Home » Baruri, Localuri, Puburi, Restaurante

Restaurant-berarie Berestroika – locul unde se aduna microbistii

4 October 2013 scris de 2 comentarii

restaurant-berarie-berestroika1KoolRank: 7/10

atmosfera & design interior: 7/10

meniu: 7/10

servire: 9/10

preturi: 8/10

Cand vrei sa uiti de dieta, cel mai sigur loc unde-ti poti manca mintile este o berarie, ca sigur se gasesc cateva feluri zdravene de mancare. Berestroika parea sa-si fii gasit locul pe harta berariilor din capitala, dar de cand a fost preluat de alt administrator, lucrurile s-au schimbat, nu neaparat in bine.

restaurant-berarie-berestroika2Care-i atmosfera la restaurantul Berestroika si cum sta la capitolul design interior?

Localul si terasa sunt mari, de poti sa intorci un tir. Terasa, in mare parte acoperita, este asezata pe doua niveluri, impanzita de moblier si plasme. M-am uitat pe pagina lor de Facebook inainte sa vin si am observat ca pentru pasionatii fotbalului, localul pare perfect, mai ales ca au un concurs in desfasurare, prin care daca ghicesti scorul primesti un voucher. Interiorul are un labirient de incaperi, iar la subsol spatiul este amenajat ca o crama. In decor vezi scaune si banci din lemn, mese cu fete cradrilate, pereti care pictati integral, care ornati cu picturi ca niste tablouri si lampi de alama care coboara din tavan.
Ce strica grav localul este fundalul sonor. Cat am stat pe terasa am fost asaltata de sunetul postului National Tv, iar inautru un radio local care da reclame din zece in zece minute iti “infrumuseteaza” vizita.

restaurant-berarie-berestroika3Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Berestroika?

Berariile au de regula un meniu doldora de preparate din carne, valuri de carnati, mititei, pastrama, ciolane si coaste si Berestroika nu face exceptie de la regula.  Stiam de aceasta berarie ca este cunoscuta pentru faptul ca isi face berea chiar in local si au mai multe feluri, printre care si cea nefiltrata. Ei bine, s-a schimba conducerea, au venit cei de la inspectie peste ei si se pare ca nu mai au voire sa o produca si chelnerii nu au raspunsul la intrebarea cand se va remedia acest lucru. Treci peste acest capitol si vezi ca totusi ai in meniu niste cocktailuri cu bere si vin, pe langa sucuri si cafele.

Sa ne intoarcem la partea plina a farfuriei, daca vrei sa incepi cu un platou aperitiv nu-ti recomand Berestroika. La o prima vedere pare apetisant, dar cand vezi ca soricul este congelat si inca are zapada pe el, zacusca este de la magazin, salata de vinete are un gust ciudat, rosiile sunt crude, sunca are un soric tare ca o curea, parca nu-ti mai priesc nici celelalte “bunatati” de pe el. Din tot acest platou, branza si muschiuletul de porc a fost ok, in rest nimic, eu le-as sugera sa-l scoata din meniu.

restaurant-berarie-berestroika4La felul principal trebuie sa incerci coastele de porc cu miere, vin si bere pentru ca sunt un deliciu, care iti fac fiecare duminicat sa fie o adevarata desfatare, iar cand le combini cu cartofii copti, totul devine aproape perfect, zic aproape pentru ca portia ar fi putut fi mai mare. Am cerut si un sos de gorgonzolla, dar acesta a fost un total fiasco, cu gust foarte slab de branza si o textura apropiata de cea a maionezei taiate.Daca-ti place rata, trebuie sa stii ca au pulpa de rata cu varza. Carnea este tarisoara si grasa, dar varza este perfecta. Asadar, mancarea in local este o ruleta ruseasca.

restaurant-berarie-berestroika22La desert daca vrei un fel de crema de zahar ars cere creme caramel, te va surprinde cu gust intens de lamaie cu dulce si te vei intreba cum de s-a gandit bucatarul sa o garniseasca cu o frunza de menta. Cheesecake, strudel de mere cu inghetata sau sufleu de ciocolata, ar mai fi deserturile carora le poti zice da.

Cash or credit? Cum sunt preturile la restaurantul Berestroika?

Ambele variante de plata sunt acceptate in localul cu preturi medii, dar sunt si produse a caror pret de face sa ridici din spranceana. O supa incepe de la 11 RON, dar ajunge si la 22 RON, o garnitura e 9 RON, pastele sunt 21 RON, platourile calde sunt intre 36 si 68 RON, preparatele la gratar se invart intre 17 si 59 RON, iar deserturile sunt 12 – 16 RON.Un suc sau o cafea e 7 RON, un pahar de vin 10 RON, berea incepe de la 9 RON, cocktailurile cu bere sunt 14 RON, iar cele clasice sunt 22 RON.

restaurant-berarie-berestroika8Cum suntem serviti in restaurantul Berestroika?

Nu am de reprosat mai nimic servirii, mancarea vine relativ repede si dupa fiecare fel de mancare  am fost intrebata de cat de buna sau nu a fost mancarea si desi m-am strambat tot timpul din nas la ceva, chelnerita nu s-a lasat descumpanita, zicand ca sunt la inceput iar feedback-ul este binevenit.

Cand sa venim in restaurantul Berestroika si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Este de departe un loc pentru microbistii care isi vor gasi cele mai bune locuri pentru vizionarea meciurilor de fotbal cu o bere in mana si cu platouri de mancaruri felurite in fata.  Mi se mai pare si un loc de venit cu familia sau prietenii, cand esti in gasca mare.

restaurant-berarie-berestroika5

Unde gasim restaurantul Berestroika?

Restaurantul se afla in zona Unirii, undeva in spatele blocurilor, la adresa Aleea Cauzasi, la numarul 57. Rezervari poti face la numerele de telefon 0722 560 300 sau 0721 100 000.

Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in berarie-restaurant Berestroika din zona Piata Unirii pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

restaurant-berarie-berestroika13 restaurant-berarie-berestroika9restaurant-berarie-berestroika10restaurant-berarie-berestroika11restaurant-berarie-berestroika20restaurant-berarie-berestroika21

2 comentarii »

  • Berestroika – festivalul de halbere, stilul destins | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] [Update: Restaurantul-berarie Berestroika a trecut printr-un rebranding si datele din review-ul de mai jos nu sunt de actualitate. Koolhunterii nostri l-au revizitat si puteti citi aici review-ul updatat pentru Restaurantul-berarie Berestroika] […]

  • Bogdan D. said:

    Desi review-ul nu e foarte incurajator, am riscat astazi la pranz sa vin aici, si-mi era si foame; terasa era inchisa, am stat inauntru, nu era aglomerat. Am zis ca 2 feluri principale (dar verificate de dvs.) sunt de ajuns:
    -coastele de porc cu miere, vin si bere – bune, fragede, dar prea aromate/dulcege pt. gustul meu; eu le prefer simple; cartofii insa intr-adevar un deliciu;
    -pulpa de rata cu varza – una din favoritele mele, mi-a placut intr-adevar – varza perfecta si chiar si pulpa, un pic grasuta a fost exact pe gustl meu;
    Si m-am si saturat, desertul n-a mai incaput, din fericire nu-l comandasem inca.
    Atmosfera a fost calma, televizoarele erau inchise, liniste si pace; servirea ok si; preturile… normale sa zicem.
    Bera lor “home made”, nu era nici acum disponibila, desi e trecuta in meniu la loc de cinste…pacat.
    In concluzie, pt. meciuri, mancare romaneasca si poate candva si pentru bere este un loc bun.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*