Home » Localuri, Restaurante

Meze Taverna – periplul grecesc din Centrul Vechi

2 December 2012 scris de 3 comentarii

KoolRank: 10/10

atmosfera si design: 10/10

meniu: 10/10

servire: 10/10

preturi: 9/10

Cu siguranta cheia succesului in Centrul Vechi este personalizarea localurilor pana in cele mai amanuntite detalii. Vrei sa te tina minte clientii? Ofera-le o experienta cat mai aproape de original, chit ca originalul se afla la sute de kilometri distanta. Asta probabil si-a zis si proprietarul restaurantului Divan, Andrei Iusut, care a deschis taverna cu specific grecesc Meze. Meze este cel mai aproape de gustul grecesc pe care l-am gasit, eu una, in Bucuresti si vi-l recomand cu toata increderea.

Ce inseamna meze? Meze este gustarea sau starter-ul grecesc, o selectie de mai multe farfurii cu mici gustari calde si reci.

Care-i atmosfera in Meze Taverna cum sta la capitolul design interior?

Cand intri in local vezi mozaicul de pe podea si, daca ridici ochii, vezi o fresca aparent serioasa, dar daca zabovesti mai mult privind-o, observi detaliile amuzante si mai vezi si peretele din stanga cu harta Greciei, realizata din amulete de diverse dimensiuni cu ochiul Fatimei.

Per total, taverna are un decor incantator, amenajat pana in cele mai mici detalii si care te trimite inapoi in vacanta din Grecia de asta vara, auzi acorduri de muzica greceasca, interactionezi cu ospatari zambitori si cunosti echipa din bucatarie, venita de pe undeva din Halkidiki, condusa de cheful Georgios Kritos. Ai la dispozitie 3 incaperi unde poti lua masa, una chiar la intrare, una cu vedere spre terasa si una chiar langa bucatarie.

Intorcandu-ne la decor, odata asezat la masa, vezi laitmotivul paletei coloristice de albastru, bleu si alb, al fetelor de masa cadrilate, scaunele albe, peretii intr-o nuanta calda si decoratiunile. Mi s-a parut foarte interesanta alegerea cutiilor de feta in locul ghivecelor si a cutiilor de ulei de masline in locul abajururilor si mi-au placut in mod special peretii imbracati in lemn, din bucatarie.

Terasa este si ea fermecatoare, mai ales prin delimitarea ei de spatiul public prin motocicletele vechi folosite ca ghivece XXL, ca si prin cutiile mari de feta.

Ce bem si ce mancam bun in Meze Taverna?

Meniul este ca un ghid de calatorie in bucataria greceasca, din care afli cate ceva despre stilurile culinare grecesti, despre adevarata feta si activitatea lor de suflet, pescuitul.

Printre preparatele existente, gasesti atat mancaruri cunoscute precum tzatzikimoussakas sau souvlaki, cat si kokkinisto moschari, adica vitel gatit cu sos de rosii sau Arnaki kassandrino, adica miel cu ceapa verde, marar si prune, dar si sarmele in foi de vita, caracatita murata sau hamsii marinate. Toate aceste preparate se pare ca sunt facute cu ingrediente de baza aduse din Grecia.

Incursiunea mea culinara a  inceput un aperitivele. Am luat Taramosalata, o spuma de icre, a carei textura m-a dat gata, fiind foarte fina, si al carei gust mi-a placut, dar mi s-a parut un pic cam sarata. Am comandat si Feta Tiganiti, o portie de branza feta in foietaj peste care a plouat cu miere si seminte de susan; si nu am putut sa stau deoparte de la clasica salalta tzatziki, care a fost exact cum trebuie sa fie, mai ales datorita iaurtului grecesc si a uleiul de masline venit de la mama Grecia. Si salata de icre si tzatziki-ul au venit insotite cu cate o maslina gustoasa si o paine de casa cu ulei de masline, aceasta din urma fiind din partea casei.

La felul principal am luat Kalamarakia yemista, mai exact calamar umplut cu orez. Mie nu mi-a placut acest fel de mancare, de la miros si pana la prezentare, mi s-a parut o experienta culinara pe care nu as vrea sa o repet. Mirosea prea tare a fructe de mare, mi s-a parut cam gretos, iar la aspect chiar era ceva de filme horror. Totusi, nu cred ca preparatul in sine este rau, pur si simplu nu a fost pe gustul meu.

