Home » Evenimente, Timp liber

Project Happiness – Fericirea ca proiect si misiune in Tabiet

28 September 2012 scris de Niciun comentariu

Fericirea va fi la ordinea zilei pe 13 si 14 octombrie, in Caffe Tabiet de pe Avrig 29 – si nu numai, spera organizatorii, care ar vrea sa ne dea uneltele necesare propriei Fericiri, in speta pentru integrarea ei in viata noastra de zi cu zi. Oare Fericirea mea e la fel (de accesibila) ca a altuia? Asa ar suna intrebarea de-o mie de puncte… Sambata, pe 13 octombrie si duminica pe 14, suntem invitati sa vizionam parcursul unor tineri macinati de intrebari similare, angrenati timp de un an in aventura dibuirii raspunsurilor, care s-a concretizat ulterior in acest documentar.

The Institute for Happiness – spre si despre Fericire

Organizatorii evenimentului sunt The Institute for Happiness si isi propun sa ne creasca nivelul de fericire – probabil scazand in paralel presiunea pe care o punem asupra noastra, mereu, sa o atingem. Ideea este ca ea, Fericirea, sa devina o realitate, o normalitate, si nu la modul teoretic, sau extrem de spiritual, ci cat se poate de practic si tangibil. Iata cum isi explica institutul menirea:

Misiunea The Institute for Happiness este dezvoltarea personala si activarea potentialului interior lantent al fiecaruia dintre noi, esenta fiind atingerea, experimentarea si pastrarea unei stari de optimism si bine general, o stare de pozitivism, buna dispozitie, pofta de viata si fericire. Apoi odata traita aceasta poate deveni propria natura si mai departe poate fi impartasita cu ceilati. Noi inventam si facilitam metode prin care cei din jurul nostru isi pot activa si alimenta bucuria interioara.

Un rendez-vous cu Dalai Lama in Tabiet (nu Tibet)

Daca stim care sunt scopurile Institutului pentru Fericire, in curand vom avea, cum va spuneam, ocazia sa ii vedem in actiune, prima lor “operatiune” fiind evenimentul din Cafeneaua Tabiet. Aici, pe 13 si pe 14 octombrie, va fi gazduita proiectia documentarului Project Happiness, care consta de fapt intr-o intalnire a trei grupuri de tineri, de pe trei continente, preocupati de obtinerea Fericirii.

Deconstruirea acestei stari inefabile, in functie si de parametrii geografici, culturali, a fost incercata de patru adolescenti californieni din Santa Cruz, aflati intr-o permanenta comunicare, facilitata de Internet, cu omologi de-ai lor din Nigeria si India. Documentarul ii urmareste pe liceeni californieni intr-o calatorie inedita in decursul careia au ajuns fata-n fata cu personaje care aveau ceva de adaugat la subiect (actorul Richard Gere, producatorul George Lucas si reputatul neurolog Richard Davidson).

Mai mult, la Dharamsala, cei patru liceeni s-au intalnit cu Dalai Lama, iar eu, una, sunt curioasa daca documentaristii au putut surprinde in film cateva din sfaturile liderului spiritual. Si as mai vrea sa stiu de ce unii renunta sa considere Fericirea un scop realist, daramite o stare sustenabila: cum difera atitudinea fata de Fericire in functie de culturi, de structura caracteriala, mai exact cat e biologie si cat conteaza mediul…

Ca spectatori in cafeneaua Tabiet vom afla macar cum sa abordam, cum sa incadram cautarea Fericirii. Sigur ca “secretul” nu e o formula universal valabila, dar sa fim optimisti, o coordonata, doua, tot vom primi! Aruncati un ochi peste trailer-ul mai jos si hotarati-va ce sperati sa obtineti de la Project Happiness… in fine, nu uitati: marea dezvaluire se intampla in Tabiet pe 13 – in intervalele orare 12:00 – 14:30 si 17:00 – 19:30 – si pe 14, de la ora 17:00.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*