Home » Carti

Pepenasul – telenovela chic cu ceva psihologie

23 February 2007 scris de Niciun comentariu

Marian Keyes revine cu o noua carte chic, de aceasta data despre despartire. Totusi, fiind vorba despre o carte scrisa de Marian Keyes, aceasta nu se poate rezuma la o despartire oarecare. Personajul principal al cartii Pepenasul, Claire, este parasita de sot la o ora dupa nasterea copilului lor.

In incercarea de a se reface, Claire se retrage in Irlanda la familiei ei – una dintre acele familii despre a carei ciudatenie poti povesti zile in sir – si regaseste adevarata dragoste. Facil, siropos si cu primele 200 de pagini abundand in plansete post-despartire. Dupa ce treci de acele prime 200 pagini in care Claire isi plange de mila oarecum jenant (ok, toate facem asta probabil, dar nu vrem sa citim despre asta), descoperi umorul si rasturnarile de situatie tipice lui Marian Keyes.

Ceea ce mi-a placut la Pepenasul, este modul inedit in care Marian Keyes surprinde psihologia sotului lui Claire si a motivelor acestuia de a se desparti de ea, cu toate ca inca o mai iubeste. Nu vreau sa va stric surpriza, dar va recomand sa cititi Pepenasul pentru ultimele 100 pagini, in care autoarea reuseste sa treaca de planul telenovelistic. printr-o analiza profunda a amuzantei psihologii umane, care actioneaza de multe ori din motivatii cu totul opuse motivelor aparente.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*