Home » Localuri

Musafir… in bucataria indiana

26 April 2012 scris de Niciun comentariu

Update: restaurantul Musafir s-a inchis.

CoolRank: 9/10

atmosfera si design: 10/10

meniu: 9/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

Pentru amatorii de sofran, curry, condimente iuti si foarte iuti, mancaruri tip tocanite care se combina cu lipii, bucataria indiana este experienta culinara de care au nevoie.

Exista vreo cateva restaurante cu specific indian in Bucuresti, ultimul deschis se numeste Musafir, iar musafir am fost si eu acum ceva timp, in dorinta de a experimenta pe propriile papile gustative mancarea exotica propusa de local.

Care-i atmosfera in restaurantul Musafir si cum sta la capitolul design interior?

Intrarea se face printr-un coridor lung si ingust, unde miroase a farmacie, ca apoi sa urci la o mansarda mobilata in stil minimalist, cateva detalii orientale (gresie colorata) si cateva elemente din lemn, date cu smirghel pentru a obtine efectul de vechi. Locul este eclectic si, in afara de mirosul de mancare de jos, nu sunt foarte multe elemente care-ti spun ca esti intr-un restaurant indian.

Cat am stat la masa, am ascultat melodii cat se poate de linistite (Jack Johnson, Katie Melua) si nici un acord indian.

Scaunele nu sunt dintre cele mai comode si nici unele mese (in special cele de langa perete) nu-ti ofera confortul dorit.

In local nu se fumeaza, dar exista jos un loc special amenajat pentru cei carora nu le sta bine mancarea in stomac fara un pic de tutun. In toaleta povestea se schimba, parca intri intr-un budoar cu lumanari aprinse si te astepti sa iasa o cadana, care sa-si unduiasca soldurile.

Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Musafir?

La o prima vedere portiile par cam mici,  dar de indata ce te pui pe mancat si incep sa te ia caldurile, chiar si de la preparatul cu cel mai mic grad de iuteala (exista mild, medium si spicy), iti dai seama ca de fapt portiile chiar iti sunt suficiente.

Am luat pui un sos indian (25 lei), care vine intr-un bol cu sos de curry si alte condimente in care se scalda un pui fraged. Alt fel principal a fost mielul cu orez Biryani (30 lei), adus in forma de musuroi, in care totusi bucatile de miel erau puse cu zgarcenie, dar preparatul per total a fost gustos. Am mai luat o portie de orez Basmati, pentru a mai domoli din iuteala sosului de la pui si cu alta ocazie am testat si preparatul vegetarian facut din vinete si cartofi, prezentat sub forma de tocanita cu alura indiana. Toate aceste mancaruri le-am servit cu paine indiana, care este un fel de lipie libaneza. Mai exista vreo 3 specialitati de paine printre care painea paratha si painea din faina galbena.

M-am delectat cu o bautura calda de gutui cu scortisoara, care am crezut ca o sa dea dependenta, asa de buna era, dar cand am aflat ca era facuta din nectar de gutui din comert, m-am mai calmat. Am incercat si Sarsaparilla, care este un fel de cola, dar cu miros si gust medicamentos. Am baut si Masala Lasie, o bautura cu iaurt, ghimbir, condimente indiene si ceva busuioc presarat deasupra. Au si bere indiana Cobra, cafea Masala si Spirit of India, gin Bombay Sapphire si tot felul de sucuri din fructe exotice precum lychee, papaya sau fructul pasiunii.

La desert am cerut galuste insiropate cu lapte, care sunt evident dulci, poate de aceea nu le-as recomanda. Au intr-adevar o textura moale, dar cand simti atat dulce in gura, mai ales dupa ce ai trecut prin testul iutelii, iti zici ca e prea mult. Am vazut ca mai au si o placinta inghetata cu branza – poate data viitoare ii dau o sansa, mai ales ca, pentru vara, pare desertul potrivit.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Musafir?

Se plateste atat cash cat si credit, iar preturile sunt medii. Specialitatile de paine sunt intre 2.5 si 6.5 bucata, supele sunt 12 – 16 lei, aperitivele sunt 10 – 16 lei, preparatele vegetariene sunt 17.5 – 20 lei, garnituri (adica orez) 8 – 9 lei, preparate cu carne 25 – 30 lei.

Ceaiurile sunt 6 – 16 lei, cafeaua variaza intre 7 si 9 lei, sucurile sunt 7 lei, iar tariile sunt 8 – 24 lei.

Deserturile sunt 12 – 15 lei.

Cum suntem serviti in restaurantul Musafir?

Am fost de doua ori aici, o data am primit multe informatii despre preparate si bauturi, iar a doua oara, desi am dat de o chelnerita distrata, lucrurile au decurs la fel de bine. De fiecare data am fost intrebata cum mi s-au parut preparatele si cat de condimentate sa fie. Mancarea vine cam greu intr-adevar, dar avand in vedere ca sunt preparate la foc mic, te gandesti ca asteptarea iti va fi rasplatita de bucatele comandate.

Cand sa mergem la restaurantul Musafir si pentru ce ocazii este potrivit?

Cand ne saturam de chinezesc sau libanez, dar vrem sa ramanem in zona orientala, mergem la Musafir. Tot aici si vegetarienii isi pot gasi bucate pe gustul lor. In plus, aici au loc si ateliere de handmade sau vizionari de filme, trebuie doar sa le urmaresti pagina de Facebook.

Unde gasim restaurantul Musafir?

Restaurantul Musafir se afla in centrul vechi, pe strada Covaci, la numarul 12, deasupra barului Atelierul Mecanic. Pentru rezervari foloseste numarul 0742010510 si nu uita ca programul este de luni pana duminica de la 12 am la 12 pm.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul indian Musafir pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Musafir
    Program: zilnic: 12:00 - 24:00
    Adresa: Strada Covaci nr. 12 (deasupra barului Atelier Mecanic)
    Bucuresti , sector 3 , Romania
    Telefon: 0742 010 510
    Map of <b>Program</b>: zilnic: 12:00 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*