Home » Localuri, Restaurante

Haru Sushi and Noodles Bar – o incercare nereusita de fusion

18 September 2012 scris de 1 comentariu

KoolRank: 6.5/10

– atmosfera si design interior: 6/10

– meniu: 7/10

– servire: 6.5/10

– preturi: 6/10

Conceptul de sushi, cel putin in viziunea mea, chiar si atunci cand se serveste intr-un “sushi bar”, ar trebui sa aiba ceva mai mult de-a face cu serenitatea.

Adica sa ne oblige la o anumita ceremonie a servirii mesei, sa ne faca sa ne concentram mai ales asupra betisoarelor cu care mancam, asupra cantitatii de wasabi pe care o amestecam in sosul de soia si poate mai ales asupra unei conversatii cu comesenii, daca e cazul. Iata insa ca acum putin timp s-a deschis in Centrul Vechi un loc sfidator la adresa celor de mai sus.

Care-i atmosfera la Haru Sushi and Noodles Bar si cum sta la capitolul design interior?

Sfidarea vizeaza, mai precis, atentia pe care o putem acorda comesenilor si ceremoniei pe care il impune cumva un platou de sushi. Aceasta deoarece fundalul sonor ales de cei de la Haru Sushi and Noodles Bar este unul potrivit cu siguranta unui pub sau unui club, ca si ritm si intensitate a volumului, dar in nici un caz unui sushi bar. Este greu, daca nu imposibil, sa porti o conversatie in timp ce iti consumi, caci de savurat nu poate fi vorba, portia de mancare. Designul interior nu iese in evidenta prin nimic, fiind vorba despre o terasa din Centrul Vechi: mese si scaune ca la cel putin alte zece terase din zona.

Ce mancam si bem bun la restaurantul Haru?

Intrucat timpul petrecut acolo nu a fost prea indelungat din pricina ca muzica ne agita si nici macar nu ne puteam auzi, am incercat doar mai multe variante de noodles. Facuti asa cum trebuie, cu legume inabusite atat cat sa nu isi piarda prospetimea, cu carne bine marinata si fezandata cat sa nu fie greu de mestecat precum o talpa de cauciuc, m-am declarat chiar multumita de prestatia bucatarului. La capitolul bauturi insa, barmanul se pare ca are o placere deosebita in a prepara bauturi dulci si a aduce elemente de noutate oricarui cocktail cat de cat cunoscut. Astfel, Cosmopolitanul este servit aici  intr-un pahar de sampanie iar la exprimarea dorintei de a primi o bautura deloc dulce, am primit poate una dintre cele mai mari dulcegarii gustate vreodata in materie.

Pacat, inca o data, caci mancarea n-a fost rea deloc.  La capitolul dulciuri am primit un tort de inghetata, probabil din categoria celor care se gasesc deja preparate si congelate, care n-a fost insa cu totul rau. Daca ne punem problema de a compara Haru Sushi cu alte localuri din Bucuresti de pe aceeasi  nisa, vom fi de acord cu siguranta ca un tort de inghetata de la supermarket nu are cum sa concureze cu un sorbet de lamaie preparat de catre bucatar (cum am servit la Itadaki Sushi), cu pulpa de lamaie si tot ce mai trebuie.

Cash or credit? Cum sunt preturile la Haru Sushi and Noodles Bar?

Preturile sunt medii spre mari, ceea ce nu surprinde, fiind vorba despre sushi. O portie de noodles costa in jur de 35 lei, iar una de sushi in jur de 30 lei. Compozitia si modelul de rulou determina pretul per set de 2-3 rulouri. Cocktail-urile sunt in gama medie-superioara de asemenea, cu preturi invartindu-se spre 20 lei.

Cum suntem serviti in Haru Sushi and Noodles Bar?

Serviciile nu sunt nici bune nici rele, de asteptat am asteptat destul de mult ca sa ni se ia comanda, insa mancarea si cocktail-urile au venit rapid. Poate ca asta ar fi explicatia si pentru volumul enervant de ridicat al muzicii: lumea trebuie sa vina, sa stea putin, sa manance repede si sa plece, pentru a lasa loc altor persoane maximizand astfel veniturile realizate pe fiecare masa intr-o singura seara. Cine poate sti?

Cand sa mergem la Haru Sushi and Noodles Bar si pentru ce ocazii este potrivit?

La Haru e de mers cand ne e cu adevarat foame sau cel mai bine, putem comanda direct la birou sau acasa mancare de la ei. Daca mergeti acolo in speranta ca va veti bucura de o masa tihnita, va inselati amarnic.

Unde gasim Haru Sushi and Noodles Bar?

In Centrul Vechi, pe strada Franceza la numarul 24 sau pe site-ul http://www.haru.ro/

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in Haru Shush and Noodles Bar pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

  photo of Haru {$surname} Haru Sushi and Noodles
  Program: L - D 10:00 - 23:00
  Adresa: Str. Franceza nr. 24
  Bucuresti , Romania ,
  Telefon: 0725 777 777; 0725 155 255 (livrari)
  Map of <b>Program</b>: L - D 10:00 - 23:00
  Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*