiss FM sau Radio ZU….pacat.
Servirea, desi lenta ( eram singurul client atunci si pana s-au pornit la bucatarie…), a fost amabila si profesionala.
Calitatea preparatelor este mult peste ce poti spera in zona (restaurante ca Agnes, Casa Anghel), asa ca restaurantul este o aditie binevenita intr-un cartier ca Berceni.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro