Home » Filme

Kinofest 2012 – 300 de scurtmetraje digitale de pe 6 continente

22 October 2012 scris de Niciun comentariu

A sasea editie a Festivalul International de Film Digital Kinofest va asteapta in Bucuresti cu cifre surprinzatoare. Peste 300 de scurtmetraje digitale, de pe 6 continente, din care 200 sunt premiere pentru Romania. Proiectiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub si ComicBookCity Cafe.

Life goes digital… again! 

Competitiile prezinta 90 de filme, toate premiere (in Romania), iar sectiunile sunt cele consacrate: 21 de filme la sectiunea Fictiune, 43 de filme la Animatie si 26 de filme la Micromovie. Sectiunea off-concurs (a patra sectiune a festivalului – noncompetitiva) prezinta 40 de productii: trei programe de animatii, un program de fictiune si un program de filme romanesti de fictiune. Un singur film romanesc va fi prezent in competitie, la Fictiune, dar alte doua programe speciale vor fi dedicate creatorilor romani, prezentand 21 de scurtmetraje. Filmele din selectia oficiala 2012 vor putea fi vizionate la Cinematograful Europa, si la Mansarda Bastilia.

Pentru ca in ultimii ani ne-am bucurat de tot mai multa atentie din partea producatorilor/creatorilor din Asia, primind sute de animatii foarte interersante, am programat mai multe selectii: Panorama Asia, Scurtmetraje japoneze din festivalul Short Shorts Film Festival & Asia, “Made in Taiwan” – toate proiectate in premiera in Romania. Astfel, Kinofest devine cel mai important promotor si distribuitor al animatiei asiatice in Romania, si probabil, in Europa de Est.

O prezenta foarte importanta, dar deja traditionala la Kinofest este cea a producatorilor spanioli. Spania este cel mai prolific producator european de scurtmetraje de fictiune, de o calitate exceptionala; iar Kinofest este festivalul romanesc care prezinta in fiecare an importante productii spaniole, filme de referinta pe plan international. In acest context, cu atat mai potrivita este colaborarea cu Institutul Cervantes, care va fi una din gazdele festivalului. Noul sediu al Institutului, dotat cu sala de proiectie, este in cladirea istorica Hotel Cismigiu de pe Bulevardul Elisabeta. Acolo vor rula programele de scurtmetraje spaniole reunite sub titlu „Tortilla de cortometrajes” – din nou, toate filmele sunt premiere in Romania. Inca un program de filme spaniole va rula sambata seara la Energiea Pub, un program de filme horror si thriler, castigatoare a numeroase premii internationale: Scary Spanish Night.

Kinofest este un proiect cultural realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. si este cel mai important festival de film digital din Romania organizat incepand din 2007. La cele cinci editii desfasurate pana acum, Kinofest a prezentat peste 1200 de scurt metraje, marea majoritate premiere in Romania, propunand la fiecare editie o selectie unica si de un inalt nivel artistic. Kinofest promoveaza genuri si tehnici variate de filme, unele populare sau din contra mai putin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul isi propune sa promoveze noile viziuni in media, tehnologii inovative, artisti independenti si creatiile lor – film, muzica si arte vizuale.

Mai multe despre Kinofest 5, editia de anul trecut, gasiti aici.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*