Home » Gale de film, Oscar 2012, Stiri cinema

Melodii in cursa pentru Oscar 2012

3 February 2012 scris de Niciun comentariu

Tot in 2009, cand Academia a avut revelatia cu schimbarea numarului de filme nominalizate la titlul de Cel mai bun lungmetraj al anului, a mai scos din palarie si alte renovari. Mai exact, la categoria Celui mai bun cantec original – nominalizatii fiind alesi aici dintotdeauna doar de catre ramura muzicienilor din industria de film inclusi in AMPAS. De la instituirea noii reguli, care sta in picioare si anul acesta, ei trebuie sa dea note melodiilor propuse, 39 la numar in 2012, iar norocoasele ramase in cursa la runda finala, a nominalizatilor, trebuie sa intruneasca o medie de cel putin 8.25. In 2012, cum probail ati aflat pe 24 ianuarie cand s-au anuntat toate nominalizarile, am aflat ca doar doua melodii (2!) merita o sansa un omulet aurit.

Insa o anexa si mai fascinanta – de-a dreptul deprimanta acum – la regula instituita acum trei ani este ca, in cazul in care un singur cantec impresioneaza membrii Academiei, imediat urmatorul pe lista, indiferent de scor, intra si el in competitie. De voie, de nevoie, caci ce cursa am mai avea daca melodia ar concura cu sine insasi – intuiesc un banc pe-aici pe undeva – avem doi nominalizati, dintre care doar unul e pe merit. Care anume,  “Man or Muppet” (din filmul The Muppets) sau “Real in Rio” (din animatia Rio), a intrat ca prin urechile acului in fierberea dinaintea Oscarurilor? Nu stim, dar cert e ca la votul final participa toti cei peste 6000 de membri AMPAS, nu doar cei cu ureche muzicala, deci demosul va decerna laurii in necunostinta de cauza.

Iata, deci, cele doua participante la an-tan-te-ul din 26 februarie:

Man or Muppet (The Muppets), compus de Bret McKenzie si interpretat de Jason Segel:

Real in Rio (Rio), compus de Sergio Mendes, Carlinhos Brown si Siedah Garrett:

Si, avand in vedere ca la votare membrii AMPAS au nu doar melodia in casti ci scena din film cu totul in fata ochilor, si ca suportul vizual influenteaza intotdeauna, iata-l mai jos – un pic ciuntit pe final de distribuitorul international, ca nu cumva sa fie compromisa pe YouTube o felie prea mare din magia filmului:

Printre marii perdanti din start se numara Elton John (Gnomeo & Juliet), Pink (Happy Feet 2) si Mary J. Blige (The Help) – muzicieni cu acte-n regula care poate ca ar fi avut mai multa trecere la AMPAS-emicienii adunati in plen pentru marele vot. Asa cum stau insa lucrurile, din doua melodii care credeti ca va fi aleasa pe 26 februarie? Eu, una, cred ca de Oscarurile muzicale s-a ales… praful de pe toba.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*