Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Nada Mas – delicii andaluze in Bucuresti

29 October 2012 scris de 2 comentarii

KoolRank: 7/10

– atmosfera si design interior:  7/10

– meniu: 7/10

– servire: 7/10

– preturi: 7/10

Bucataria spaniola incepe usor, usor sa castige papilele gustative ale bucurestenilor. Iar noul restaurant deschis  in spatele Ateneului Roman nu face decat sa confirme faptul ca poporul spaniol este cel putin la fel de “bon-vivant” ca si  poporul francez sau italian.

Care-i atmosfera in restaurantul Nada Mas si cum sta la capitolul design interior?

Locatia centrala a restaurantului Nada Mas a fost amenajata cu mult bun gust: linii simple, lumina discreta, decoratiuni “gastronomice”, muzica in surdina.

Atmosfera cu adevarat placuta, care nu te oboseste si nici nu te adoarme, nu iti impune tinuta cu staif daca vrei sa mananci ceva bun si iti mai permite si sa ai o conversatie privata, pentru ca amplasarea meselor a fost intelept facuta.

Ce mancam si bem bun in restaurantul Nada Mas?

Lista de preparate este destul de scurta, dar extrem de imbietoare. Nu ai de rasfoit  zeci de pagini pentru a delibera o jumatate de ora cam ce sa mananci, ci ai de ales intre cateva preparate, unele mai inedite decat altele.

Capitolul de antreuri este destul de restrans: poti  opta intre doua  feluri de supa (din care una este obligatoriu Gazpacho), un platou cu branzeturi si mezeluri specific spaniole si cateva feluri de salata. Platoul lacto-carnivor a fost extrem de generos in ceea ce priveste cantitatea (este musai de impartit la doua persoane, sau de servit ca fel principal daca il consumati singuri), iar calitatea preparatelor a fost la inaltime. Jamon Serrano, prosciutto, diverse feluri de salam uscat si branzeturi maturate, o bucurie  pentru orice gurmand carnivor.

Felul principal te ispiteste cu tot felul de specialitati pe care le gasesti mai rar sau deloc in meniurile bucurestene: coada de taur, obraji de vaca, miel de lapte. Dar si felurite fripturi din muschi de vita sau chiar clasicul burger. N-am regretat nicio secunda alegerea cozii de taur: o carne mai frageda intr-un sos mai bun nu cred sa mai fi mancat de mult. Iar cand spun sos nu ma refer la un preparat inecat in grasime, faina sau ceapa, ci la unul intr-o vestimentatie fina, cu un gust plin si rotund, din familia celor care te indeamna sa stergi farfuria cu paine. Ceea ce este si recomandat sa faceti, caci sosul cu care vine coada de taur este prea bun pentru a fi lasat in farfurie.

Burger-ul n-a fost nici el rau, cu carne multa si bine facut, intr-un amestec ce nu te urmareste ore bune dupa ce l-ai mancat din cauza concentratiei  de ceapa sau usturoi. “Obrajorii” au fost si ei buni, preparati tot intr-o nebunie de sos.  La capitolul garnituri, paleta e larga, putand adauga felului principal de la clasicii cartofi prajiti pana la orez basmati sau legume la gratar. Delicios!

Desertul a fost o fantezie fondanta de ciocolata servita cu inghetata de vanilie. Finetea cremei a confirmat pe deplin maiestria bucatarului care, se vede treaba, nu face economie nici la pricepere, nici la ingrediente de calitate.

Si bineinteles ca la toate aceste preparate atat de speciale nu putea sa mearga decat o sangria. Bine preparata, nu te lesina cu dulceata si nici nu iti usuca gura prin secaciunea vinului.  Nu o veti  gasi in meniu,  dar va incurajez calduros sa o solicitati ospatarului dvs.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Nada Mas?

Preturile sunt in gama medie spre superioara. Un platou  cu gustari costa 45 lei, un fel principal costa in medie 35-40 lei, dar poate ajunge si pana la 200  lei, pentru exoticul miel de lapte. Un desert costa in jur de 20 lei. Un litru de sangria costa in jur de 60 lei, iar un pahar de vin costa 14 lei. Nu este ieftin, dar merita deranjul cu siguranta. O masa pentru doua persoane, destul de generoasa, ajunge la 180 lei.

Cum suntem serviti in restaurantul Nada Mas?

Personalul localului este extrem de amabil, iar serviciile sunt exact asa cum ar trebui sa fie: un zambet, o sugestie, o intrebare pot face minuni.

Se vede treaba ca toti cei de la Nada Mas au inteles ce inseamna un client fericit, asa ca te asista cu sugestii sau cu rabdare, exact atat cat trebuie. Nu te usuci de sete asteptand sa se uite chelnerul in directia ta si nici nu devii  iritat de insistentele si intrebarile iscoditoare venite cand nici nu ai terminat bine de mancat.

Cand sa mergem la restaurantul Nada Mas si pentru ce ocazii este potrivit?

Localul este potrivit atat pentru un pranz de afaceri, cat si pentru o cina linistita cu prietenii. Ambianta relaxata si eleganta din Nada Mas va va face sa zaboviti in voie la un pahar de sangria alternat cu unul de vorba.

Unde gasim restaurantul Nada Mas?

Chiar in spatele Ateneului  Roman, pe strada Nicolae Golescu la numarul 16. Este indicat sa faceti o rezervare la numerele 021.313.20.91 sau 021.310.11.52. Nu ratati sub nicio forma coada de taur! Pofta mare!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Nada Mas pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Nada {$surname} Nada Mas
    Program: L - S 12:00 - 24:00
    Adresa: Str. Nicolae Golescu nr. 16
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 313 20 91; 021 - 310 11 52
    Map of <b>Program</b>: L - S 12:00 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Bogdan said:

    Am fost in seara asta cu un prieten aici, in ideea de a incerca ceva mai deosebit, urmand sugestiile de mai sus:
    -platoul cu aperitive (mezeluri spaniole si un fel de branza) – delicioase, amintindu-mi de preparatele din piata Boqueria din Barcelona.
    -salata aperitiv cu avocado, blue cheese – buna; prietenul meu s-a palns de avocado, mie mi s-a parut ok, dar ma lasa rece acest fruct – fiecare cu gusturile lui;
    -coada de taur – interesanta, greu de taiat, greu de rontait, cu un sos intr-adevar deosebit; ceva asemanator am mancat la un brunch in Rio de Janeiro; recomand pt. fanii mancarurilor cu sos si cam atat;
    -burger – bun, in genul celui care in gasesti la fast-food-urile tipic americane, cele care nu apartin marilor franchise;
    -tort de ciocolata cu inghetata – bun, peste media deserturilor din restaurantele bune;
    -limonada – lamai din abundenta, buna pt. unii, dar cam acra pt. gustul nostru;
    Atmosfera a fost foarte linistita (seara de luni), muzica spaniola de calitate, iar servirea nu a lasat cu nimic de dorit.
    Preturile, fara sa fie mici, dar nici exagerate, reflecta o mancare deosebita, facuta cu ingrediente de calitate.
    In concluzie, sper sa mai revin aici.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*