Restaurant japonez Itadaki Sushi – esente tari si nobile
– atmosfera si design interior: 9/10
– meniu: 8.5/10
– servire: 9/10
– preturi: 8/10
In proaspatul hotspot din zona Floreasca, mai precis pe Str. Banu Andronache, a rasarit de foarte putin timp (cca 3 saptamani) o mica bijuterie de local care ilustreaza perfect ideea ca nu e nevoie de sute de metri patrati si de armate de chelneri pentru a crea o experienta deosebita. Ba dimpotriva.
Care-i atmosfera la Itadaki Sushi si cum sta la capitolul design interior?
Itadaki (care in limba japoneza inseamna “victorie”) este un local extrem de mic si de cochet in care arta japoneza a prepararii si servirii mancarii este completata de ospitalitatea romaneasca. Avem la dispozitie o masa de bar pentru 6 persoane in interior sau 2 masute de 1-2 persoane, fiecare amplasate in fata restaurantului, pe trotuar. Si sunt sanse foarte mari ca unul dintre proprietari sa va intampine si sa va povesteasca despre preparatele din meniu, nu inainte insa de a va zambi. Atmosfera este deci una care indeamna la socializare. La oricare dintre mese te-ai aseza, vei auzi invariabil conversatiile vecinilor si vei putea fi auzit. Dar ceva imi spune ca oamenii care frecventeaza acest loc sunt deschisi catre a socializa cu tine, daca arati deschidere, sau suficient de discreti, daca e nevoie.
Ce mancam si bem bun la Itadaki Sushi?
Preparate japoneze, desigur :) Dar nu numai sushi, asa cum ne sugereaza denumirea. Ci o paleta interesanta de feluri incepand cu supe si pachetele fine cu umpluturi diverse, mergand pana la feluri principale din carne de vita, dorada preparata in stil japonez sau o mare varietate de sushi si finalizand cu cateva (putine dar superbe) variante de desert.
In calitate de proaspat prozelit al minunatiei numite sushi, fiecare incursiune intr-un astfel de local este pentru mine un prilej de “instruire”, descoperire, dar mai ales desfatare. Meniul insiruie cuminte o multitudine de preparate, fie ele rulouri clasice de orez (pe numele lor maki sau futomaki, in functie de diametrul ruloului si de varietatea umpluturii si a invelitorii), fie ele “aranjamente” de orez peste care troneaza o bucata de peste crud (pe numele lor nigirizushi). Rulourile sunt atat de felurite incat poate dura un sfert de ora numai pentru a citi meniul: invelisul poate fi din alge, din tempura, din tobiko (icre fine si colorate), din legume, iar lista poate continua. Din dorinta de a fi surprinsi, am ales un platou Sumo, care contine 18 “imbucaturi” de sushi, pe care l-am completat cu o portie de California Rolls, o minunatie de rulou cu invelis de tobiko si interior de crab si avocado. Platoul a fost exact cat trebuia de mare pentru doua persoane, mai ales in ceea ce priveste cantitatea de wasabi pusa la dispozitie :) Pentru aceia dintre voi care, ca si mine, sunt abia la inceputul incursiunii pe aceste taramuri culinare, wasabi este un praf verde si “cam” iute, realizat din radacina unei plante omonime. Proprietatile dezinfectante ale acestui praf sunt de notorietate, motiv pentru care unii cunoscatori sustin ca intocmai acest praf este cel care ne protejeaza de toxiinfectii alimentare, chiar daca mancam carne nepreparata termic. Intrucat nu sunt un fan wasabi, sau poate inca nu stapanesc prea dibaci arta cuprinderii ruloului intre bete, dezmierdarea ruloului cu putin wasabi iar apoi scufundarea lui usoara in sosul de soia si acoperirea lui cu o feliuta de ghimbir murat, m-am abtinut de la wasabi. Cu toate acestea, nu am patit vreo suferinta pentru ca, asa cum se simtea la miros si la gust, toate ingredientele folosite de bucatarii de la Itadaki sunt extrem de proaspete mereu. Preferatele mele au devenit nigirizushi si rulourile cu tobiko sau tempura. Nigirizushi (adica aranjamentele de orez cu peste crud deasupra) sunt de departe cea mai placuta si delectanta surpriza a familiei de sushi: gustul pestelui este atat de diafan si de “proaspat” incat nu imi dau seama cand am terminat toate bucatile de nigirizushi din fata mea :( Spectaculoase au fost si rulourile umplute cu icre rosii sau cele invelite cu tobiko, dar nici rulourile invelite in tempura sau in susan nu m-au dezamagit.
La final am incercat si o inghetata japoneza, curioasa peste masura. Sortimentele disponibile – wasabi, ceai verde si susan – au fost foarte diferite intre ele dar s-au completat surprinzator de bine. Inghetata de wasabi a fost dulceaga la inceput, pentru a incheia intr-un nota calduros de piscatoare, cea de susan era ceva mai consistenta si mai dulce, aproape ca un nougat glacé de prin partile europene iar ceaiul verde era ca o stropitoare de gradina pe timp de vara: racoritoare si exploziva. Asa da!
Cash or credit? Cum sunt preturile in Itadaki Sushi?
Cash spre credit, cum ne putem astepta la orice local care prepara si serveste sushi. In niciun caz exorbitant si in orice caz calitatea preparatelor acopera pana la ultimul banut. Un platou cu 18 imbucaturi de sushi costa 156 lei, o portie separata cu 4 rulouri costa in jur de 25 lei, iar un pahar de vin costa 20 lei. Per total, 2 persoane pot manca exact atat cat e sanatos si bine cu aproximativ 230 lei, daca opteaza si pentru desert.
Cum suntem serviti in restaurantul Itadaki Sushi?
Cum ar trebui sa fim serviti in orice local care se respecta pe sine si isi respecta clientii. Ospitalitatea gazdelor a fost extrem de autentica si nu fortata sau inghetata, ceea ce are mai mult decat efectul de a ma face sa ma intorc acolo. Imi va fi mai greu – daca nu imposibil – sa accept atitudinea afectata si scortoasa a unor ospatari care nu sunt constienti ca rolul lor este ceva mai important decat de a prelua comanda si a aduce mancarea la masa. Si ma voi astepta ca primirea sa fie peste tot ca la Itadaki Sushi. Si in definitiv, nu vad niciun motiv pentru a fi altfel :)
Cand sa mergem la Itadaki Sushi si pentru ce ocazii este potrivit?
Cand aveti pofta sa mancati un sushi extraordinar de bun, daca sunteti cunoscatori, sau cand aveti dispozitia sa experimentati un nou fel de rulou, daca sunteti la inceputul povestii de dragoste cu sushi. De preferat in doi :)
Unde gasim Itadaki Sushi?
Pe strada Banu Andronache la numarul 33 (chiar vis-à-vis de piata Floreasca). Ar fi poate bine sa faceti o rezervare la numarul de telefon 0749.979.521, date fiind dimensiunile localului.
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Itadaki Sushi pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] nu are cum sa concureze cu un sorbet de lamaie preparat de catre bucatar (cum am servit la Itadaki Sushi), cu pulpa de lamaie si tot ce mai […]
[…] Restaurant japonez Itadaki Sushi – KoolRank: […]
[…] dupa un anume ritual, nu doar se “ingurgiteaza”) care se inghesuiau anul trecut la micutul restaurant japonez si sushi bar Itadaki pot sari in sus de bucurie: gazdele de la Itadaki ii asteapta acum intr-un local mai mare, cu […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments