Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Incubator107 – un pic din toate pentru dezvoltarea personala

24 January 2013 scris de Niciun comentariu

incubator107-1Joaca si invatarea de lucruri noi nu ar trebui sa fie limitata doar la anii de scoala, ci extinsa, atat cat se pot lungi resursele de creativitate. Si daca de unul singur iti este greu sa scormonesti dupa lucruri noi de facut, Incubator 107 este comunitatea unde ai toate ingredientele dezvoltarii personale.

Daca esti genul de persoana care vrea sa stie un pic din toate, mansarda Stefanei Popa din strada Traian 107 te asteapta in fiecare saptamana cu ateliere atat de diverse, incat pana si cea mai tafnoasa persoana isi poate gasi o activitate. Iti place sa ti se dea in carti, dar simti ca vrei sa afli si tu misterul din spatele cartilor? Vrei sa inveti jonglerii? Doresti sa descoperi tainele meditatiei budiste? Vrei sa gatesti mancare exotica sau sa faci antreuri de party? Vrei sa-ti imbunatatesti CV-ul? Vrei sa faci yoga aerobica? Vrei sa auzi povestile de succes ale unor mentori? Raspunsul la toate aceste intrebari il gasesti la Incubator107.

incubator107-2Chiar daca intr-o saptamana nu vezi niciun atelier care sa te intereseze, trebuie sa stii ca in fiecare luna vin mesteri noi, in jurul carora se formeaza o micro-comunitate, asa ca ai mari sanse ca pe langa atelierul in sine sa-ti faci cunostinte si chiar prieteni. In fiecare luna sunt in jur de 12 ateliere, iar in luna urmatoare se schimba atelierele, asa ca e bine sa fii pe faza pe pagina de Facebook a Incubator107.

La Incubator107 vii sa descoperi o activitate, cu ocazia asta iti dai seama si de lucruri noi care iti fac placere si descoperi ceva si despre tine. Daca la unele ateliere poti invata sa faci un lucru, chiar si intr-o ora (de exemplu sa faci figurine din fimo sau baloane de sapun), exista ateliere care se intind pe mai multe sedinte.

Atelierele sunt ca niste pastile care-si fac efectul instant si multe dintre ele sunt minunate, mai ales pentru persoanele care nu au rabdare sa aprofundeze prea mult, ci vor sa-si faca o idee despre cu ce se mananca o activitate.

“Nu este un mediu scortos, nu e o scoala, este ca o pauza, atmosfera este relaxata. Oricine ajunge sa invete sa faca un lucru”, spune Stefana.

Stefana Popa sau unde poti ajunge cand faci ceva cu pasiune

incubator107-3Fondatoarea Stefana Popa  este mintea luminata din spatele proiectului, care de altfel si-a pus si mansarda la bataie ca spatiu pentru Incubator107. Ea nu este singura, ci are o echipa tanara si la fel de pasionata de proiect. Sa nu crezi ca a facut toate atelierele de pana acum, ci, ca fiecare dintre noi, le-a ales pe cele care i-au facut cu ochiul, adica tarot, legatoria de jurnale, jongleria, cateva de dezvoltare personala, cel de facut sapunuri si parfumuri artizanale si de cooking.

Cu scoala de regie la Sorbona si la UNATC, experienta la ICR si ca speaker la TEDx, Stefana are acum un job de community collecter si se bucura ca a reusit sa imbine pasiunea cu jobul.

Incubator in tara si peste hotare

Stefana si echipa au vazut posibilitatea de extindere in tara, unde sunt deja incubatoare in Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta si Cluj si urmeaza sa se dezvolte si in orase precum Craiova, Sibiu, Oradea, Ploiesti, Targu Mures.

Mai mult de-atat, pe viitor se doreste deschiderea de incubatoare in afara, mai intai la Budapesta, apoi la Chisinau si Belgrad.

Incubator107 inseamna si Noctura si Programul de descoperirea a pasiunilor

incubator107-4

Nocturna este evenimentul maraton al Incubatorului, unde are loc un preview al atelierelor ce vor urma. Am fost si eu la o astfel de nocturna intr-o sambata seara, si mi se pare de departe cea mai interesanta modalitate de a-ti petrece sambata noaptea. Pe langa concertele care au loc, ai parte de fragmente de ateliere, pentru a-ti face o idee asupra lor.

Nocturna este momentul in care se intalneste toate comunitatea, mesteri care au fost, mesteri care vor fi, si o ocazie buna de a dezvalui noile ateliere care vor avea loc.

Programul de descoperire a pasiunilor la sediul companiilor presupune organizarea de maratoane de ateliere din diferite bresle pentru angajatii din companii, scopul fiind ca angajatii sa ajunga la un echilibru intre munca si hobby-uri. Pana acum, aceste programe s-au organizat la Orange si la Ubisoft, iar echipa asteapta sa fie chemata si de alte companii.

Prima vizita la Incubator107

incubator107-5Eu am ajuns la un atelier cat se poate de serios din cadrul lunii “Da-ti demisia”, sustinut de Alexandra Beica si Andreea Scarlet de la CV Designers, unde am facut slalom printre informatiile legate de cautarea unui job si de deschiderea unei afaceri. Ce mi-a placut la acest atelier a fost interactiunea care s-a produs intre mesteri si participanti. La un moment dat s-au facut grupuri test, in care cineva zicea ideea unei afaceri iar restul grupului isi oferea feedback-ul, oferea sugestii, imbunatatiri si sfaturi. O alta bila alba pentru pauzele de explicare a termenilor necunoscuti, pentru micile exercitii de imaginatie si pentru exemplele din propria afacere. Pe langa informatiile ca atare, am avut ocazia sa experimentez un exemplu cat se poate de potrivit pentru o prezentare fluida, atractiva si inspirationala.

Incubator107 – curiozitati

incubator107-6Cei mai tineri mesteri au fost niste fetite de 6 – 7 ani care au venit de Craciun si i-au invatat pe doritori sa faca felicitari de Craciun, iar cel mai in varsta a fost mesterul de Tai Chi in varsta de 60 de ani.

Au fost si mesteri din afara, un tata care a facut niste jocuri bazate pe educatie muzicala si fiica acestuia, care a predat arta jongleriei.

Dintre atelierele atipice care s-au desfasurat au fost cele de baloane de sapun, yoga acrobatica, tarot, shamanism, atelierul lui Andrei Rosu care a intrat in  Cartea Recordurilor pentru cele 7 maratoane de pe 7 continente si  care si-a pus atelierul la 6 dimineata.

Donatiile fac Incubatorul sa functioneze

Totul bine si frumos, dar pentru ca minunatul loc sa existe, mesterii sa fie platiti si casa sa fie intretinuta,  este de bun augur sa faci o donatie de 30 de lei, in urma fiecarui atelier.

Cand mergem la Incubator107?

Lucrurile se pot intampla asa: vezi programul pe luna respectiva, simti o atractie aparte pentru un anumit atelier si iti faci curaj si timp sa lasi atelierul sa-si faca efectul. Apoi, dupa un atelier, vei vedea ca e ceva molipsitor care te va face sa vrei sa mai mergi si la alte ateliere.

Unde se afla Incubator107?

Incubator107 se afla in spatele Halei Traian, pe strada Traian la numarul 107, la mansarda.

Apropo tu ce propuneri de ateliere ai? Ce ai vrea sa inveti?

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*