Home » cinema, Filme

Love Likes Coincidences – dragostea si coincidentele lucreaza impreuna

3 November 2011 scris de Niciun comentariu

[Titlu in limba romana: Dragostea adora coincidentele]

CoolRank: 7/10

– atmosfera & entertainment: 7.5/10

– regie: 7/10

– actori: 8/10

– scenariu: 7/10

– montaj: 8/10

Nota IMDb: 7.4/10

Regie: Ömer Faruk Sorak An: 2011
Actori: Belçim Bilgin, Mehmet Günsür, Altan Erkekli Genul: drama, romance

 

Recent, circula un zvon in grupul meu de prieteni despre un film care le-a placut foarte mult si al carui titlu nu-mi suna deloc cunoscut. Cu o usoara urma de nesiguranta, am “amenintat” Google-ul cu titlul filmului si acesta l-a scos la lumina in scurt timp.

There is always room for coincidence. 

Ask Tesadüfleri Sever sau Love Likes Coincidences pe engleza, se prezinta sub forma unei drame romantice. Citind doar titlul filmului probabil ati constatat ca filmul are la baza coincidentele. Important este ca acestea nu au fost impinse pana la limita imposibilului, sunt coincidente “normale” si ca sa intelegeti mai bine, ma refer la coincidente de genul “ce mica e lumea” – pe care am simtit-o mai mult decat o data pe propria piele. In acelasi an, aceeasi luna, aceeasi zi, acelasi oras si acelasi spital, doua familii sunt mai fericite dupa ce au intampinat in sanul lor pe cei mai noi membri. Ozgur si Deniz s-au nascut intr-o septembrie frumoasa si calduroasa, in 1977, in Ankara.  Copilaria celor doi s-a intersectat de multe ori si intre cei doi s-a nascut un frumos sentiment ce poarta denumirea de dragoste, neinteles de ei in acea perioada. Timpul nu este rabdator cu nimeni si cei doi au mers pe cai diferite, ca 25 de ani mai tarziu sa se reintalneasca.

Deniz (interpretata acum de Belçim Bilgin) se afla in Istanbul, unde trebuie sa dea un interviu ce are sa-i asigure cariera de actrita. Ozgur (Mehmet Günsür), acum un tanar si ambitios fotograf de succes, organizeaza o expozitie cu fotografiile tatalui sau care a decedat. Coincidenta sau destin – cum vreti sa-l numiti – prin fata expozitiei trece Deniz, care observa prin geam o poza cu ea din copilarie. Uimita de descoperire, intra la expozitie si il cauta pe autorul fotografiei, dar se alege cu fiul acestuia – Ozgur. La prima vedere, cei doi nu se recunosc, dar cu fiecare secunda pe care o petrec impreuna se formeaza o relatie tot mai puternica intre ei si rascolesc amintirile copilariei. Actiunea se desfasoara pe doua planuri – unul prezent si unul trecut. Cele doua se intersecteaza si de multe ori planul prezent este cel care “porneste” desfasurarea evenimentelor din planul trecut. Mare parte din intamplarile din film sunt bazate pe coincidentele persoanelor apropiate regizorului si scenaristului.

Atmosfera este construita in mare parte de cele doua personaje intre care exista o atractie construita treptat. Coloana sonora formata tot din muzica turceasca a fost bine plasata pentru a accentua unele momente din film. Despre modul de viata al turcilor nu se poate spune foarte multe pentru ca nu s-a pus accentul pe asa ceva.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Love Likes Coincidences a fost prima mea intalnire de gradul 3 cu un film turcesc. Atat actorii cat si regizorul imi erau necunoscuti pana acum. Ömer Faruk Sorak a preluat regia si s-a descurcat admirabil. Accentul l-a pus pe sentimentele actorilor, pe fizionomie si reactia lor la diverse evenimente. Trecerea de la planul present la planul trecut si invers a facut-o fin si a potrivit foarte migalos secventele. Tot acesta a semnat regia si pentru G.O.R.A. si Sinav . Alegerea actorilor s-a dovedit la fel de inspirata. Deniz este interpretata de Belçim Bilgin, o turcoaica de o frumusete rara. Cel care ii pune inima pe jar frumoasei Deniz este interpetat de Mehmet Günsür. Cei doi transforma filmul intr-o poveste frumoasa intrucat sunt simpatici si carismatici.

Ce spun criticii despre Love Likes coincidences? 

Din pacate nu sunt prieten cu niciun critic profesionist ca sa-i pot recomanda filmul. IMDb-ul este singurul care salveaza filmul, dandu-i o nota de 7.4 din 10 lui Love Likes Coincidences, iar rottentomatoes.com si metacritic.com se fac de ras – din nou.

Verdictul KoolHunt.ro

Love Likes Coincidences m-a deconectat de la numarul mare de filme americane pe care le-am urmarit in ultimul timp. Este o experienta placuta si din nou un exemplu ca oriunde in lume se pot face filme bune. Eu il recomand tuturor amatorilor de drame romantice. S-ar putea sa fie unul dintre filmele frumoase ale anului pe care ar fi mare pacat daca il veti rata.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*