Home » Localuri, Restaurante

Restaurant La Colt – un nou local boem in Bucuresti

25 October 2011 scris de 3 comentarii

KoolRank: 6/10

– atmosfera si design interior: 6.5/10

– meniu: 6/10

– servire: 6/10

– preturi: 6/10

Amatorii de locuri boeme in adevaratul sens al cuvantului au acum un nou loc de intalnire: La Colt. De dragul claritatii, boem inseamna, in prezenta istorisire, un loc care trezeste nostalgii si mici filozofari, in care iti vine sa te gandesti doar la micile si marile placeri ale vietii, deloc pretentios si cu accente care il individualizeaza.

Este un loc unde vii ca sa te bucuri de mancare si de prieteni, usor asemanator cu micile restaurante amenajate acasa la cineva extrem de pasionat de bucatarie.

Care-i atmosfera in La Colt si cum sta la capitolul design interior?

Cand intri in localul La Colt ai senzatia ca te intorci putin in timp: mobila din lemn masiv, dusumea de lemn, cuiere din lemn masiv, lustre din fier forjat dantelat. Salonul fumatorilor, cel mai reprezentativ pentru aceasta descriere, reuneste o coletie de mese si scaune din lemn masiv, toate diferite intre ele, dar foarte elegante si comode. Te simti ca intr-o sufragerie boiereasca si parca astepti sa vezi chisele cu dulceata sau serbet cu apa rece. Intr-un colt, un radio vintage, pe care frecventele se cauta rasucind niste rotite, canta discret. Peretii proaspat smirgheluiti arata ca si cum locatia s-ar pregati de o zugraveala, vizibile fiind din loc in loc mici reparatii cu glet. Dusumeaua, desi nu scartaie, pare a fi originala si are din loc in loc urmele vopselei initiale. Destul de inedit, dar foarte placut luminat, usor surprinzator prin constrastul dintre mobila de lemn masiv cu tapiterie atent lucrata (in piele sau in catifea) si peretii nefinisati.

Ce mancam si bem bun in restaurantul La Colt?

Restaurantul se lauda cu racii si cu fructele de mare proaspete, iar  meniul a fost cu siguranta pus laolalata de un gurmand. Este moderat ca numar de preparate si varietate. Mergand acolo pentru racii mult aclamati (atat pentru gust cat si pentru generozitatea portiei), am fost putin dezamagiti cand chelnerita ne-a facut un semn discret cum ca ar fi mai bine sa comandam altceva :( intrucat racii statusera cam mult pe uscat se pare.

Meniul este organizat in stil clasic: antreuri, supe si ciorbe, paste, peste, fripturi de vita, fructe de mare, preparate la gratar, garnituri si deserturi.

Capitolul antreuri cuprinde cateva feluri de bruschete, nimic foarte inedit. La categoria supe insa avem de-a face cu o selectie echilibrata: atat clasicele ciorbe (de burta, de vacuta, de legume, de pui) dar si inediata supa de ceapa. Noi am optat pentru cea din urma si am fost extrem de multumiti: puternic aromata cu dafin si insotita de felia de paine cu cascaval topit, fara gustul puternic acrisor de cidru (cum te izbeste cea de la Red Angus). Dar pana la urma este totusi o chestie de gust.

La capitolul fel principal, depasind momentul de dezamagire ca nu puteam comanda raci, ne-am orientat catre fructe de mare la gratar si cotlete de berbecut.

Fructele de mare au venit intr-o portie extrem de generoasa (3 bucati de caracatita, una de calamar si 3 sau 4 creveti) si se simtea ca erau proaspete. Bine patrunse de gratar si fragede, asezonate atat cat trebuie cu sare si piper, dar excelent insotite de un sos adus pentru cotlete: preparat din ulei de masline, otet, bucatele de rosii, usturoi zdrobit si patrunjel proaspat, adauga o nota usor dulceaga si usor intepatoare in acelasi timp atat cotletelor cat si caracatitelor.

Cotletele au fost si ele indestulatoare, bine patrunse pe gratar astfel incat erau extrem de crocante si a fost o placere sa le rod pana la os. Sosul mai sus amintit le-a dat si lor o nota mai usoara, desi se simtea ca intr-adevar vorbim despre berbecut si nu despre berbec, data fiind fragezimea carnii.

