Home » Magazine, Timp liber

Patiseria Fadel – kataiful artizanal libanez e cel mai bun!

5 April 2012 scris de 4 comentarii

CoolRank: 9.5/10

– varietate: 10/10

– preturi: 9/10

– curatenie: 10/10

– personal: 10/10

Desi nu este o aparitie noua in peisajul gurmand al Bucurestiului, patiseria Fadel merita cel putin cateva randuri de lauda, cat sa stie “lumea” ca acolo se gaseste (probabil) cel mai bun kataif din Bucuresti.

De cum intrati, veti fi coplesiti de varietatea delicateselor specifice bucatariei libaneze cu care locul este efectiv “intesat”: halva, rahat cu migdale sau fistic, kataif, adaif, rasbulba, baklava cu nuca sau cu fistic si inca vreo 10 feluri de bomboane si mini-placintele.

Ce mancam bun la patiseria Fadel?

Cam orice se gaseste la Fadel este foarte bun, si asta din mai multe motive. Primul si cel mai important ar fi ca dulciurile lui sunt facute cu miere si nu cu sirop de zahar, cum se practica la alte cofetarii orientale din Bucuresti. Al doilea ar fi ca varietatea este pur si simplu coplesitoare: orice fel de prajitura poate imbraca trei variante de umplutura: nuca, fistic sau crema de lapte. Daca va place crema de lapte, kataif-ul gasit aici va va emotiona probabil si veti da gata in cel mai scurt timp posibil o tavita plina. Este o inedita combinatie intre senzatia crocanta a taiteilor din care este facut orice kataif, dulceata mierii cu care au fost ei la un moment insiropati si gustul diafan si racoros al cremei de lapte, care nu este deloc lesinator de dulce.

Un alt preparat care da dependenta este rahatul cu migdale sau cu fistic, prezentat sub forma de bucatele mici cat 2 imbucaturi ambalate individual. Nu seamana deloc cu rahatul turcesc, fiind in primul rand mai dens la muscat si in al doilea rand plin ochi de fistic sau migdale. Daca va cumparati o punguta cu 7-8 bucatele nu veti ajunge cu ele pana la destinatie :) Specialitatile de baklava sunt extrem de multe iar daca va propuneti sa incercati totul la o singura vizita va fi destul de greu. Halvaua nu am incercat-o inca, dar data viitoare cand ajung la Fadel, unde mi-am propus sa ma intorc mai ales pentru kataif, voi incerca si halvaua si branza haloumi (caci da, aici gasim si acea branza minunata pe care o putem folosi sa preparam aperitive delicioase acasa).

Cash or credit? Cum sunt preturile la Fadel?

Depinde cat vreti sa “gustati”:) Kilogramul de “dulce” este in jur de 50 lei, cu minime de 30 lei pentru un kilogram de halva si maxim 65 lei pentru un kilogram de rahat cu fistic. Unele preparate se vand chiar la bucata, pentru numai 5 lei portia. Problema aici este insa ca veti vrea sa incercati cate 2-3 bucatele din fiecare sortiment, ceea ce inseamna ca o suma medie pe care o veti cheltui acolo va fi sigur in jur de 50-60 lei. Merita insa, pana la ultimul banut!

Cum suntem serviti la patiseria Fadel?

Cu mare grija si atentie, chiar de catre proprietar uneori. Daca aveti acest noroc, veti afla multe detalii despre fiecare dintre preparate, veti putea gusta si va va fi mult mai usor sa va hotarati.

Unde gasim patiseria Fadel?

Pe strada Jean Louis Calderon la numarul 56. Daca vreti sa incercati kataif-ul, este ideal sa mergeti cat mai devreme, caci daca ajungeti acolo dupa ora 18 s-ar putea sa nu mai gasiti deloc.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in patiseria Fadel pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Patiseria {$surname} Patiseria Fadel
    Adresa: Strada Jean Louis Calderon, nr. 56
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0722 919 132
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


4 comentarii »

  • Ana said:

    Ah, ce bine – inca un loc sa testez kataiful (cel de la Ali Baba e …cel putin incantator <3)

  • Andra said:

    Incercat… absolut yummy :)

  • Raluca said:

    Delicios! Nu exista data sa trecem prin Bucuresti (suntem din SV) si sa nu vizitam patiseria Fadel. Pacat ca nu se poate comana online :(

  • rodica said:

    Dragilor acum de sarbatori, Fadel face un cozonac super delicios si parfumat costa 40 lei/buc.(la nici o cofetarie nu am gasit la fel de bun) dar, ce pacat ca numai de sarbatori!!!!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*