Home » Localuri, Restaurante

Restaurant 1880 – elegant, discret si delicios

26 March 2013 scris de 2 comentarii

1880-restaurant1KoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design interior: 8/10

– meniu: 8/10

– servire: 7/10

– preturi: 7/10

Nu stiu de ce si daca doar pentru mine, dar pana de curand restaurantele deschise in incinta hotelurilor nu erau chiar prima optiune pentru luat masa in oras. In ultima vreme, insa, am inceput sa explorez si aceasta directie, iar dupa popasul in Tirol (despre care v-am povestit recent), am aruncat o privire la Restaurantul 1880, situat in incinta hotelului Capital Plaza.

Care-i atmosfera in restaurantul 1880 si cum sta la capitolul design interior?

Atmosfera de la 1880 este rafinata si relaxata. Lumina scalda placut mesele si mesenii, iar decorul este clasic, simplu, dar cu usoare accente de burghezie aduse de obiectele de iluminat sau de catifeaua placuta a tapiteriei. O atingere nobila si deloc deranjanta.

Ce mancam si bem bun in restaurantul 1880?

1880-restaurant2Meniul este in principal de inspiratie mediteraneana, insa abordeaza cu succes si preparate cu specific romanesc, mai ales in sezonul de post. Puteti alege dintr-o mare varietate de peste, fructe de mare si scoici, dar puteti servi si un foie gras cu dulceata de ceapa si stafide.

Categoria de supe/antreuri ofera preparate mai inedite decat ne-am astepta: supa de telina cu Saint Jaques, supa crema de mazare cu creveti, tartar de somon afumat, piept de rata afumat cu rucola – pentru a trece in revista doar cateva dintre ele. Crema de legume pe care am incercat-o in cautarea unui gust “ca acasa la mama” a satisfacut pe deplin exigentele. Prin urmare, nu am nicio indoiala ca si restul preparatelor ating la fel de armonios coarda gustativa.

1880-restaurant3Salatele si pastele, o alta categorie succinta dar apetisanta, ne ofera posibilitatea de a degusta variatiuni, precum salata verde cu branza de capra la gratar, salata cu creveti si somon afumat sau paste a la Norma (care contin vinete, rosii, busuioc si branza ricotta).

La felul principal puteti alege o friptura de vita, berbecut, curcan sau porc. Categoria de peste si fructe de mare este insa fala si mandria localului, etaland preparate precum calamar umplut cu spuma de somon si fructe de mare, file de biban cu sos de unt sau ton la gratar cu sos de mustar, soia si miere. Am incercat bibanul cu sos de unt si capere, care a venit acompaniat de salata proaspata si a fost duetul ideal intre gustos si sanatos.

Gama de garnituri nu aduce nimic spectaculos, insa cuprinde atat variante “de dieta”, cum ar fi salate de diverse feluri si combinatii, broccoli sauté cat si cartofii prajiti cu care se rasfata cine poate :)

Deserturile sunt insa din gama nobila, mai ales daca ne referim la meniul a la carte: prajitura florian, mousse cu 3 feluri de ciocolata sau fructe de padure macerate in vin rosu si servite cu inghetata de vanilie.

Un aspect extrem de interesant la 1880 este meniul de pranz: acesta contine o selectie dintre preparatele meniului a la carte cu preturi speciale. Daca doriti insa musai sa serviti unul dintre preparatele a la carte, la ora pranzului veti beneficia de o reducere de 20%. O varianta extrem de gustoasa si convenabila. In perioada postului, localul serveste inca si mai multe preparate inedite, cum ar fi bors de dovlecel, mancarica de fasole sau variatiuni ale dulciurilor permise. Aviz amatorilor!

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul 1880?

1880-restaurant4Preturile sunt extrem de rezonabile, iar daca alegi sa mergi acolo pentru masa de pranz, chiar faci o afacere extrem de buna! In meniul a la carte, un aperitiv se invarte intre 14 si 29 lei, o salata penduleaza intre 25 si 30 lei, o portie de paste ajunge pana la 40 lei, iar o friptura incepe de la 42 lei si ajunge pana 110 lei (pentru o portie de T-bone la gratar). O portie de peste sau fructe de mare incepe la 37 lei pentru o portie de risotto cu fructe de mare si ajunge pana 53 lei. Garniturile costa intre 9 si 12 lei, iar deserturile, intre 15 si 23 lei.

Daca insa alegeti sa comandati din meniul de pranz, veti putea sa va delectati  cu portii mai mici din varii sortimente, cu  preturi extrem de accesibile: 8 lei pentru o supa, 14 lei pentru o lasagna, 10 lei pentru un cascaval pane sau 13 pentru un salau meuniere. Deserturile din meniul de pranz sunt mai putin sofisticate decat in meniul a la carte, insa deopotriva delicioase si convenabile, intrucat costa intre 5 si 7 lei.

Per total, daca alegeti sa mancati a la carte, veti cheltui intre 40 si 70 lei, iar daca ajungeti acolo la ora pranzului, veti putea sa mancati chiar si cu 20 -30 lei.

Cum suntem serviti in restaurantul 1880?

1880-restaurant6Servirea este profesionista, fara accese de familiaritate sau raceala la care te-ai astepta intr-un asemenea decor.

Cand sa mergem la 1880 si pentru ce ocazii este potrivit?

Localul este extrem de potrivit pentru un pranz sau cina de afaceri, data fiind tinuta si amenajarea. Este la fel de potrivit si pentru o iesire la masa cu colegii, daca se intampla sa lucrati in zona.

Unde gasim restaurantul 1880?

La parterul hotelului Capital Plaza, pe Bd. Iancu de Hunedoara la nr. 54. Faceti o rezervare, caci mai ales in jurul pranzului localul este extrem de animat: 0372.080.080.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul 1880 pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant 1880
    Program: zilnic: 12:00 - 23:00 (ultima comanda)
    Adresa: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54 (in incinta hotelului Capital Plaza)
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0372 080 080
    Map of <b>Program</b>: zilnic: 12:00 - 23:00 (ultima comanda)
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Bogdan D. said:

    Am fost aici acum vreo 2 saptamani, intr-o vineri, la pranz. Atentie la locatia restaurantului, ca pana sa ajungi la el te poti opri la unul din celelalte localuri situate mai aproape de intrarea in hotel. Am primit 3 meniuri diferite, unul de post, unul pt. business lunch si meniul obisnuit. Evident ca daca tot se putea am ales oferta de pranz, cu bucate destul de tentante la preturi absolut rezonabile si anume (cat mai tin minte):
    -supa crema de dovleac – f. buna;
    -ficatei de pui sote – ok;
    -lasagna – deosebit de buna;
    -salau Meuniere – foarte bun (si este chiar salau, nu pangasius);
    -tarta cu branza – buna;
    Am comandat atat temandu-ma ca nu cumva sa fie portiile foarte mici dat fiind preturile scazute, dar nu a fost cazul, asa m-am cam luptat cu toate cele 5 feluri. Pana la urma am “infrant”.
    Servirea este buna, atmosfera este relaxata (mai erau si 2 mese organizate – Novartis cu niste doctori si un alt grup de musulmani), singurul lucru dreanjant fiind lipsa luminii naturale.
    Sper sa revin si seara pentru a incerca si celalalt meniu, cu preparate de tip gourmet dar, evident, si cu alte preturi.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*