Home » Localuri

Leonard Caffe – o incursiune in anii ’20

23 February 2007 scris de 5 comentarii

[Update: Cafeneaua Leonard Caffe s-a inchis momentan.]

Am ajuns saptamana trecuta la Leonard Caffe. Ma chinuiam de mai bine de o luna, de cand mi-a spus tatal meu despre Leonard Caffe, sa gasesc magazinul-cafenea atat de celebru. Totusi, pana sa aflu numarul exact al strazii, mi-a fost imposibil. In afara unui semn pe asfalt “Cafea” si a unei timide firme pe gard, Leonard Caffe nu te imbie sa ii treci pragul. Si cu toate acestea, inauntru am gasit ceva lume adunata la o discutie intima intre prieteni.

Poza preluata de pe site-ul Leonard Caffe

Decorul iti aminteste inca de la inceput de Bucurestiul anilor ’20. Desi putin saracacios, nu inceteaza sa iti atraga atentia detaliile. Poze din vremea razboiului, mesele care sunt in realitate masini de cusut Singer si alte firme, vitrina cu cutii de cafea de import, rasnite de cafea si alte obiecte din anii ’20 in colturi si o atmosfera fara pretenii sunt coordonatele principale ale Leonard Caffe.

Am gustat o caffe latte intrucat meniul nu era deosebit de variat – doar preparatele de baza calde pe baza de cafea. Preturile mici (caffe latte -4 RON), servirea prompta si prietenoasa. Ceea ce da savoarea cafenelei acesteia mici, este gustul real al cafelei – un gust pe care nu l-am simtit de multa vreme. Imbiata de acest gust, a doua zi am revenit pentru a cumpara 400 grame de cafea Isla Margarita – la recomandarea vanzatorului-chelner.

Nu as reveni la Leonard Caffe pentru a bea o cafea – este un spatiu mic, distanta dintre mese este mica asa incat nu poti discuta in liniste, iar toaleta este dezastruoasa. As reveni insa aici pentru a-mi cumpara din nou Isla Margarita si poate a incerca si celelalte 10 sortimente de cafea de import.

Leonard Caffe este situata pe str. Avrig nr.7.

  photo of Leonard {$surname} Leonard Caffe
  Adresa: str. Avrig, nr. 7
  Bucuresti , Sector 2 , Romania
  Telefon:021-2520676
  Map of
  Yahoo Map - Live Map


5 comentarii »

 • Cetateanul Roman said:

  Putin confuz .. deci este vorba despre un local in Ialomita .. am crezut ca e vorba de Bucuresti

 • hawke said:

  Vad ca nu ti-a placut filmul :D cu fericirea. Nu trebuia sa iti scoti poza de la profil, era chiar reusita. ;)

 • Raluk said:

  Pentru Cetateanul Roman – este o locatie in Bucuresti. Totusi, Leonard Caffe functioneaza si in regim de franciza si are sedii in toata tara. Exista insa Leonard Caffe pe str. Avrig in Bucuresti in apropiere de pta. Iancului

 • LEONARD Caffe said:

  LEONARD Caffe va invita la TARGUL CAFELEI

  Sambata, 31 martie 2007, incepand cu ora 10.00, va asteptam in str Avrig nr 7 (sediul Vodafone -Connex- Obor) pentru a participa la TARGUL CAFELEI – LEONARD Caffe, o prelungire imbietoare a Targului de antichitati – Primaria sectorului 2 – Obor. Cultura cafelei. Expozitie de fotografii si antichitati. Arta prajirii cafelei sub ochii dumneavoastra. Degustare si vanzare promotionala.
  Atmosfera boema a vechilor cafenele. Veniti cu prietenii !!
  Descoperiti lumea LEONARD Caffe, cafeaua petrecerilor lungi !

 • Marcus Reeves said:

  Magazinul de cafea – se afla acum la adresa Kogalniceanu nr. 16.
  In continuare se poate servi cafea foarte buna. E un loc intim placut, cu mese de cusut vechi transformate in masute de cafea.
  Exista rafturi cu carti ca sa cititi ceva si sa va delectati timpul.
  Daca in timpul zilei este un linistit, seara se animeaza de grupuri de tineri care vin sa socializeze, care fac concursuri de darts, joaca sah, se organizeaza si petreceri.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*