Home » Localuri, Restaurante

La Salul cel Negru – un mix interesant de interbelic cu modern

18 February 2013 scris de 3 comentarii

la-salul-cel-negru1UPDATE: La Salul cel Negru s-a inchis.

KoolRank: 7.5/10

atmosfera si design: 9/10

meniu: 9/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

Pontul cu Salul cel Negru a venit de la o prietena care mi-a zis ca exista un restaurant unde poti manca supa crema de cartofi cu vanilie. Antenutele mi-au zbarnait, mi-am potrivit esarfa la gat si am pornit val-vartej spre restaurantul cu nume de melodie lautareasca veche.

Care-i atmosfera in Salul cel Negru si cum sta la capitolul design interior?

la-salul-cel-negru2Deschizi usa scartaietoare de la intrare si intri pe un coridor de unde pornesc, la stanga si la dreapta, cele patru saloane ale localului, saloane decorate elegant cu tablouri, candelabre, un pian vechi, scaune cu ornamente, toate intr-o paleta coloristica cu aer vintage, care te duc cu gandul la perioada interbelica.

Barul de la subsol este destul de minimalist, obiectul care il defineste este pianul, dar imaginea este putin alterata de aerul conditionat chiar de deasupra lui.

Ce nu mi-a placut a fost acustica localului. Cand am fost era un singur salon ocupat de un grup de clienti, ale caror voci rasunau in tot localul. Un alt lucru deconcertant a fost muzica, am ascultat de toate, de la Lana del Rey, la Robbie Williams, Bach si muzica orientala. Putin ciudat pentru un local care vrea sa-ti dea o senzatie interbelica.

Ce mancam si ce bem bun in Salul cel Negru?

la-salul-cel-negru3Meniul este si el un pic ciudatel, la modul ca nu stii cum sa combini preparatele, sau cel putin asta a fost senzatia pe care mi-a dat-o mie. Pe site poti citi meniul care cuprinde preparate frantuzesti, italienesti, japoneze si romanesti. Au multe preparate atipice, incepand de la antreuri, unde ai scoici Saint Jaques cu jeleu de mandarine si anason, trecand prin supe, unde ridici o spranceana la supa crema de cartofi dulci cu vanilie Bourbon, si pana la preparatele din carne, ciolanul de porc confiat, si chiar salatele – salata de bureti cu usturoi.

Am incercat supa crema de scoici si peste, care a venit in ditamai farfuria. Supa nu prea a fost crema, gustul dulce am incercat sa-l contrabalansez cu painea prajita cu usturoi adusa, iar somonul maruntit nu prea isi facea rolul de aromatizator. In schimb, supa crema de ciuperci a fost un deliciu culinar si o bucurie estetica.

la-salul-cel-negru4La felul principal am trecut in bucataria italieneasca si am luat rigatonni quattro formaggi, portie care la o prima vedere parea mica, mai ales in farfuria mare in care au fost aduse, dar care s-au dovedit a fi indestulatoare. Am combinat si ardeiul copt umplut cu branza si pesto, de la aperitive, cu niste cartofi taranesti cu branza de capra, alegere care s-a dovedit a fi excelenta.

La desert as fi vrut ceva usor, asa ca am cerut mousse de zmeura, desert pe care insa nu-l aveau, fapt care m-a facut sa renunt la orice alt desert, adica cheesecake, souffle de ciocolata sau clatite cu mere glazate si sos de scortisoara.

Cash or credit? Cum sunt preturile Salul cel Negru?

la-salul-cel-negru5Un suc este 6 lei, o cafea 6 – 10 lei, un ceai 8 lei, un cocktail nonalcoolic este 11 lei, berea se gaseste la preturi intre 8 si 14 lei, un longdrink este 15 lei. Vinul spumant este 70 – 80 lei, o sticla, iar sampania o gasesti la preturi intre 300 si 1200 lei.

Antreurile sunt intre 16 si 25 lei, o supa este 10 – 18 lei, o garnitura variaza intre 10 si 14 lei, pastele sunt 18 – 28 lei, pestele 25 – 40 lei, preparatele din carne incep de la 26 si ajung la 45 lei, iar deserturile sunt intre 12 si 18 lei.

Cum suntem serviti la Salul cel Negru?

O echipa prietenoasa si placuta te serveste cu zambetul pe buze pe tot parcursul vizitei. Un detaliu la care ar merge imbunatari este cel pe partea de recomandari, care ar trebui sa fie date, atunci cand chelnerii vad ca nu te descurci sa imbini preparatele din meniu.

Cand sa mergem la Salul cel Negru si pentru ce ocazii este potrivit?

la-salul-cel-negru8Vad restaurantul numai bun pentru pranzuri in familie sau aniversari, mai ales ca te poti bucura de intimitatea unui intreg salon, dar este si locul unde poti veni cu prietenii gurmanzi.

Barul de la subsol este o locatie buna pentru seri cu iz artistic, dar e bine sa suni inainte, sa vezi daca se intampla ceva intr-adevar.

Unde gasim La Salul cel Negru?

Pare putin complicat de ajuns la restaurantul La Salul cel Negru. Acesta se afla in zona caminelor Moxa, pe strada Semicercului nr 10. Trebuie sa cauti o cladire de culoarea portocaliu deschis. Pentru rezervari suna la 0751. 514.444. Programul este zilnic de la 12 la 23.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul La Salul cel Negru pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of La Salul {$surname} La Salul cel Negru
    Program: zilnic: 12:00 - 23:00
    Adresa: Str. Semicercului nr. 10
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0751 514 444
    Map of <b>Program</b>: zilnic: 12:00 - 23:00
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*