Home » Magazine

Fii si tu veriga in lantul cadourilor – Elefant.ro te inscauneaza Mos!

8 December 2011 scris de 1 comentariu

Presupun ca nu mai trebuie sa explic conceptul de Secret Santa, oricine a lucrat intr-un birou s-a ciocnit inevitabil de el in perioada sarbatorilor de iarna. Si cred nu e cazul sa ne infoiem la auzul altei traditii imprumutate de la americani – cand e vorba de cadouri si joculete dezinteresate, chiar si cei mai nationalisti dintre noi trebuie sa fie de acord ca unul in plus nu strica! Asa s-au gandit si cei de la Elefant.ro – nu doar ca n-ar strica o campanie derulata sub emblema Secret Santa, ci si ca ideea de-a oferi cadouri unui necunoscut, doar de dragul gestului, ne-ar atrage din oficiu.

Secret Santa pe spinare de Elefant

Sigur ca mai e si elementul-surpriza, adica surpriza primita la randul lui de cel care ofera altuia sansa de-a fi surprins. Este un troc care se lasa “doar” cu un pic mai multa veselie de sezon – si, da, cu niste cadouri Elefant-ine! Nu poti sa nu te minunezi cand auzi de asa o intreprindere din care toti ies mai castigati: cei care se inscriu si cumpara un cadou de minim 30 Ron de pe Elefant.ro, primesc si ei un cadou cumparat de alt participant. Ca totul se desfasoara sub umbrela “Secret Santa”, ca niciuna dintre spitele implicate nu stie carei alteia ii face o bucurie, nici de la care alta va primi in dar o supriza de pus sub brad – in asta consta magia campaniei!

“Secret Santa in toata tara” se desfasoara intre 2 si 17 decembrie, la initiativa Elefant-ului care cu ocazia asta se intoleste cu o caciulita rosa de Mos. Magazinul virtual de carte – care si-a captusit tolba rapid si cu alte produse pentru “intelighentia” tinerimii romanesti, de la filme la tablete si eReadere – ne propune o varianta mai putin elitista a faimosului joc. De ce, in era asta a conexiunilor virtuale, cand putem lega prieteni peste mari si tari, peste valuri de biti si megabiti, sa ne limitam la un Secret Santa de birou? Sa ne extindem perspectiva, sa includem pe lista noastra de Craciun si asa-zisi “straini”, persoane cu care nu avem in comun decat inscrierea in campanie!

De trei ori castigat, infinit mai bogat!

Castigi in primul rand pentru ca oferi ceva unui alt utilizator al sistemului inaugurat de Elefant.ro – apoi, castigi pentru ca, la fiecare produs daruit de tine, Elefant.ro ofera unui copil dezavantajat un cadou – cam ca o adaptare a miscarii Pay It Forward din filmul cu acelasi nume. Daca intelegem actul de dar aleatoriu ca un castig personal – iata un impuls eminamente uman dar care din pacate iese la iveala mai cu seama sub influenta spiritului Craciunului – Elefant-ul ne face nu o data, ci de doua ori, castigatori. Nu in ultimul rand, primim si noi un cadou: de trei ori ka-ching!

Iar daca ne-am inhamat la joc, si la sania de Secret Santa, ramane totusi la latitudinea noastra daca vrem sa dam cartile pe fata sau sa ne pastram anonimatul pana la capat. Identitatea Mosilor inscrisi pe platforma Elefant.ro poate sau nu sa fie dezvaluita, in functie de preferinta fiecaruia. Merita mentionat pentru ca este si acesta un aspect care va da multora de gandit: cat de mult cantareste “multumesc”-ul intr-o actiune de fapt si de drept altruista? Daca va hotarati ca intr-adevar conteaza, veti fi cu atat mai bucurosi sa aflati ca micii destinatari de la capatul lantului, copiii care, gratie cadourilor schimbate intre utilizatorii platformei, vor primi si ei un cadou de la Mosul Elefant-in – ei cu siguranta va vor sti numele, si nu-l vor uita prea curand!

1 comentariu »

  • Elena said:

    Excelenta campania! Bravo Elefant-ului

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*