La desert am avut de ales intre clatite cu diverse umpluturi si tiramisu. Salut inca o data restaurantele care aleg sa faca maxim 3 sortimente dintr-un anumit fel al mesei, dar il fac bun. Tiramisu era proaspat, facut ca la carte, cu mascarpone si pudra de cacao presarata atunci peste felia servita.

La capitolul bauturi puteti alege dintr-o gama variata de ceaiuri Demmers. Extrem de aromate si generoase ca portie (deci nu avem de-a face cu fenomenul ceai la dop, ca in locurile unde se serveste ceai in cesti de espresso).

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul La Colt?

Cash. Preturile sunt moderate si reflecta in mod corect calitatea si cantitatea de mancare servite. O portie de fructe de mare la gratar costa 43 de lei, cotletele de berbecut 35, fripturile de vita undeva in jur de 50 lei, iar supele si ciorbele variaza intre 7 lei pentru o ciorba de legume si ajung pana la 12.5 lei pentru o ciorba de burta. Garniturile sunt extrem de ieftine: pentru 4 lei poti primi cartofi prajiti (nu de la punga), legume la gratar, piure de cartofi sau orez. Deserturile sunt si ele extrem de accesibile: o portie indestulatoare de tiramisu (ar putea sa atenteze la ea chiar si doua persoane care au mancat ceva mai mult) costa 12.5 lei. Ceaiurile de la Demmers costa 8 lei, iar racoritoarele in jur de 7-8 lei. Lista de vinuri era destul de variata, putandu-se alege spre exemplu o sticla de vin din Chile pentru 60 lei.

Prin urmare, o masa extrem de indestulatoare pentru o persoana foarte, foarte infometata poate ajunge la 80 lei, in functie de preparatele consumate. Daca optam pentru fripturi de vita si consumam si un vinisor alaturi, atunci mergem usor catre 100 lei / persoana si putem chiar depasi, in functie de apetit.

Cum suntem serviti in La Colt?

Cu amabilitate. Am apreciat foarte mult gestul domnisoarei care ne-a servit, de a nu ne lasa sa comandam ceva mai putin proaspat. Probabil de aceea am trecut cu vedere usor faptul ca desi comandasem legume la gratar am primit cartofi prajiti si in loc de cotlete in sos de mustar si vin am primit cotletele la gratar. Serviciile au fost prompte in rest, nu am asteptat prea mult pentru niciunul dintre feluri si am primit toate informatiile pe care le-am cerut. Mi-a placut in mod deosebit bolul cu apa si lamaie in care sa ne clatim mainile dupa ce am mancat: avea si o frunza de menta proaspata.

Cand sa mergem in La Colt si pentru ce ocazii este potrivit?

Dat fiind ca duminica la pranz localul era gol, s-ar putea sa se anime mai mult spre seara. Este un loc unde sa iesi cu prietenii (cu cat mai multi cu atat mai bine) pentru a manca ceva bun si a bea cel putin in cinstea placerii de a bea si manca. Date fiind finisajele localului, cel putin la salonul de fumatori, nu l-as recomanda pentru intalniri de afaceri si nici pentru cine romantice, dar merge de minune pentru o seara cu gasca in oras.

Unde gasim La Colt?

La Colt se afla pe strada Popa Nan la numarul 3A, chiar inainte de a intra in intersectia cu Pache Protopopescu. Intrucat este la inceput, s-ar putea sa nu fie stringenta nevoie de o rezervare.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul La Colt pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant  {$surname} Restaurant La Colt
    Adresa: Strada Popa Nan nr. 3A
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • cry said:

    da si mai se da la meniu un streptococ care iti da urmatoarele simtome
    – reflux gastro intestinal
    – ulcer
    – gastrita si multe altele , pacat ca la pomul laudat se merge cu sacu sper sa va faceti analizele sa nu patiti ce au patit si alti

  • Oana said:

    Stimata domnisoara, cred ca ar trebui sa va pastrati pentru Dvs. frustrarile si neimplinirile personale.Am mancat, si nu o singura data,la acest restaurant si nu am primit nici un supliment gen STREPTOCOC sau alte “simtome”.
    Daca vremea de afara v-a cauzat “reflux gastro intestinal/ulcer/ gastrita si multe altele”, de ce continuati sa frecventati locatia?
    Sau analizele de invidie si rautate v-au iesit la cote alarmante?

    Sa aveti o zi minunata.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*