Home » Carti

Jennifer Weiner este Super-tare la Pat

15 July 2009 scris de Niciun comentariu

jennifer-weiner-super-tare-la-pat-good-in-bedCe ai face daca fostul tau iubit, jurnalist al uneia dintre cele mai mari reviste de femei din America, ar scrie dupa despartirea voastra un articol despre “Cum sa iubesti o femeie mai plinuta decat tine”. Si asta in conditiile in care femeia mai plinuta erai chiar tu. L-ai uri? Ai mai dori sa te impaci cu el? Ai incepe o cura de slabire?

Cum sa iubesti o femeie corpolenta

Eroina romanului lui Jennifer Weiner – Super Tare la Pat – , Cannie Shapiro, este reporter pentru Philadelphia Examiner. Si nu si-a dorit niciodata sa fie populara. Si mai ales nu in acest fel. Vreme de doua­zeci si opt de ani lucrurile par sa-i fi mers bine – desigur, au existat si probleme cu noua orientare sexuala a mamei si cu tatal absent din vietile lor in urma divor­tului, dar Cannie are prieteni cu care se intelege minunat, un caine credincios pe care il adora si o slujba intere­santa. A cazut la pace chiar si cu kilogramele in plus.

Odata cu publicarea articolului respectiv insa, Cannie este distrusa si pe cale sa isi regandeasca intreaga viata. Desigur, cu ajutorul umorului si al stilului plin de neprevazut al autoarei, care ne ofera o comedie ce se citeste cu sufletul la gura. Cannie va trece prin sentimente amestecate fata de fostul iubit, diete drastice de slabire, o imprietenire haioasa foc cu una dintre starurile Hollywoodiene si un nou iubit deosebit de sexy si intelegator.

Jennifer Weiner – una dintre cele mai citite autoare de chick-lit ale momentului

Jennifer Weiner a debutat in 2001 cu romanul Super-Tare la Pat/Good in Bed si a continuat cu succesul In Her Shoes, ecranizat cu Cameron Diaz in rolul principal. Ceea ce a urmat acestui succes obtinut rapid a fost un ritm nebunesc pe sistemul “anul si romanul” si deci inca 6 romane chick-lit publicate.

Ce am apreciat eu una la stilul lui Jennifer Weiner este perspectiva deosebit de realista pe care o ofera asupra vietii unei femei in ziua de astazi. Weiner nu vrea sa ne vanda iluzii. Viata unei femei care trebuie sa lupte cu kilogramele in plus, concurenta de la job, viata de zi cu zi si o viata sentimentala plina de tulburente nu are cum sa fie usoara. Dar metodele pline de gandire pozitiva pe care le aplica personajul principal al cartii sunt deosebit de eficiente si inspirationale.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*