Home » Concerte

Oamenii il “iubeste” pe Mihai Margineanu cu tot cu trupa lui si mai ales, pe Vioara

25 February 2011 scris de 1 comentariu

Cantecele lui Mihai Margineanu, credeam eu, sunt pentru un public restrans, boem, cunoscator, mai deloc pudic si intotdeauna dornic de petrecere. Mi-am dat seama ca ma insel cand am vazut efectul pe care un cantec de-al dansului (probabil cel mai cunoscut, “Ma iubeste femeile”) il are asupra unei petreceri cu usoare accente corporatiste. Am cerut dj-ului o dedicatie speciala cu Mihai Margineanu, in momentul in care muzica “de petrecere” de provenienta din anii ’80, ’90 sau chiar mai noua mai anima doar 5-6 petrecareti (si nu era 4 dimineata). Si s-a revigorat instantaneu toata sala.

Bucurie contagioasa

Asa am devenit curioasa sa merg si la un concert de-al lui unde am descoperit si trupa din spatele “slagarelor”. Un violonist de exceptie fara doar si poate, absolvent de Conservator, dupa cum il prezinta membrul titular al trupei, un baterist plin de energie molipsitoare si mai multe chitari. Nu vreau sa nedreptatesc chitaristii si tobosarii, dar marturisesc ca eu sunt in primul rand “consumatoare de vioara”. Energia pe care o declanseaza prin contagiere trupa lui Mihai Margineanu este fantastica. In termeni de training, entertainment sau orice alte denumire am vrea sa ii dam, ei castiga imediat sala, o iau cu ei, o ridica si o tin acolo pana cand pleaca de pe scena. Si ceva timp dupa, cam pana la urmatorul concert probabil.

De ziua indragostitilor, au cantat pentru “toate baietile” in Café Godot. Dupa o insiruire de piese cunoscute si de dragoste si de pahar si de mahala, a venit pauza. Iar dupa pauza a venit Vioara si o chitara rece. Adica violonistul care a reusit sa cante singur cat o orchestra simfonica intreaga. De la Lambada la Beat It la Bohemian Rapsody. Suna ciudat? Culmea a atins-o cand a cantat, in intregime, Rapsodia Romana. Pare putin desuet pentru un concert de club, plin de fum de tigara. Dar sala aproape ca nu mai respira. Unii oameni aveau lacrimi in ochi (nu stiu daca de la fumul de tigara sau de la Rapsodia cantata de Vioara). Ma intrebam in sinea mea, iar Margineanu a ghicit se pare, ce mai poate sa cante dupa Vioara ca sa ne tina in continuare acolo. Au revenit la categoria cantecelor de petrecere fara insa sa ne scada vreun pic energia pe care o furasem de la Vioara. Din pacate, sunt destul de rare momentele in care vezi un om facand ce s-a nascut el sa faca. Punand in ce face toata bucuria lui ca si cum ti-ar spune: “Uite de ce m-am nascut eu”. Lasandu-te sa te intrebi pentru ce oare te-ai nascut tu. La ce oare ai putea sa fii vreodata la fel de bun, ce ai putea sa faci si tu ca sa contagiezi oamenii cu energia ta si sa ii faci sa se intoarca la radacinile lor si sa fie “adevarati”. Si sa puna in ceea ce fac tot ce au, cum spunea o vorba celebra “You are what you do; autograph your work with excelence”.

Unde este urmatorul concert al lui Mihai Margineanu?

Marturisesc ca nu am scris aceste ganduri pentru oamenii care il plac deja pe Mihai Margineanu. Ci pentru oamenii care poate s-au tinut departe pana acum. Haideti pe 24 martie in club Tribute sa va convingeti. O sa vedeti muzica si voie buna. Si veti pleca poate incarcati pozitiv gandindu-va la ce va place sa faceti in viata si cat suflet puneti in asta.

1 comentariu »

  • Motanu de la Margineanu said:

    “Si oamenii de la trupa Margineanu il iubeste mai abitir pe Andreea Badescu decat inverx, ca doar daia se da in stamba”
    Sunt unul dintre “chitaristii nedreptatiti” si d’abea acu am dat peste articolul tau care m-a impresionat mult. Noi in principiu am inceput proiectul asta dintr-o stricta dependenta egoista si egocentrista in a canta unul cu altul dintr-o placere nejustificat de exagerata, si o vaga speranta de a putea face candva, undeva poate, partas la bucuria noastra macar inca un spectator. Rar in viata mea m-am bucurat asa mult la citirea unui demers de comunicare ca cel de mai sus si implicit la proba implicita ca am gasit si cel unu spectator pe aceeasi lungime de unda cu noi. Daca nu ne-am sti asa bine intre noi, sigur ne-am intreba care dintre noi ti-a dat spaga pt articol;)Saru mana si insista la concerte ca prima sampanie e din partea casei
    andrei vlad motanU

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*