Home » Evenimente

Oscars Night: covor rosu si scurtmetraje de Oscar la NexT

4 March 2014 scris de Niciun comentariu

HeliumPe 4 aprilie, la doar o luna de la gala premiilor Oscar, Festivalul International de Film NexT (3 – 7 aprilie) isi asteapta spectatorii la o seara cu filme de Oscar si covor rosu, la CinemaPRO din Bucuresti, la ora 21.00. Unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, in premiera, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv castigatorul categoriei, emotionantul Helium, in regia lui Anders Walter.

Anul trecut, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite si in acest an de canalul ShortsTV.

Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat in Danemarca, pentru povestea emotionanta a unui baietel care sufera de o boala incurabila si care isi construieste, cu ajutorul unui ingrijitor din spital, o imagine fantastica a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, intr-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film, Helium. „Le multumesc actorilor mei extraordinari si echipei fantastice care a lucrat fara nici un ban la acest film”, a spus Walter pe scena Oscarurilor.

Aquel no era yoCele cinci povesti sunt cat se poate de diferite. O mama trebuie sa ia decizia dificila de a-si parasi sotul abuziv in Avant que de tout perdre, o asistenta sociala luata ostatica in Sierra Leone incearca sa salveze un baiat soldat care a luat parte la atrocitati, in drama Aquel no era yo; un psihiatru (Martin Freeman) consulta un detinut care se crede Dumnezeu, in comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mama se da de ceasul mortii sa-si pregateasca familia pentru o nunta in amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?.

Pretul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, daca este achizitionat in avans, si 25 lei, in ziua proiectiei.

Abonamentele pentru cea de-a opta editie a Festivalului International de Film NexT vor fi puse in vanzare prin EventBook (eventbook.ro), incepand cu data de 4 martie 2014. 

Filmele din program:

Aquel No Era Yo/ That Wasn’t Me, regia Esteban Crespo (Spania, 24’)

Avant Que De Tout Perdre/ Just Before Losing Everything, regia Xavier Legrand (Franta, 29’)

Helium, regia Anders Walter (Danemarca, 23’)

Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?/ Do I Have to Take Care of Everything?, regia Selma Vilhunen (Finlanda, 7’)

The Voorman Problem, regia Mark Gill (Marea Britanie, 13’)

Festivalul Interna?ional de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT. Cea de-a opta editie va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro si Ceainaria Carturesti.

Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania

Parteneri: Institutul Cultural Roman, ShortsTV, Carturesti, HBO, Stage Expert, Abis Studio, Noumax, Illy

Parteneri institutionali: Ambasada Spaniei in Romania, Ambasada Suediei in Romania, Ambasada Israelului in Romania, Ambasada Regatului Norvegiei in Romania, Centrul Ceh Bucuresti, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Balassi – Institutul Maghiar Bucuresti

Parteneri media: Radio 21, UTV, Adevarul, Dilema Veche, Sapte seri, Ziarul Ring, Ziare.com, Cinemagia, CinemaRx.ro, Esquire, Marie Claire, Cosmopolitan, Decat o revista, Vice.com, Liternet.ro, Sub25.ro, Ziarul Metropolis, Studentie.ro, Getlokal.ro, Orasulm.eu, FilmReporter.ro, Urban.ro, 121.ro, CooperativaUrbana.ro, Koolhunt.ro, All About Romanian Cinema

Parteneri media NexT Kids: Sfatulparintilor.ro, Totuldespremame.ro, Urbankid.ro

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Partener de promovare: GEYC

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*