Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Palazzo Lido – belle époque chic in 2013

22 March 2013 scris de 3 comentarii

palazzo-lido1KoolRank: 8.5/10

– atmosfera si design interior: 9/10

– meniu: 8.5 /10

– servire: 8.5/10

– preturi: 8.5/10

In luna martie bucurestenii au “primit inapoi” una dintre cladirile reprezentative pentru Bucurestiul interbelic, cu petrecerile, ceaiurile, stralucirea, romantele si gusturile lui. Casa Angelescu, odinioara unul dintre punctele fierbinti ale capitalei, a fost restaurata cu multa atentie si rabdare si transformata intr-un restaurant cu specific romanesco-sicilian – Palazzo Lido.

Care-i atmosfera la Palazzo Lido si cum sta la capitolul design interior?

palazzo-lido2Atmosfera este prin excelenta eleganta, insa in acelasi timp deloc “afectata” sau “intepata”.

Interioarele superb restaurate (de la stucaturi pana la catifeaua cu care sunt tapitate scaunele) asteapta sa incante gurmanzii bucuresteni cu preparate mediteraneene si romanesti.

Saloanele sunt potrivit de mari cat sa asigure o distributie uniforma a zumzetului mesenilor, dar suficient de mici cat sa pastreze intimitatea unei experiente in care toate simturile sunt gadilate.

Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Palazzo Lido?

palazzo-lido3Chef-ul sicilian a gandit un meniu care sa imbine prospetimea cu gustul tandru al carnurilor intelept preparate, cu gustul lejer al fructelor de mare si, nu in ultimul rand, cu unul dintre puzderia de vinuri alese de somelierii localului.

Meniul, stufos in limita varietatii fara sa plictiseasca, enerveze sau sa puna in “embaras du chois”, ne ofera posibilitatea sa gustam pizza, salate, fripturi, paste sau fructe de mare, cu doar cateva variante de desert.

Atat friptura de vita cat si pieptul de pui umplut cu ierburi si branzeturi fine au fost un deliciu satios. Portiile nu va vor pune in dificultatea de a nu le putea “dovedi”, dar nici nu va vor lasa flamanzi. Pentru ca maestrul bucatar stie cum sa prepare o friptura de vita “bine facuta” dar deloc atoasa si mai ales stie sa innobileze deja perimatul piept de pui cu mirodenii si pelerine lichide de sos astfel incat sa uiti ce ai comandat si sa mananci pe nerasuflate.

palazzo-lido4Capitolul dulce, reprezentat prin doar 3-4 varietati, este un alt punct forte. Fondantul de ciocolata a fost o nebunie decadenta, fierbinte si parsiv de cremoasa. Cu  o aparenta rigoare de prezentare, numitul fondant ne-a surprins pana la revelatie cand si-a dezvaluit interiorul lichid si fierbinte. Iar cand i-am facut cunostinta cu inghetata de vanilie si frunza “dementa”, a fost petrecere cu artificii la etajul papilelor gustative.

In ceea ce priveste bauturile, cereti cu incredere sfatul personalului care nu va intarzia sa va asiste. Variantele sunt nenumarate pentru experiente nepretuite.

Cum suntem serviti in restaurantul Palazzo Lido?

palazzo-lido5Serviciile sunt amabile, usor lente poate. Am asteptat mai mult decat de obicei pentru o friptura, dar am trecut cu vederea pentru ca era o dupa-amiaza lenesa de duminica in care vaza cu lalele de pe masa, lumina patrunzand discret prin draperii si muzica in surdina te imbratisau prea tandru ca sa te grabesti. Daca veti merge acolo la un pranz de afaceri in timpul saptamanii, s-ar putea ca lucrurile sa stea altfel :)

Cash or credit? Cum sunt preturile in Palazzo Lido?

Preturile pozitioneaza localul in zona pe care insusi numele ti-l sugereaza: preturi de palat. Adica o friptura costa in jur de 40-50 lei, o pizza in jur de 30 si un desert in jur de 15 -20 lei. Per total, o masa pentru doua persoane se invarte in jurul valorii de 150-200 lei, in functie de bautura aleasa. Merita cu siguranta deranjul, chiar daca nu mergeti acolo cu o ocazie anume. Calitatea preparatelor si bucuria gustului vor fi o ocazie in sine.

Cand sa mergem la Palazzo Lido si pentru ce tip de ocazii este potrivit?

palazzo-lido6In orice moment al zilei doriti sa incercati senzatii nobile, mergeti la Palazzo Lido.

El se deschide la ora 10.00 am si se inchide putin dupa miezul noptii.

Asa ca, fie pentru un mic dejun de afaceri, pentru un pranz in companie selecta sau pentru o cina mai altfel, localul este cea mai cocheta alegere posibila.

Unde gasim Palazzo Lido?

Pe strada CA Rosetti la numarul 13. Puteti face o rezervare si pe site si la numarul 0788 423 891.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Palazzo Lido pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Palazzo {$surname} Palazzo Lido
    Program: D-J: 10:00 - 00:30; V-S: 10:00 - 01:30
    Adresa: Strada C.A. Rosetti nr. 13
    Bucuresti , Romania , 010281
    Telefon: 0788 423 891
    Map of <b>Program</b>: D-J: 10:00 - 00:30; V-S: 10:00 - 01:30
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • Top restaurante italiene din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] 5. Palazzo Lido – KoolRank: 9/10 […]

  • Bogdan D. said:

    In sfarsit am gasit un loc de parcare pe C.A. Rosetti, fiind dupa amiaza tarziu si am decis sa mananc si aici. Am aruncat o privire in interior, frumos dar prea formal pentru o zi caniculara, asa ca am ramas pe terasa. Am cerut:
    -supa crema de brocolli – foarte buna, iar in loc de crutoane mi-au adus niste felii subtiri de paine prajita cu ceva condimente, care s-au imbinat perfect;
    -filetto a “Quattro Formaggi” – mu?chi de vit? cu sosul din branzeturile cu pricina, mediu facut, delicios;
    -mille foglie – foietaj de cas?, crem? de vanilie, fructe de p?dure – bun, desi as fi preferat fondantul de ciocolata descris mai sus, care nu l-am regasit in meniu (daca nu era cumva vorba de sufle-ul de ciocolata);
    -lime-onada – interesanta, buna;
    Servirea a fost ok, cu o usoara unda de raceala (sa nu zic superioritate), dar n-a murit nimeni din asta; atmosfera este placuta, terasa fiind sufucient de mare sa estompeze din traficul adiacent; preturile nu sunt mici, dar cumva sub asteptarile mele – sunt localuri cu mai putine pretentii unde e mai scump.
    In concluzie, indiferent de anotimp, e o alegere buna pt. servirea unei mese mai pretentioase intr-un decor pe masura.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*