Restaurant Negresco – un bistro français aproape reusit
– atmosfera si design interior: 7/10
– meniu: 7/10
– servire: 7/10
– preturi: 7/10
Negresco. Unii ar putea crede ca este vorba despre ACEL hotel de mare lux din Nisa, botezat dupa numele fondatorului sau roman undeva in anii 1900 si ceva. De fapt este vorba despre un nou local deschis in Centrul Istoric, in imediata vecinatate a Carului cu Bere.
Arhitectura localului, datand de pe la 1883 si purtand semnatura unui domn pe nume Richard Kraft, este deosebit de frumoasa si te trimite imediat in atmosfera timpurilor burgheze si boeme, apuse prea devreme din pacate.
Care-i atmosfera la Negresco si cum sta la capitolul design interior?
Localul isi doreste sa fie definitia prin excelenta a unui bistro francez: masute mici, fete de masa albe, sansonete in surdina si o selectia limitata, dar speciala de preparate. Decorul boem sustine intr-o anumita masura conceptul prin tavanul superb pictat si lumina care invaluie frumos mesenii, insa cam atat. In ziua cand am ajuns acolo pentru un pranz frugal inauntru era cam frig – nu intr-atat incat sa ramanem cu paltoanele pe noi, insa suficient cat sa te zgribulesti putin daca erai doar intr-un pulovar.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Negresco?
La capitolul aperitive avem de ales dintr-o varietate de preparate care ar trebui sa multumeasca cele mai dificile gusturi: mizilic romanesc, supa de ceapa, salata de andive, pateu de casa, ravioli, crema de cartofi si praz, branza de capra si chiar si escargots. Destul de divers cu o singura precizare: spre deosebire de alte locuri in care un aperitiv poate constitui un fel principal pentru o persoana care nu mananca foarte mult, aici un aperitiv este doar un aperitiv chiar si pentru o vrabiuta. Am optat pentru o salata de andive cu branza Roquefort si nuci si o portie de ravioli umplute cu ierburi fine si sos de spanac. Lasand la o parte “generozitatea” fiecarui fel de mancare – pe care in definitiv nu o putem condamna intrucat vorbim despre un antreu – putem acorda celor de la Negresco un premiu pentru PRECIZIE. Nicaieri nu sunt la fel de bine descrise in meniu ingredientele unui preparat.
Astfel, daca in diverse alte localuri la moda numele preparatului este prezentat impreuna cu cateva accente pentru a starni curiozitatea (de tipul paine de casa cu seminte de susan, smochine si unt) urmand insa ca gustand preparatul sa descoperim si alte ingrediente de efect, la Negresco primesti exact ceea ce scrie in meniu. Salata de andive cu branza Roquefort si nuci a continut exact atat: andive, branza si nuci. Nici vorba de o vinaigrette speciala, care, aviz cunoscatorilor, este semnatura distinctiva a unui bucatar fin. O salata asezonata deja dupa reteta secreta a unui bucatar, care a studiat indelung exact cat ulei, cat otet si de care si mai ales cata sare sa adauge unui amestec, este intotdeauna mult mai speciala decat un castron cu verdeata in care iti adaugi singur ulei si otet balsamic. In definitiv, asta putem face cu totii si acasa.
Ravioli au fost la fel de fini ca si ierburile cu care fusesera umpluti. Cantitatea, desigur, fina si ea. Sosul a fost interesant, mult mai zemos si mai clar decat am intalnit la ravioli in alte parti, dar deloc rau.
Pentru felul principal, care include carne de diverse proveniente dar si peste, bucatarul francez – pe numele dansului Georges Andres Rognard – a facut o selectie satisfacatoare de pui, porc, vita, rata si peste. Toate preparatele sunt insotite de cate un ingredient ceva mai inedit: ardei espellette, pancetta, salata mesclun, cartofi sarladaise, fenel inabusit cu coriandru, ulei de busuioc. Banuiesc ca intentia bucatarului nu a fost aceea de a intimida un gurmand in devenire prin niste denumiri mai greu de inteles, ci aceea de a crea o legatura intre client si personal, pentru ca implicit ospatarii ar trebui sa poata explica in ce anume consta un muschi de vita “à la bordelaise”. As fi gasit potrivit, in cazul unui astfel de meniu, putin mai multa initiativa din partea personalului in a prezenta preparatele si a face recomandari. Desi am comandat strict aperitive – sub influenta perceptiei gresite ca vom manca suficient, intrucat doream doar sa gustam ceva bun – am fi putut fi avertizate ca portiile sunt aproape cu “titlu de prezentare”.
Un lucru se contureaza insa mai presus de cantitatea portiilor. Daca in alte locuri (a se vedea Collage) portiile sunt mici in mod deliberat (fiind cazul finger food) ele macar iti surprind simturile prin intermediul unui accent deosebit. Chiar daca ai doar 2 imbucaturi de gorgonzola, cand o gusti vei simti cu siguranta si nota de reductie de otet balsamic si alunele fin presarate. Cu tristete as spune ca aici nu prea a fost cazul. Poate nu am stiut ce sa alegem, dar nici nu am primit consilierea necesara.
La capitolul desert avem din nou o selectie fina: lapte de pasare, crème brûlée cu sofran, ciocolata, branzeturi, pannacotta cu fructul pasiunii. Una dintre alegeri a fost, desigur, crème brûlée, singura care face exceptie de la observatiile de mai sus: discretia cu care se simtea gustul de sofran scuza grosimea infima a stratului de crème si de brûlée. Un desert cu adevarat special, care chiar te face sa te intrebi prin ce alchimie s-a ajuns la acel gust. Pannacotta cu fructul pasiunii a avut intr-adevar fruct de pasiune (si mai ales seminte de fructul pasiunii) si a fost buna si delicata. Si atat.
Daca doriti sa consumati si ceva bauturi alcoolice, aveti la dispozitie o selectie rezonabila de vinuri romanesti (Domeniile Coroanei Segarcea, Davino, Domeniile Franco-Romane si Vinarte, in principal) dar si cateva accente din Franta si Italia. Sau puteti servi un cocktail, o bere sau o bautura racoritoare, gama este indestulatoare.
Cash or credit? Cum sunt preturile la Negresco?
Credit, mai degraba. Un antreu variaza ca pret intre 16 lei pentru pateul de casa si 29 lei pentru ravioli, o salata costand in jur de 23 lei. Felurile principale sunt in gama superioara de pret, intre 29 lei pentru un pui in sos de rosii cu orez si ajungand pana la 83 lei pentru un muschi de vita la gratar. Deserturile penduleaza intre 13 lei pentru o portie de pannacotta si 29 lei pentru un platou cu branzeturi, destul de scump as zice. Bauturile sunt pozitionate in gama medie, cam ca peste tot: 10 lei pentru o bere, 15 lei pentru un pahar de vin, 8 lei pentru un ceai.
Cum suntem serviti in restaurantul Negresco?
Serviciile sunt, dincolo de lipsa sugestiilor, destul de prompte. Nu am asteptat foarte mult pentru a fi servite, poate si din cauza ca erau ocupate doar 2 mese in intregul local.
Unde gasim restaurantul Negresco?
Pe strada Stavropoleos, la numarul 3, chiar lipit de Caru’ cu bere. Poate ca ar fi necesara o rezervare daca doriti sa inspectati pe cont propriu, mai ales ca in curand se vor organiza si degustari de vin in crama localului.
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Negresco pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa
[…] Restaurant Negresco – KoolRank: […]
Local dragut, mancare ok-in special deserturile, servire rapida. Il recomand pentru pranz.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro