Home » Evenimente, Timp liber

Incepe ARTmania – Sibiul devine macROCKosm in august!

26 July 2012 scris de Niciun comentariu

Am fost prea rar in Sibiu, si prea pe graba. Insa, in cele doar cateva zile, zece cu totul doar prin rotunjire, am inteles ca nu e un oras de popas. Nu degeaba a fost numit Capitala Europeana: e curatel, linistit, medieval pana-n maduva arterelor si… totusi, cand se pune pe rock, isi arata adevarata fata, si cea mai frumoasa, cred eu.

ARTmania, festivalul care il energizeaza an de an, de sase veri incoace, se va desfasura intre 6 si 12 august, o perioada de activitate intensa de ne-ratat pentru fanii genului.

Arte multe si diverse, concerte in actul final, pofta de somn in cui

“Genul” ingloband, desigur, rock, metal, punk – o gama larga care va scoate la rampa pe scenele ARTmania sonoritati dintre cele mai… contradictorii: “suparate” si melodioase in proportii pe care le vom afla doar la fata locului. Dar si celelalte arte vor avea un cuvant greu de spus in programul participantului ARTmaniac: in prima luni a lui august, festivalul ARTmania lanseaza tot felul de invitatii, la activitati artistice pe care le vom putea incerca mai pasiv (expozitii foto, de pictura, lansari de carte) sau mai activ (woekshop-uri), dupa gust.

Tot in functie de preferinte, multimea festivaliera se va putea orienta in weekend-ul 10-12 spre una dintre scenele amplasate in Piata Mare si Piata Mica a orasului. Aici vor concerta trupe cunoscute, altele la inceput de drum, romanesti si internationale deopotriva.

Cu mic, cu mare in Piata Mica si Mare

Numele de pe afis ne spun destule, cel putin headliner-ii care si-au rezervat un loc pe scena sunt bine-cunoscuti: Delain, Deathstars, Trail of Tears, Epica, Edguy, My Dying Bride, Die Toten Hosen si Poets of the Fall vor scoate din tatani obloanele din vecinatatea Pietii Mari. Iar sibianul care inca mai spera la un pui de somn va inghiti in sec la defilarea… motocicletelor Harley-Davidson!

One-percenter-ii nostri care detin motociclete personalizate vor incaleca pe sa pentru a participa la concursul organizat de Harley-Davidson la aceasta a saptea editie a festivalului – motocicleta cea mai aratoasa castiga! De asemenea implicat in promovarea artistilor din line-up-ul ARTmania, brand-ul Harley-Davidson a luat sub aripa scena din Piata Mica. Aici vor concerta: Alternosfera, Arc Gotic, Abigail, Kitsune Art, Voices of Silence, ViolentorY, Blind Spirits, Reborn, Sky Swallows Challenger, EvergreeD si Tagma.

Ca ultim indemn, o bila mare alba in favoarea unei escapade la Sibiu pe perioada festivalului – stiu din surse sigure ca acolo inca se mai poate respira, ba chiar a si plouat de curand! Daca ne grabim, mai prindem poate o dara de umezeala in aer – daca nu, o sa ploua oricum cu bere la concerte :)

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*