Home » Filme

Galapagos 3D – Teleenciclopedia la IMAX

22 November 2010 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 7/10

– atmosfera & entertainment: 7/10

– regie: 7/10

– scenariu: 6/10

– montaj: 9/10

Galapagos 3D este un film documentar despre viata marina din… insula din titlu. Se pare ca Darwin a pornit teoria evolutiei dupa studiile in acest arhipelag, fiind influentat de felul in care vietatile s-au adaptat mediului. Exploratoarea Carole Baldwin vrea sa verifice ideile emise de Charles Darwin si cauta noi specii de animale marine. Misiune indeplinita, as putea spune, pentru ca gaseste tot felul de creaturi care nu au aparut prin manualele de biologie.

Sunt cateva plimbari “terestre” pe arhipelag, in pesteri si pe stancile tarmului Oceanului Pacific. Partea cea mai interesanta insa este scufundarea cu o masinarie subacvatica. Aceasta are tentacule prin care captureaza vietuitoarele care vor fi studiate.

Imaginile sunt socante, in sensul bun, desigur. Sunt foarte realiste. Filmare in 3D si IMAX, asta da senzatie. O scurta descriere pentru cele doua: filmarea 3D inseamna captarea imaginii prin doua lentile care sunt la o distanta de aproximativ 7 cm una de celalata. Cam asta este distanta si intre ochii oamenilor. Apoi tehnologia IMAX capteaza de 10 ori mai multa informatie decat pelicula normala de 35 mm. Asta ca sa va faceti o idee de cat de fidel pot fi redate imaginile in Galapagos 3D. Recunosc ca privind la cateva cadre subacvatice, aproape ca simteam nevoia sa caut tubul de oxigen pentru ca impresia mea era ca sunt si eu sub apa. Apropo, reprezinta un preview destul de bun pentru cei care ar vrea sa faca scufundari si nu au curajul.

Toate bune si frumoase pana acum. Dar exista si o bila neagra: dublarea vocii naratorului. Sa zicem ca e ok la desene animate, pentru ca cei mici nu stiu sa citeasca. Dar la un film documentar care necesita o anumita varsta pentru a fi inteles, suna chiar aiurea. E exact ca la Teleenciclopedia. Imagini din insule indepartate si o voce profesorala.

Verdictul KoolHunt.ro

Merita sa vedeti acest documentar mai ales pentru felul in care a fost filmat. E foarte interesant sa vezi atatea specii de animale, atat de aproape. Tehnologia IMAX face toti banii. In paranteza fie spus, e un film extrem de costisitor, daca stai sa te gandesti ca fiecare 3 minute costa in jur de 3000 de dolari. Filmul are 39 minute si sigur au mai scos la montaj diverse cadre. Dar nu, nu o sa calculam, nu e treaba noastra. Treaba noastra e sa ne bucuram de rezultat, ceea ce noi am si facut. Si va recomandam si voua sa faceti la fel.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*