Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Gratarul Romanesc – zahana, macelarie-carmangerie

24 July 2012 scris de 3 comentarii

KoolRank: 5.5/10

atmosfera si design interior: 5.5/10

meniu: 5.5/10

servire: 5.5/10

preturi: 5.5/10

E lung orasul, ba e lat, iar carciumioarele sale sunt multe si felurite, gata sa adevereasca profilul de Homo Carnivorus al bucuresteanului, cu subdiviziunile clasice “Gratarus Fleicus” si “Mititelus Ceafus”…

Iata personajele unei frumoase Povesti de cartier, sugestiv denumite Gratarul Romanesc – trei dintr-o lovitura: doua macelarii-carmangerii si un  restaurant-zahana, ca un Triunghi al Momitzelor pe harta Bucurestiului pofticios, c-un colesterol bengos…

Care-i atmosfera la Gratarul romanesc si cum sta la capitolul design interior?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand intru intr-o carmangerie get-beget imi amintesc de cumparaturile noastre dinainte de aparitia shopping-ului, cu galantare, cantare, carnuri proaspete si iz de mirodenii “carnatzesti”. Cam asta e atmosfera la macelariile Gratarul Romanesc din zonele Militari si Muncii. In plus, clientii pot degusta produsele chiar la magazin, pentru ca exista si linie de servire a unor preparate-minuturi, un fel de birt anexat la carmangerie (o idee originala si binevenita, sampling on the spot…)

Micu-i bun, frigaruia-i dogorita, musteriul multumit incearca si un popas la restaurantul-zahana cu acelasi nume, de pe Giurgiului. Nu-i central, dar e de vizitat pentru nostalgii culinare si evadari calorice… Design neutru, parter + etaj in lemn si vase cu flori, nu-i spectaculos, dar in farfurie totul e gustos, cu sos, carnos, pe alocuri delicios, cu os de ros si sprit racoros contra tesutului adipos :)

Ce cumparam si / sau mancam bun la Gratarul Romanesc?

Specialitatea casei este Tuslama de burta (12 lei), care vine in gasca alaturi de sorici si jumari. Pentru o fantezie vegetariana avem fasolea batuta (5 lei) sau ghiveciul calugaresc. Merge o tuica la platoul rece traditional, sau un creier macelaresc (14 lei), ca sa nu mai zic de momitze impanate sau pizdulici de porc (17 lei).

Ciorbele sunt exceptionale. Epice-gen :) … Ciorba de coada de vita (8 lei) si ciorba de potroace (10 lei) au intrat in Top Ten-tatii de nerefuzat. Daca ma vedeti umbland cu un ardei iute in geanta, sa stiti de ce… ceapa o tin in pudriera pentru intalnirea de bobul trei cu iahnia de fasole (25 de lei pentru o portie de un kilogram…). Lupta pentru ciolan continua!

Preparatele din peste sunt OK, gratarul le afuma nobil aroma dunareana – pastrav, somn (15-16 lei). Nicio masa fara peste, dar si mai bine, niciun peste fara o friptura dupa, nu?

Pomana porcului (12 lei), pastrama de porc la tigaie (15 lei), frigarui de porc la gratar (15 lei), ce mai… Povestea Porcului in varianta zahana… personaje secundare: pui, vita, oaie, la gratar, ceaun sau cuptor, drese in mirodenii, impanate si marinate. De belea! Ti-a placut, cumperi sa faci si acasa. Cum ar zice Meatloaf (sic!): I would do everything for garlic (c)love

Bere, vin, tarii la preturi rezonabile. Pentru cine mai poate si desert, oferta e clasica: papanasi, clatite, galuste cu prune (10-12 lei).

Cash or credit? Cum sunt preturile la Gratarul Romanesc?

Gasiti aici specialitati proaspete, fripturi batute ca la carte, mititei facuti cum se cuvine, frigarui si pastrama, carnati si mizilicuri preparate in buna traditie macelareasca, pe care o credeam daca nu pierduta, macar ratacita printre semipreparate si fast food-uri. Preturile sunt rezonabile, la carmangerii sunt produse accesibile (18-30 lei per kilogram), iar la restaurant cu 100 de lei poti face un chef in doi de zile mari.

Cum suntem serviti la Gratarul Romanesc?

Nu este un loc pretentios, cum ar zice romanul, mai e mult pana departe, dar oamenii se straduiesc online, offline si grill line, sunt amabili si motivati; sper ca in cativa ani sa fie in oras o veritabila retea de carmangerii si macar inca o zahana, iar Gratarul sa devina un brand local de succes.

Cand sa mergem la Gratarul Romanesc si pentru ce ocazii este potrivit?

Este locul de unde sa cumperi bunatati pentru masa de duminica sau pentru gratarul de la iarba verde si totodata este restaurantul unde sa te bucuri de o masa nepretentioasa, ca la mama acasa. O zahana de taina, unde sa evadezi pentru un rasfat carnivor picaresc, cu detalii picante…

Unde gasim  Gratarul Romanesc?

Carmangeriile sunt pe Mihai Bravu 290 (zona Pasaj Muncii) si pe Iuliu Maniu 182 (Militari) si-s deschise de la 8 dimineata la 8 seara si-n week-end pana la 14.00, iar restaurantul este pe Soseaua Giurgiului 39 (zona City Mall). Detalii pe www.gratarulromanesc.ro si www.restaurant-zahana.ro si la  telefon 0740.233.202,  e-mail: office@gratarul-romanesc.ro; office@restaurant-zahana.ro

Fotografiile au fost realizate de Diana Sirghi in Gratarul Romanesc pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Gratarul {$surname} Gratarul Romanesc
    Adresa: Soseaua Giurgiului nr. 39 (zona City Mall)
    Bucuresti , Sector 4 , Romania
    Telefon: 0740 233 202
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • Alinuta said:

    Descoperisem restaurantul acesta deschis la 2 pasi de mine de ceva vreme dar parca nu indrazneam sa intru, dar dupa ce am citit review-ul facut de colega voastra am mers cu toata increderea si pot sa va spun ca am fost chiar uimita de amabilitatea “exagerata” a angajatilor si de calitatea produselor.
    Mancare cum face mama acasa. Iar la final am primit din partea casei un desert foarte reusit.

    Multumesc de recomandare

  • Catalin said:

    Buna ziua,
    Intr-o zi am avut treaba prin sectorul 4 si astfel am dat de Restaurantul Gratarul Romanesc. Dupa cateva zile m-am dus cu prietenii in acel local si chiar am fost placut surpins de servicii: Mancarea este buna ca cea de acasa , si proaspata. Ospatarii sunt foarte amabili si atenti cu tine + locul in sine este calduros din toate punctele de vedere. Din cate am inteles se pot tine si evenimente, si este destul spatiu pentru toti! Eu unu intentionez sa imi fac aniversarea acolo.
    O zi buna tuturor!

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant Gratarul Romanesc – KoolRank: […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*