La desert, intre baclava si placinta cu portocale, ni s-a recomandat cea din urma, adica Portokalopita, dar am inteles ca si baclavaua ar fi de incercat.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Meze Taverna?

Preturile sunt cam medii spre mari: o masa de o persoana cu 2 aperitive, un fel principal, un pahar de vin si un desert ajunge la 130 de lei.

Gustarile reci si salatele incep de la 14 si ajung la 45 de lei, cele calde sunt 18 – 59 lei, branzeturile traditionale sunt 18 – 26 lei, pestele si fructele de mare sunt 38 – 160 lei, preparatele din carne incep de la 29 si ajung la 58 de lei, iar deserturile sunt 18 – 27 de lei.

Un suc e 8 lei, un suc proaspat 12 – 15 lei, o cafea este 8 – 14 lei, cocktail-urile sunt 16 – 22 lei, Ouzo este 12 – 14 lei la 40 ml, vinul la pahar este 15 lei, iar o carafa de vin grecesc este 40 lei.

Cum suntem serviti in Meze Taverna?

Intr-o seara friguroasa am avut parte de cea mai calduroasa primire, si la propriu si la figurat. Caci de indata ce am intrat in local o chelnerita ne-a indreptat spre masa aflata langa calorifer.

Am dat de o chelnerita prietenoasa si zambitoare, care si-a facut discret treaba si mi-a lasat o impresie placuta.

Cand sa mergem la Meze Taverna si pentru ce ocazii este potrivita?

Pentru o experienta culinara greceasca cat mai aproape de original mergeti fara nicio grija la Meze. Iar localul este la fel de potrivit pentru cina in doi sau pranzuri in familie.

Unde gasim Meze Taverna?

Meze se afla in centrul vechi, dar in zona linistita a tumultosului cartier, adica pe strada Tonitza, la numarul 6. Vei vedea o terasa frumoasa, delimitata cu scutere cu flori in ladite si vei sti ca ai ajuns unde trebuie. Pentru rezervari, suna la numarul 021 539 53 53.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Meze Taverna pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Meze {$surname} Meze Taverna
    Adresa: Strada Tonitza nr. 6
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 021 - 539 53 53
    Map of
    Yahoo Map - Live Map

    Centrul istoric Bucuresti

3 comentarii »

  • Bogdan said:

    Am fost vineri seara cu sotia sa mancam aici si am servit:
    -salata tzatziki – doar ea a mancat – a zis ca e perfecta;
    -taramosalata – exact ca in review-ul dvs, buna dar usor sarata, cam pt. 2 persoane;
    -feta tiganiti – o placinta desoebita;
    -biftec cu orez – un fel nou de mancare, nu era in meniu, cu carne de vita tocata, insa nu cruda, ci gen khebab – buna;
    -musaca – nu stiu exact ce carne, dar foarte buna si o textura extrem de fina;
    -salam de buscuiti – destul de ok;
    -iaurt cu miere si nuca – chiar bun;

    E un local destul de micut si cochet, cu muzica greceasca; servirea a fost foarte buna. Preturile sunt ceva mai mari fata de alte restaurante grecesti, dar si preparatele sunt mai deosebite si, de obicei, in cantitati suficiente.

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant grecesc Meze Taverna – KoolRank: […]

  • Top restaurante grecesti Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Per total, taverna are un decor incantator, amenajat pana in cele mai mici detalii si care te trimite inapoi in vacanta din Grecia de asta vara, auzi acorduri de muzica greceasca, interactionezi cu ospatari zambitori si cunosti echipa din bucatarie, venita de pe undeva din Halkidiki, condusa de cheful Georgios Kritos. Ai la dispozitie 3 incaperi unde poti lua masa, una chiar la intrare, una cu vedere spre terasa si una chiar langa bucatarie. Meniul este ca un ghid de calatorie in bucataria greceasca, din care afli cate ceva despre stilurile culinare grecesti, despre adevarata feta si activitatea lor de suflet, pescuitul. Printre preparatele existente, gasesti atat mancaruri cunoscute precum tzatziki,  moussakassau souvlaki, cat si kokkinisto moschari, adica vitel gatit cu sos de rosii sau Arnaki kassandrino, adica miel cu ceapa verde, marar si prune, dar si sarmele in foi de vita, caracatita murata sau hamsii marinate. Toate aceste preparate se pare ca sunt facute cu ingrediente de baza aduse din Grecia. Citeste mai mult… […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*