Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Gargantua – Gradina Icoanei si delicii culinare

31 May 2012 scris de 2 comentarii

KoolRank: 8/10

– atmosfera si design interior: 8/10

– meniu: 8/10

– servire: 8/10

– preturi: 8/10

In Parcul Gradina Icoanei se afla, de cativa ani buni, un restaurant pe care este foarte greu sa nu il remarci. Pozitionarea lui de-a dreptul fantastica, la marginea dinspre Teatrul Bulandra a parcului, iti permite sa iti servesti masa sau doar sa bei o cafea scufundat in prospetimea unui spatiu verde.

Care-i atmosfera la Gargantua si cum sta la capitolul design interior?

La prima vedere, cu alte cuvinte, Gargantua pare locul ideal pentru orice moment al zilei, mai ales in sezoanele calde. Din auzite, prin presa glossy sau prin ziarele de business s-a tot scris despre acest loc, si in general numai de bine. O data ajunsa acolo insa, am constatat ca lucrurile stau putin altfel.  Atmosfera este intr-adevar cocheta si la interior si la exterior, iar design-ul interior doreste sa contureze un loc elegant. Faptul ca jumatate din masutele de pe terasa sunt la fel de mici ca cele care umplu trotuarele Parisului (adica pot cu greu gazdui mai mult de 2 pahare si o scrumiera) nu este elementul deranjant. Ba chiar ne trimite cu gandul la o cafea servita romantic intr-un parc parizian. Canapeaua imensa care traverseaza o parte a terasei este insa un detaliu care te va face sa iti imparti spatiul intim (nevoit fiind) cu alti comeseni. Fie ca veti sta spate-lipit-de-spate, fie ca vei ajunge sa te trezesti din greseala cu poseta doamnei de alaturi in sau langa poseta ta, ceva nu incurajeaza destinderea.

Ce mancam si bem bun la Gargantua?

Mancarea, cu o reputatie mai mult decat buna, a fost in ton cu lipsa de intimitate. Pornita sa mananc sanatos, am comandat numai salata, in speranta ca aceasta va fi macar atat de consistenta ca prin alte parti (precum Vecchio sau Osho). Din pacate pentru toata lumea, notiunea de carne de somon din salata era doar o aluzie, ratacita undeva sub frumosul si complexul aranjament de frunze, frunzulite si grisine. La fel si branza feta din salata greceasca. Ar fi trebuit poate sa comandam intai un aperitiv de tip bruscheta, ciuperci pane sau bulz, ca sa domolim si sa pregatim apetitul pentru o salata “adevarata”. Sau ar fi trebuit poate sa optam pentru o friptura, caci meniul se lauda cu numeroase preparate fine: muschi de vita grill cu chutney de affine, Chateaubriand, Bisteca fiorentina, saramura de dorada, pui in tepuse cu crusta de mustar sau weisswurst (pentru a denumi doar cateva).

Obiceiul meu insa este sa testez salatele locului, pentru ca, pe de o parte – cat de mult poti gresi cu o salata?, iar pe de alta – daca manifesti suficienta fantezie si pricepere in a scoate din anonimat o adunatura de frunze si legume, cu siguranta poti face ceva mai mult cu ingrediente mai complexe. Un punct forte al locului se zice ca sunt preparatele la gratar, dat fiind si numarul mare de sosuri pentru gratar care ne sunt prezentate in meniu: guacamole, picant cu menta, chimichurri, peperoncini sau cu mango si castraveti (pentru a enumera doar cateva). Dat fiind insa ca din punctul meu de vedere salatele au fost absolut anonime si comune (nici macar asezonate cu vreun fel de sos de catre bucatar), probabil ca  va mai trece ceva timp pana sa incerc fripturile.

Capitolul desert a fost si el o dezamagire: poate deloc surprinzator pentru unii dintre voi, am incercat un cheesecake, sa vad pe ce loc s-ar incadra in ierarhia personala a unui devorator de cheesecake. Stupoare: avea un gust usor artificial, cam de budinca de vanilie sau frisca batuta bine cu niste zahar si aroma, o consistenta cu ceva cam mult gris si cam mult zahar deasemenea, iar blatul era greu comestibil din cauza excesului de zahar adaugat “macinisului” de biscuit.

Pe langa toate acestea, limonada a fost buna si naturala, ceea ce arata totusi o preocupare pentru a oferi preparate de calitate. Pacat insa ca nu le-a reusit si in ceea ce priveste mancarea. Sau poate bucatarul avusese o zi proasta..?

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Gargantua?

Preturile sunt medii, cu un interval de marime intre 18 si 23 lei pentru o salata, intre 19 si 79 lei pentru un preparat la gratar, intre 15 si 25 lei pentru o pizza sau 14 si 17 lei pentru un desert. Chiar daca unele dintre preparate sunt oferite pentru un pret mai mic decat in alte locuri – spre exemplu, muschiul de vita argentinian este aici “doar” 79 lei – a plati 14 lei pentru o portie de clatite cu ciocolata si inghetata mi se pare totusi o exagerare. Un desert ajunge astfel sa coste cat un fel principal prin alte locuri, dar daca toate sunt la fel de “fine” precum cheesecake-ul incercat de mine, atunci ar fi nevoie de o ajustare a pretului.

Cum suntem serviti in restaurantul Gargantua?

Serviciile sunt destul de prietenoase fara a cadea in sfera unei cordialitati excesive. Scrumiera ne-a fost schimbata destul de rar, ceea ce inseamna poate ca ospatarii s-au gandit mai presus de orice la intimitatea discutiilor noastre (care oricum era grav amenintata de faptul ca stateam lipiti fizic de clientii de la masa alaturata).

Cand sa mergem la Gargantua si pentru ce ocazii este potrivit?

Poate ca dimineata, la ora 9, ar fi cel mai bine de vizitat Gargantua, pentru a evita aglomeratia. Ocaziile ar putea fi mai degraba intalniri cu un grup mai mare de prieteni, pentru ca o cina romantica si-ar putea gasi cadrul doar in interior – unde mesele si mai ales scaunele sunt bine delimitate – dar ar fi pacat sa nu profitam de frumosul sezon de afara.

Unde gasim restaurantul Gargantua?

In parcul Gradina Icoanei, sau mai bine zis pe Str. Jean Louis Calderon la numarul 69. Este musai sa rezervati la numarul 021 211 40 41 daca vreti sa mergeti mai ales seara, pentru ca este aglomerat mai mereu.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in Restaurantul Gargantua pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Gargantua
    Program: zilnic: 09:00 - 24:00
    Adresa: Str. Jean Louis Calderon nr. 6
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0722 702 560; 021 211 40 41
    Map of <b>Program</b>: zilnic: 09:00 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*